Dodaj do ulubionych

Frajda dla dzieciaków?

30.01.07, 19:31
Witam serdecznie. Mam zamiar wziąć dwójkę dzieciaków na wymarzone wakacje.
Chlopiec i dziewczynka w wieku 11 i 13 lat. Nie naleza one do
najgrzeczniejszych, w sensie bardoz lubia gdy w okolo dzieje sie duzo, a one
moga wziac w tym udzial. Myslalem, nad jakas objazdowka, ale to raczej
nienajlepszy pmysl, bo dzieciaki sa za male, niewiele zrozumieja. Z dugiej
strony 2 tygodnie lezenia czy to w grecji czy w Turcji to zbyt malo atrakcyjne
wakacje. Hmm, myslalem o Disneylandzie, tam na pewno czulyby sie swietnie. Czy
ktos moglby polecic jakas konkretna wycieczke, wczasy z biura? Chodzi mi o
zorganizowana wycieczke, po ktorej dzieciaki wrocilyby mksymalnie zadowolone i
szczesliwe. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adriane Re: Frajda dla dzieciaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:47
      Dzieciaki wcale nie są takie małe :) Na pewno z chęcią zobaczyłyby to, o czym
      uczą się w szkole - wielkie piramidy, mur chiński, stonehenge itp. Jeśli to ma
      być wycieczka (pewnie w miarę nierujnująca kieszeni), to chyba Egipt jest
      najbliżej. Dla dzieci w tym wieku najlepsza by bya opcja 7+7 - tydzień w
      kurorcie i tydzień objazdówki. Nie zmęczą sie zwiedzaniem, zdążą popływać i
      pobiegać po piasku, ale też zobaczyć wiele fajnych rzeczy. W przypadku mojej
      córki się sprawdziło (miała wtedy 12 lat). Byliśmy z Alfastarem, a wycieczka to
      był rejs po nilu, czy coś w tym guście :)
      • Gość: JJ Re: Frajda dla dzieciaków? IP: 195.16.91.* 31.01.07, 15:35
        Zobacz propozycje biura turystyki aktywnej gdzie korzysta glownie mlodziez
        ale nie tylko . Moze wlasnie w Chorwacji w Orebiczu jest mozliwosc z
        korzystania z nauki nurkowania windesrfingu czy kajakow. Miejsce wspaniale i
        w zaleznosci od upodobania czy finansow wybierzesz cos dla siebie. Hotel
        jednak kl turystyczne wiec nie mozna liczyc na luksusy. www. funclub.pl
    • toma002 [...] 31.01.07, 20:28
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • sztaba1 Re: Frajda dla dzieciaków? 31.01.07, 21:16
        Mozesz dac mi jakies namiary na ten hotel? Albo link do wycieczki z jakiegos biura?

Ja jeszcze myslalem nad czy takim:
        www.triada.pl/prezentacja.php?AKCJA=IMPREZA&idImprezy=2648&TypWypoczynku=Z
        Brzmi to calkiem przystepnie! Mysle, ze dzieciki bylyby zachwycone, ale z checia
        wyslucham innych pomyslow!
        • toma002 [...] 31.01.07, 23:05
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Lebioda Re: Frajda dla dzieciaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:28
            Moje dzieciaki pojechały w zeszłym roku z tatą we trójkę do Egiptu na objazdówkę
            i wróciły ze skrzącymi się oczętami, opaloną skórą, apetytem na aktywną zabawę i
            pamiątkami :) Więc nie martw się, napewno twoje skarby też się będą świetnie
            bawić, gdziekolwiek nie pojadą - jeśli są ciekawe swiata i wrażeń. Też byli z
            alfa starem, to jedno z tych większych biur z wyjazdami do Egiptu.
        • Gość: malika Re: Frajda dla dzieciaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:26
          ja wprawdzie dzieci nie mam, ale znajomi byli z berbeciami w faliraki na rodos i
          dzieci były bardzo zadowolone - tam jest duże wesołe miasteczko z różnymi
          atrakcjaami, jest tor gokartowy a zaraz pod faliraki jest wielki Aquapark i tam
          można spokojnie na 2 dni nawet się udać bo dzieci to uwielbiają :)

Triada ma Grecję tanią i pewnie coś mają w Faliraki - tylko bierz jak z
          dzieckiem jedziesz powyżej 2 gwiazdek - 3 najmniej - no i trzeba się liczyć z
          tym , że dzieci nie będą chciały śniadań greckich jesć :)
          • fixjam Re: Frajda dla dzieciaków? 01.02.07, 18:59
            No co do grecji to sporo w tym racji, ale skoro juz mowimy o triadzie i
            rozrywce, to polecam odszukac info o chyba 6 czy 7 dniowej wycieczce po
            europejskich parkach rozrywki. kiedys sie tym intereowalem i pamietam, ze taka
            oferta jest i dla dzieciakow byloby na pewno mega.
            • chlopaczekpiesek Re: Frajda dla dzieciaków? 01.02.07, 19:33
              jest, wycieczka 6 dniowa, Paryż - Bruksela, zahacasz o najciekawsze zdecydowanie
              miejscowki, rowniez dla dzieciakow, to jest hmmm wycieczka strikte rodzinna,
              czyli w programie masz i najwazniejsze punkty jesli chodzi o kulture i sztuke
              jak i zabawe lacznie z disneylandem, mysle, ze w sam raz na rodinny odpoczynek.
              • Gość: Jowita Re: Frajda dla dzieciaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:43
                Nie zapomnę minę moich dzieci, jak zobaczyły na objazdówce po Egipcie stado
                wielbłądów :) Najzabawiniejszy był synek, maniak discovery, który zagadywał
                członków wycieczki i dzielił się swoją wiedzą o co popularniejszych atrakcjach
                ;) Naprawdę dzieci się podczas takich podróży nie mają szans nudzić :D
                • degustata Re: Frajda dla dzieciaków? 02.02.07, 16:09
                  To prawda co piszesz. W sumie taka wycieczka do kraju o ktorym dzieciaki
                  dowiaduja sie z lekcji, a w przypadku Egiptu to byc moze bajek, opowiadań,
                  bedzie bardzo rozwijajaca. Wyobrazam sobie mine dzieciakow, a moze nawet i
                  wielblada, hehehe. Wiem ze Triada robi wycieczki i do tych parkow rozrywki i do
                  Egiptu tez ma porzadne. Obecnie jest sporo znizek, wiec mozesz zobaczcy co Ci
                  odpowiada i ew. rezerwowac.
              • Gość: annek Re: Frajda dla dzieciaków? IP: *.legionowo.eu.org 02.02.07, 18:37
                Rainbowtours ma wyjazdy pt. wycieczki rodzinne -

Europejskie Parki Rozrywki
                Efteling - bajkowy świat
                EuroDisneyland - królestwo Miki i Donalda
                Asterix Parc - moc śmiechu i zabawy
                Walibi Parc - wspaniały wodny świat...

Paryż - Disneyland - La Vilette
                Eurodisneyland - superzabawa!
                La Villet - miasteczko techniki
                La Geode - kuliste kino!
                Francja w miniaturze
                Wersal i królewskie o...

Paryż Rodzinne Parki Atrakcji
                Zabawa i zwiedzanie !!!
                Dla dzieci i rodziców!!!
                EuroDisneyland - najlepszy na świecie
                Aquaboulevard -baseny, plaże, wodospady

coś podobnego miał w zeszłym roku orbis.
                • sztaba1 Re: Frajda dla dzieciaków? 03.02.07, 12:19
                  no to mi namotaliscie teraz :) Kurcze, myslalem ze do tych parkow to bedize
                  fajna opcja.. i jest fajna opcja, ale ten Egipt... aj, kurcze, chcialbym zeby
                  dzieciaki zobaczyly wielblady, piramidy itd. Kurcze sam bym tez chcial :) Mysle,
                  ze sie wybiore, moze z Triady, czytalem duzo dobrych opinii o ich Egipcie, ale
                  to juz najmniejszy problem jakie biuro. Dzieki za pomysly i milego weekendu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka