Dodaj do ulubionych

Dni Centralwings policzone ....

29.09.06, 20:39
Myslalam, ze to przypadek, ze......

3 tygodnie temu wieczorny lot z gatwick do warszawy zamiast wyladowac na
Okeciu zostal przekierowany do Katowic a ludzie spedzili na tamtejszym
lotnisku cala noc...bez zadnego prowiantu (nie liczac kanapki wreczonej nad
ranem...). Dopiero rano - nastepnego dnia pasazerowie zostali przewiezieni na
lotnisko w Warszawie.... (porannym lotem)

Nie musze opisywac panujacej atmosfery w samolocie, ktorym lecieli ludzie z
malymi dziecmi, zupelnie nie przygotowani do spedzenia nocy w nie swoim
domu....oraz licznej grupy oburzonych oczekujacych przez cala noc na swoich
bliskich ( w tym i mojej skromenj osoby) na Okeciu... Cala ta sytuacja
przeszla bez echa, chociaz uwazam to za skandal...

Po raz kolejny czekam na lot z Gatwick i znowu jest opozniony...i chociaz
ostatnim razem obiecywalam sobie, ze nie skorzystam z tych linii dalam sie
jeszcze raz namowic...ale to juz ostatni raz.

odradzam wszystkim podrozowanie tymi liniami. Szkoda cennego czasu i nerwow...

Brak informacji zwrotnej, konsultanci odbierajacy telefony nie sa
poinformowani o opoznieniach a czekanie na jakakolwiek odpowiedz zajelo mi
przed chwila 30 minut...

Dopiero teraz wyczytalam na forum, ze Centralwings ma problemy finansowe i to
by mi sie zgadzalo....Trudno, zeby ich nie mieli jesli w ten sposob traktuja
pasazerow.

Ani ja ani zadna inna osoba z mojej rodziny juz z nimi nie poleci - uwazajcie
i Wy.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: Autor Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.chello.pl 29.09.06, 20:54
      .. jak tak dalej pojdzie to cała branza turystyczna nam niedługo padnie.
      • iberia30 Re: Dni Centralwings policzone .... 29.09.06, 21:07
        Gość portalu: Autor napisał(a):

> .. jak tak dalej pojdzie to cała branza turystyczna nam niedługo padnie.

i bedziemy uwiezieni we wlasnym kraju?Koszmar:-)))
        • Gość: web Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 09:02
          lotnisko w Warszawie ma remont pasa startowego. Jak samolot sie spóźni to musi
          lądować gdzie indziej.
          Pomyslcie logicznie, przecież jeden start i lądowanie jest tańsze, niż 2 razy
          start i lądowanie + nocleg w hotelu.
          • Gość: Laryska Re: Dni Centralwings policzone .... IP: 195.94.198.* 04.10.06, 15:49
            ale w jakim hotelu ten nocleg ?? hehe Ci pasazerowie koczowali na lotnisku...

jezeli centarlwings lata z opoznieniami co powoduje przyloty po zamknieciu
            lotniska, to niech rzeczywiscie bierze odpowiedzialnosc w pelni.

W koncu do biletu doliczaja oplate ubezpieczeniowa - ciekawe zatem co ona
            obejmuje.... ?
    • jot.be Re: Dni Centralwings policzone .... 30.09.06, 10:43
      Raczej należy unikać Okęcia , a nie Centralwings....
      Kilka dni temu leciałem z Gdańska do Warszawy i nawet kapitan LOT-u nie
      wytrzymał nerwowo i powiedział w samolocie co myśli o przyczynach opóźnień na
      Okęciu :o)
      • Gość: As Re: Dni Centralwings policzone .... IP: 81.210.119.* 30.09.06, 17:15
        A mozesz powiedziec co powiedzial ten kapitan?? bo jestem bardzo ciekawa.
        czesto slysze opinie klientow na temat naszego lotniska ale ciekawa jestem co o
        tym mowia osoby zaznajomione z sytuacja
        • Gość: agnieszka Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.aster.pl 30.09.06, 17:54
          ja usłyszałam w zeszłym tygodniu jak po pół godzinie oczekiwania na schody
          kapitan powiedział nam że dzwoni co chiwla do kontroli lotniska ale oni są tak
          zaskoczeni że wylądowaliśmy o czasie że nie umieją sobie z tym poradzić:-)
        • iberia30 Re: Dni Centralwings policzone .... 30.09.06, 18:15
          podejrzewam, ze opinia zarowno pasazerwo jak i zalog jest zbiezna:-)).
          Co jak co ale trudno ten kurnik nazwac lotniskiem, w dodatku lotniskiem stolicy
          panstwa w UE.
          • annie2003 Re: Dni Centralwings policzone .... 02.10.06, 08:08
            tak tak, a jak ten kurnik jest remontowany i rozbudowywany, to cała Polska
            pluje jadem, że za ICH pieniądze Warsiaffka się stawia.. kiedyś przecież musi
            być rozbudowany.. a i tak jak na swe gabaryty obsługuje bardzo dużo lotów.. a
            jazdy zaczęły się tak naprawdę dopiero gdy rusyła budowa wszystkiego naraz..
            od dawna są plany budowy lotniska pomiędzy Warszawą a Łodzią, lotniska z
            prawdziwego zdarzenia, tylko spróbujcie przekonać władze nasze kochane, by kasę
            na to wyłożyły.. echh, pomarzyć zawsze można..
            • iberia30 Re: Dni Centralwings policzone .... 02.10.06, 10:41
              jestem za rozbudowa Okecia i za bardzo nie rozumiem, jak to jest, ze mozna
              rozbudowywac lokalne lotniska- np.Pyrzowice a jakos to w stolycy nie bardzo.
              Takich macie w Wawie wlodarzy do bani.W ciagu roku widze zasadnicza roznice w
              katowickim porcie a Okecie jakie bylo takie jest ciasne, male i
              zatloczone.Balice nie sa lepsze-az dziw bierze, ze co chwile nowi przewoznicy
              stamtad zaczynaja latac.
              • Gość: annie2003 Re: Dni Centralwings policzone .... IP: 213.17.173.* 02.10.06, 12:17
                Zauważ, że jak na standrady europejskie, to Okęcie jest niemal w centrum
                miasta. i lotnisko jako takie nie ma GDZIE się rozbudować. nowy terminal będzie
                3 razy większy od poprzednika, ale 2 pasy startowe jak były tak zostaną i na to
                nie ma rady. stąd są plany budowy centralnego lotniska między Warszawą a
                Łodzią. a kwestia przewoźników - tych tanich odstraszają opłaty narzucane przez
                Okęcie. dlatego też np Sky Europe niemal w całości wyniósł się do Krakowa.
                • iberia30 Re: Dni Centralwings policzone .... 02.10.06, 12:23
                  Gość portalu: annie2003 napisał(a):

> Zauważ, że jak na standrady europejskie, to Okęcie jest niemal w centrum
                  > miasta. i lotnisko jako takie nie ma GDZIE się rozbudować. nowy terminal
                  będzie 3 razy większy od poprzednika, ale 2 pasy startowe jak były tak zostaną
                  i na to nie ma rady.

i bedziemy mieli takie kolejki jak w St.Petersburgu (pulkovo):-DD

> stąd są plany budowy centralnego lotniska między Warszawą a
                  > Łodzią.

niech buduja, bede miala blizej niz do stolycy :-).

>a kwestia przewoźników - tych tanich odstraszają opłaty narzucane przez
                  Okęcie. dlatego też np Sky Europe niemal w całości wyniósł się do Krakowa.

ja pisalam o tanich przewoznikach z Krakowa..., to, ze z Wawy malo co lata to
                  inna kwestia.
                  • Gość: K Re: Dni Centralwings policzone .... IP: 193.138.110.* 02.10.06, 12:52
                    Wracałem z Budapesztu do Gdańska przez Wawę.
                    Wylot 10 minut opóźnienia. W Wawie na czas. Oczywiście 10 min w samolocie po
                    wylądowaniu to norma.
                    I o godzinie 13/14 (nie pamietam dokładnie) opóźniony lot do Gdańska. O ponad
                    GODZINĘ.
                    Większość lotów krajowych miała opóźnienia!!!.

Ale oczywiście łatwiej jest odprawić 40 osób jedną bramką (do jednego autobusu,
                    bo drugi się nie zmieści) zamiast dwiema bramkami.

Jak widzę co tam się dzieje to się płakać chce. Chaos, bajzel, tam potrzeba
                    przede wszystkim kumatego managera.
                  • Gość: annie2003 Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:42
                    a pewnie, niech budują, wszyscy się ucieszą.. tylko znajdź sponsora na to, bo
                    nasze kochane władze się z tym nie spieszą.. gdyby tylko była taka możliwość,
                    by rozbudować warszawskie lotnisko (nie terminal), to z pewnością zrobili by to
                    szybciej, niż ten nieszczęsny budynek.. a ja wszystkim powtarzam - nie ufać
                    Hiszpanom.. :)))))))))

iberia, ja też pisałam o tanich przewoźnikach.. i jeśli mniej lata z Okęcia, to
                    nie z powodu małego lotniska, a bandyckich opłat, które narzuca Okęcie,
                    bezczelnie jeszcze faworyzując Centralwings, zezwalając im jako jedynym na
                    odprawy z głównego terminala (chyba że coś się zmieniło) a reszta musi walczyć
                    o życie na Etiudzie..
              • Gość: Gosc Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:50
                Jakich mamy wlodarzy? Mamy komisarza bo ostatni prezydent miasta, potraktowal nas jak schodek do
                kariery prezydenta RP czyli olgal nas , ze bedzie gospodarzyl, olal i poszedl wyzej.
                • Gość: annie2003 Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:38
                  jest cień nadziei.. ponoć terminal przylotów zostanie otawrty pod koniec
                  listopada.. a kiedy reszta? Bóg raczy wiedzieć.. a pomyśleć, że kiedyś jak ta
                  ostatnia idiotka się cieszyłam, że w te wakacje polecę już odprawiona z nowego
                  terminala..
                  • Gość: biala81 Re: Dni Centralwings policzone .... IP: *.aster.pl 02.10.06, 18:46
                    ja też miałam ostatnio przygody z Centralwings. Mieliśmy lot z Bolonii o 19:45.
                    Na lotnisku byliśmy o 18.....a wylecieliśmy koło 4:30 nad ranem. W Warszawie
                    zamiast o 22 byliśmy o 7 rano....
                    W sumie z Warszawy do Bolonii też mieliśmy opóźnienie, ale tylko o 30 minut.
                    Mam lecieć jeszcze z nimi w marcu do Rzymu i zastanawiam się jak to
                    będzie....zwłaszcza, że lecę ze starszą osobą, która generalnie nienajlepiej
                    znosi długie podróże, więc takie długie czekanie może być sporym
                    problemem...odpukać!!!
                    • Gość: Laryska Re: Dni Centralwings policzone .... IP: 195.94.198.* 04.10.06, 15:57
                      My sie przerzucamy poki co na Easyjet i Wizzair, chociaz polaczenia dojazdu z
                      lotnisk w UK do miejsca w ktorym mieszkamy nie sa zbyt korzystne...to jednak
                      wole byc na czas niz sie stresowac czy w ogole dolece...

Powracajac do tematu rozbudowy Lotniska w Warszawie to ... co stoi na
                      przeszkodzie (poza cala ta popieprzona struktura biurokratyczna) zeby
                      rownolegle juz budowac lotnisko dla tanich lini np w Modlinie pod Warszawa....

Litosci ! - przeciez mazowsze potrzebuje drugiego lotniska z dala od centrum
                      Warszawy!
                      • Gość: annie2003 Re: Dni Centralwings policzone .... IP: 213.17.173.* 04.10.06, 17:40
                        spytaj panów polityków, proszę..
                        ręczę, że całe Mazowsze Cię poprze..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka