Dodaj do ulubionych

Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas

27.07.06, 08:29
Witam.
Wybieram się z Ecco Holiday na Teneryfę. Proszę o informacje na temat tego
biura, jak sie spisuje na wyspach. Spanie mam w hotelu Santa Maria. Prosze
równiez o info na temat tego hotelu, jakie wyposarzenie typu studio, czy jest
kuchnia - bo chciałbym sobie czasami zrobić jakis obiadek. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: DANA Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:28

WITAM
      Ja byłam z tym biurem na Teneryfie rok temu było super,hotalu Santa Maria nie
      znam ale w tym roku był syn z żoną i 2-letnią córeczką i byli bardzo
      zadowoleni,też z biuro Ecco Holiday.
      W tym roku jedziemy z Ecco na Rodos.
      Miłego wypoczynku.
      • Gość: Czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 28.07.06, 10:25
        Byłem z żoną z Ecco-holiday od 5.07-19.07.2006 w hotelu Tropical Playa.
        HotelSanta Maria połozony ok. 20 min. spacerkiem od hotelu Tropical Playa i ok
        300m od ładnej plaży Playa Pinta.Biuro wywiązało się w 100% ze swojej
        oferty.Wynjąłem na miejscu samochód na 6 dni od Polaka Pana Andrzeja
        mieszkającego na wyspie od 7lat(prowadzi własną wypożyczalnię).Przejechałem
        1200 km i wykupiłem 2 wycieczki od Pana Andrzeja na sąsiednią Gomerę i statkiem
        Shogun pod klify Gigantes, zapłaciłem mandat 90E za złe parkowanie(dlatego
        należy ztym uważać), ale ogólnie było fantastycznie. Z tego co wiem Hotel Santa
        Maria nie posiada klimatyzacji i przd nim jest w tej chwili rozkopane (prace
        drogowe)
        • Gość: Beata Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.zep.com.pl 28.07.06, 10:41
          Jak jest z tym parkowaniem? Sa jakies parkometry? Czy można zatrzymac się za
          przerywana żółtą linią, bo przy ciągłej zołtej napewno nie można. Prosze o info
          na temat parkowania.
    • Gość: Pestka Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:35
      Witam,
      Byłam w tym roku z Ecco i spaliśmy w Santa Marii, hotel ok, pokoje ładne, my mieliśmy sypialkę, widok na ocean, pokoj dzienny z aneksem kuchennym b.dobrze wyposażonym garnki, szklanki, sztucce, nawet korkociąg do wina byl. Poza tym lodówka, mikrofala, zlew, szafki, czajnik i toster. Stół 4 krzesła, tv i łazienka. Do plazy ok 300 metrów. Blisko hotelu sklepy spozywcze, mnóstwo perfumerii, elektronika itd. Ecco na miejscu spisało się w porzadku. Rezydenci przyjezdzali, bylo wszystko jak nalezy. Jak będą jeszcze jakies pytania to służe pomocą.
      • Gość: Beata Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.zep.com.pl 28.07.06, 12:50
        Dzięki Pestka. No własnie zastanawiam się czy i w moim pokoju typu studio
        będzie jakiś "sprzęt kuchenny". A jak ceny zywnosći?Warto zabierać sporo ze
        sobą?Może poklikamy na Gadu Gadu? Jesli tak w następnej wiadomości podam maila
        • Gość: Pestka Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:17
          Wszystkie pokoje maja aneks wyposażony. Jedzenie na miejscu jest dosyć drogie. Trzeba liczyć jakies 30-40 % wiecej niz u nas. Podaj maila moge przesłac Ci zdjecia.
          • Gość: Beata Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:11
            Mój mail to brmv@wp.pl. Jeśli możesz podaj Gadu Gadu to porozmawiamy o
            Teneryfie. W jakiej cenie jest wycieczka na Gomerę? Gdzie można wykupić
            najtaniej? Jesteśmy zainteresowani wynajęciem samochodu od Pana Adndrzeja. Jak
            myślisz to dobry pomysł? Czy ceny w jego wypożyczalni nie są wygórowane? Napisz
            coś więcej o hotelu Santa Maria.Dziękuje. Lecimy 8 sierpnia
            • Gość: Pestka Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:06
              przesłałam info na podany adres.
              Pozdr.
            • Gość: Czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 01.08.06, 10:18
              Ja od Pana Andrzeja wypozyczyłem Citroen Saxo-5 dni-120 euro w tym 1 bilet
              gratis na statek Shogun (44 euro. drugi dokupiłem) pełne ubezpieczenie bez
              jakichkolwiek udziałów i zastawów, Dokupiłem wycieczkę całodniową z wyżywieniem
              na Gomerę promem i autokarem-cena 54 euro(polecam). taka sama jepami kosztuje
              72 euro
              • sportmv Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas 01.08.06, 10:25
                Samochód wyporzyczyłes na miejscu czy jeszcze w Polsce za pośrednictwe strony
                internetowej? Jesli na miejscu w Playas de las Americas to czy łatwo
                zlokalizowałeś tą wypożyczalnię prowadzoną przez Polaków (Pana Andrzeja)?Jak
                myslisz lepiej zarezerwowac na miejcu? Piszesz ze otrzymałeś bilet na statek
                Shogun, a nie wiesz czy np gratis daja Loro Park?
                • Gość: Czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 01.08.06, 12:28
                  Samochód rezerwowałem jeszcze w Polsce (pan Andrzej ma swoją stronę.Loro Park
                  zwiedzałem sam organizując sobie wycieczkę wynajetym samocodem-cena biletu 29
                  euro wycieczka calodniowa z super pokazami, w ogóle wycieczki lepiej
                  organizować sobie samemu oprócz przejazdu na Gomerę i np. statkiem Shogun
                  • sportmv Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas 01.08.06, 12:40
                    OK. To ja równiez zarezerwuje przez stronę www. Oby tylko termin wypożyczenia
                    samochodu nie kolidował z dniem wycieczki na Gomerę - słyszałem, że z polskim
                    przewodnikiem Gomera jest raz w tygodniu. Samochód chcę wypożyczyć na 7-8 dni.
                    • Gość: Czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 01.08.06, 12:47
                      Termin na Gomerę wybierz sobie na miejscu i tylko na miejscu wszystkie
                      wycieczki poza terminem wypozyczenia samochodu, bo w przeciwnym razie w tym
                      czasie nie będziesz z niego korzystał w tym czasie. Ja wynajałem na 5dni i
                      uwazam,ze dłużej nie ma sensu ponieważ w tym czasie przejechałem 1200 km i
                      praktycznie zwiedziłem całą wyspę. Przyjemnego wypoczynku.
                      • sportmv Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas 01.08.06, 13:00
                        Dzięki za informację. Masz może własną stronę www bym mógł obejrzeć zdjęcia?
                        Napisz mi jeszcze informacje na temat parkowania. Podobno sa parkometry i
                        strasznie trudno zaparkować w większych miastach. Chce odwiedzić La Lagunę, La
                        Orotawę, stolicę i inne większe miasteczka. Czy przy przerywanej żółtej linii
                        można parkowac? I jeszcze jedno, wchodziłes na Teide czy wjeżdzałeś kolejką?
                        Dzięki
                        • Gość: Czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 01.08.06, 13:23
                          Linie są 3 kolorów: białe-można parkować,żółte całkowity zakaz parkowania.
                          niebieskie-płatne parkowanie.Ja zaplaciłem 90 euro za parkowanie moim zdaniem w
                          miejscu dozwolonym na parkingu w Garacico wyrysowane białe miejsca parkingowe
                          dla samochodów osobowych, ale tak bylo rano a po powrocie ze zwiedzania
                          zastałem pionowe znaki tylko dla autobusów i rozciagnięta szaarfę czerwono-
                          białą i włozony mandat za szybą.jest to ewidentne wyciaganie pieniedzy, takze z
                          parkowaniem należy uważać i z przekraczniem predkości bo mandaty wysokie, Tejde
                          zwiedzałem sam najlepiej być rano (ok 9.oo)i bez klopotu się wjwzdża kolejką
                          cena 22 euro , ale tylko do wyskości 3505 m, bo na wejście na wierzchołek 3717m
                          trzeba mieć pozwolenie -załatwia sę w stolicy.Postaram się przedstawić zdjecia.
                          • sportmv Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas 01.08.06, 13:35
                            Własnie najbardziej boję się tych problemów z parkowaniem - mało miejsc i
                            dodatkowo mnóstwo zakazów. Inny forumowicz naciął sie na mandat w Candelarii:)
                            Wczoraj szukałem parkingów patrząc na Teneryfę "z góry" - Google Maps, ale to
                            chyba nie ma sensu. No nic jakoś trzeba sobie radzić. A nie obawiałes sie jazdy
                            na ten wysunięty cypel na północ od Maski (jakaś latarnia)...tam podobno jest
                            zakaz i każdy jedzie na własną odpowiedzialność.
                            • Gość: Czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 01.08.06, 14:10
                              Prawda jest zakaz ruchu, ale wszyscy jadą bo piękne miejsce a nikt tego nie
                              sprawdza.
            • Gość: czesław Re: Ecco Holiday - Teneryfa Playas de Americas IP: *.00b.radom.pilicka.pl 01.08.06, 10:19
              Ja od Pana Andrzeja wypozyczyłem Citroen Saxo-5 dni-120 euro w tym 1 bilet
              gratis na statek Shogun (44 euro. drugi dokupiłem) pełne ubezpieczenie bez
              jakichkolwiek udziałów i zastawów, Dokupiłem wycieczkę całodniową z wyżywieniem
              na Gomerę promem i autokarem-cena 54 euro(polecam). taka sama jepami kosztuje
              72 euro
    • Gość: kakofoniks pare argumentow IP: 83.175.202.* 29.07.06, 21:44
      1. Biuro nie nalezy do polskiej izby turystyki, nic dziwnego zreszta, szybko by
      je wyrzucili.
      2. Miej na uwadze to iz jedziesz na teneryfe gdzie jest cieplo, a biuro uwaza ze
      w miejscach takich jak grecja, teneryfa karaluchy w hotelach sa rzecza
      normalna... nie wierzysz przeczytaj odpowiedz biura
      www.kakofoniks.friko.pl/eccoholiday.html
      • Gość: Pestka Re: pare argumentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:38
        Do kakofoniksa i nie tylko:
        Po pierwsze biura nie maja obowiazku zrzeszania się w organizacjach, czy to jest PIT, czy POT lub WIT. To ze organizator podróży Ecco Holiday nie należy do zadnej z powyzszych, nie musi być głównym wyznacznikiem tego, ze nie nalezy z nimi udawać sie na urlop.
        Po drugie jak twierdzisz Kakofoniksie tam gdzie jest ciepło na pewna sa karaluchy. To po co w takim razie ludzie wyjeżdżają??!!!!!!Sam lub sama nie musisz wyjezdzac, ale nie zniechecaj do tego innych osób.
        Pozdrawiam
        P.S. Właśnie w tych ciepłych krajach można spotkać całkiem fajne inne robaczki i nie widzę powodu podnoszenia tonu z powodu jednego, czy dwóch karaluszków.
        • kakofoniks Re: pare argumentow 30.07.06, 20:45
          1. niemniej jednak przynaleznosc biura do PIT POT czy WIT daje pewną gwarancje
          jakości, nazwijmy to ISO biur podróży
          2. nie ja twierdze ze karaluchy sa tam gdzie jest cieplo tylko BIURO TWIERDZI
          CYTUJE : "KARALUCHY SA POWSZECHNYM ZJAWISKIEM W TAK CIEPLYCH KLIMATACH JAK NP
          GRECJA I NIE STANOWIA W ZWIAZKU Z TYM PODSTAWY DO REKLAMACJI" - to jednoznacznie
          moim zdaniem swiadczy o biurze...

3. jeden czy dwa nie ma znaczenia, akurat u mnie bylo ich kilkanascie, a
          gwarantuje ze jakbys poszukal to bys znalazl kilkadziesiat... Poza tym nie
          mialem wpisanego tego w umowie. Nie ma w umowie znaczy sie nie powinno byc.
          Dochodze do wniosku ze spora czesc naszego spoleczenstwa nadal tkwi w komunizmie
          tzn cieszysz sie ze wyjechales... w kapitalizmie klien wymaga. Podpisujac umowe
          zgodzilem sie na okreslone warunki biuro ich nie dotrzymalo znaczy biuro jest
          nie wporzadku.
          P.S.
          Poza tym uslyszalem od biura Ecco Holiday ze to nie jest Hotel pieciogwiazdkowy
          i karaluchy moga byc... i jeszce jedno biuro odmowilo mi pomocy...
          • Gość: Pestka Re: pare argumentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:15
            Nie dziwię się ze biuro odpisało. iz nie ma podstaw do uznania reklamacji. Poza tym jak w pismie było zawarte reklamacja była złożona ostatniego dnia, to czego oczekiwałes? Zazwyczaj reklamację o nieodpowiednim satndardzie skłąda się na poczatku, wtedy mogą jeszcze jakos pomoc. A z doświadczenia wiem, ze jak nie chca zmienic pokoju na lepszy, to warto "wykłucić się" na miejscu o jakas rekompensatę. Po co sobie psuć wakacje, nie dość, ze na miejscu marnujesz czas i psujesz nerwy, to jeszcze po powrocie.
            A wyobraź sobie co by było, gdyby na miejscu zamiast plaży piaszczystej były kamienie? Niby w katalogu przy hotelu był opis o plazy piaszczystej, na miejscu było inaczej. Czyż to jest powód żeby od razu skreślać całe biuro?
            Trochę już podróżowałam po tym świecie i spotkałam się z takimi żyjątkami w hotelu 5* na Cyprze. Mimo że wycieczka było droga, nie robiłam z tego powodu takiej afery, co więcej nadal jeżdżę na wakacje z tego biura.
            A poza tym hotel Kleopatra na Krecie niby ma 3*, ale pewnie to jest kategoria nadana przez Ecco, może byc troszke zawyżona. Lokalna kategoria tego hotelu to C, czyli najniższy standard grecki....... To czego klient może wymagać , no cóz fakt jesteśmy w kapitaliźmie.
            • kakofoniks Re: pare argumentow 30.07.06, 21:25
              ostatniego dnia

hmmm no wlasnie to kolejny przyklad niekompetencji biura bo pierwsza reklamacje
              zlozylem na rece rezydentki nastepnego dnia po stwierdzeniu zarobaczenia. Poza
              tym wg prawa masz 2 tyg po powrocie na zlozenie reklamacji, natomiast
              EccoHoliday stosuje w swojej umowie przepis ze musisz zlozyc w ciagu 48h od
              zaistnienia zdazenia, co po pierwsze jest NIE ZGODNE Z PRAWEM, po drugie mozesz
              nie miec mozliwosci zlozenia. Np: jedziesz na wycieczke w so a nd jest dniem
              wolnym dla rezydentow....

Problem lezy w tym ze zeby sie wyklocic potrzebujesz drugiej strony czyli biura,
              a rezydentka czyli ich przedstawiciel uciekala przesdemna mowiac mi wprost ze
              nie ma dla mnie czasu.... OTO TOTALNY BRAK PROFRSJONALIZMU

Plaza hmmm jesli w katalogu byla piaszczysta tak to jest powod do rekompensaty
              gdyz biuro WPROWADZILO CIE W BLAD, natomiast porownywanie plazy do karaluchow
              hmmm wybacz ale to totalnie odmienne rzeczy

PYTANIE: czy wg ciebie 3* nawet greckie oznaczaja ze w hotelu maja byc
              karaluchy?? Bo wedlug mnie to jest brak zachowania higieny i brud. Jak zechcesz
              porozmawiac z rzecznikiem to powie ci ze w takim wypadku powinnas zadzwonic po
              policje.... troche mnie to zdziwilo.. ale procedura przynajmnije w grecji bylaby
              taka jak w unii czyli przyjezdza pozniej sanepid i zamyka hotel... ciekawe co by
              zrobilo Ecco w takim wypadku?? Jedno jest pewne jesli nastepnym razem wyjade i
              bede miale takie robactwo na pewno nie zawacham sie zadzwonic po policje... a
              pozniej niech sie biuro martwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka