evvell18 09.08.10, 21:16 witam, wybieram się ze znajomymi na wakacje we wrześniu i zastanawiamy się gdzie lepiej pojechać- na mazury czy w góry? bardzo proszę o pomoc! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorn Re: mazury czy góry? 10.08.10, 11:55 To zależy. Jeśli wolicie górskie wycieczki, lepiej pojedźcie w góry. Jeśli jednak wolicie wypoczynek nad wodą, raczej lepiej wam będzie na Mazurach. Jeśli chodzi wam głównie o to, żeby parę butelek wysuszyć, to czyż to nie wszystko jedno, gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
agstp Re: mazury czy góry? 19.08.10, 18:50 Szczrze - nie rozumiem takiego podejścia do tematu. Oba te regiony są zupełnie inne - zależy, czy lubicie wędrówki po szlakach, czy kąpiele i plażowanie. Każdy region jest inny, każdy ma swoje uroki. Kiedyś chodziłam po górach, od 2 lat pokochałam Mazury. Musisz napisać coś więcej o swoich preferencjach, wtedy można coś doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: X Re: mazury czy góry? IP: *.aster.pl 01.09.10, 16:08 Plażowanie na Mazurach zwykle kończy się w połowie sierpnia, niestety. No chyba że ktoś jest morsem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wybór Re: mazury czy góry? IP: *.ip.netia.com.pl 01.09.10, 10:45 Jedź tam gdzie lubisz Jest teoria: nieważne gdzie - ważne z kim! Pzdr i udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oskar Re: mazury czy góry? IP: *.chello.pl 01.09.10, 11:01 Cóż... gdzie we wrzesniu w Polsce byscie nie pojechali, i tak zmokniecie, zmarzniecie. W Bieszczadach będzie do tego potworne błoto. We wrzesniu to juz chyba najlepiej gdzies w ciepłe kraje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Trzynasty Re: mazury czy góry? IP: 62.182.228.* 01.09.10, 12:04 W obliczu sniegu w Tatrach - zdecydowanie Mazury. Od 25 lat jestem co roku we wrześniu na żaglach i nigdy jeszcze nie zdarzyło się, aby było zimno i lało jakoś intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no name Re: mazury czy góry? IP: *.4web.pl 01.09.10, 14:58 Snieg w Tatrach spada zawsze we wrzesniu i zazwyczaj szybko sie topi, wiec nie ma co wpadac w panike. A poza ty, to i tak sa opady powyzej 1500 metrów, a ponizej tej granicy jest mnóstwo szlaków. Zdecydowanie góry i tylko jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
mrutek13 Re: mazury czy góry? 02.09.10, 09:01 Wszystko zależy kto co lubi. Ja kocham góry i co roku z mężem właśnie we wrześniu jeździmy w góry i szczerze mówiąc zawsze jest ładna pogoda. Za dnia w krótkim rękawku a wieczorem - wiadomo już zimno. W ub. roku byliśmy w górach stołowych po 20 września i było cieplutko. Lepsza pogoda niż na przełomie maja i czerwca w Beskidach. Zawsze trzeba mieć coś ciepłego. Co prawda z Tatrami to różnie bywa, po połowie września może być już śnieg. Ja polecam gorąco góry i osobiście uważam że wrzesień to najlepszy miesiąc na wędrówki górskie. Odpowiedz Link Zgłoś
richardek38 Re: mazury czy góry? 01.09.10, 13:41 Proponuję góry ponieważ jestem z Mazur. Szkoda,że przeminęły czasy prawdziwych turystów W tej chwili, niestety, większość przyjezdnych to "stonka", która tylko niszczy środowisko, przyjeżdża się bezkarnie "wyszumieć"itd.Najgorsze jest za przeproszeniem "gó...arstwo". Chleją, rozrabiają i śmiecą Samorządom może zależy na takich turystach, mieszkańcom niekoniecznie. Jeżeli należycie do takich "turystów" to nie przyjeżdzajcie na Mazury. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szczerze: Re: mazury czy góry? IP: 80.169.189.* 01.09.10, 14:12 Co za glupie pytanie? Niby skad my to mamy wiedziec gdzie lepiej wypoczniesz - w gorach czy na Mazurach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Głupi Re: mazury czy góry? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 15:30 Głupi to ty jesteś. Jak nie masz nic do napisania konkretnego to po prostu przywal łbem w kant stołu a nie trol forum Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczerze Re: mazury czy góry? IP: 80.169.189.* 01.09.10, 17:17 Sam sobie przywal w kant czy w co tam chcesz. Forum jak sama nazwa wskazuje to miejsce gdzie kazdy moze sie wypowiedziec. Ja napisalem co mysle: po prostu dziwi mnie jak absurdalne watki sie tu spotyka. Jutro to biedne dziewcze zapewne zalozy watek: Czy powinnam byc z Markiem czy z Wackiem? Bo obu kocham, pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gekon Re: mazury czy góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:29 Zdecydowanie z wackiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Filipecki Re: mazury czy góry? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 16:00 Jeśli jesteś taka niezdecydowana to najlepiej zostań w domu i ogladaj TV lub załoz jeszcze kilka wątków na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: mazury czy góry? IP: *.cdma.centertel.pl 01.09.10, 16:20 Mazury, turyści wyjechali, cisza, spokój, można delektować się spokojem i naturą. Wieczory chłodne, ale przy ognisku, pod gwiazdami jest ciepło i fantastycznie. We wrześniu zaczyna się rykowisko, zwierzęta kręcą się po polach w poszukiwaniu żeru. A ten zapach i kolor jesieni .... ja po prostu kocham Mazury, te dzikie, piękne i nieznane )) Odpowiedz Link Zgłoś
maia01 Re: mazury czy góry? 01.09.10, 17:46 Góry, polecam Sudety. Pięknie tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brat_Pita Re: mazury czy góry? IP: 62.182.228.* 02.09.10, 07:50 Polecam Mazury Garbate - jednocześnie górki i woda. I spokój totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakajadwa Re: mazury czy góry? 02.09.10, 08:43 Żaden z tych wariantów. Ja wybrałabym morze. Ciepłe, z palmami przy plaży lub Błtyk. Mamy piękne wybrzeże, a dodatkowym atutem we wrześniu jest mniejsza ilość wypoczywających. Odpowiedz Link Zgłoś
piootr3 Re: mazury czy góry? 15.09.10, 13:49 Właśnie wróciłem z gór. Było pięknie... Im mniej takich, co nie wiedzą co wybrać tam jedzie, tym lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sebateks Re: mazury czy góry? 25.02.16, 12:12 Ja w tym roku spędziłem czas z rodziną w Pieninach, połączenie gór i wody Było naprawdę super i dosyć tanio, nie tak jak w Zakopanem Warto zabrać jakichś znajomych, jak wspomniał Pan niżej Odpowiedz Link Zgłoś