Dodaj do ulubionych

strefa płatnego parkowania

29.09.11, 11:33
skąd mam wiedziec o niej?
Byłam przejazdem w (rozkopanym) Krakowie, zaparkowałam (tam gdzie kilka m-cy wczesniej) i po wyjsciu zastalam informacje o zapłacie opłaty dodatkowej za brak biletu.
Stanęlam na parkingu , nigdzie nie bylo dopiski ze parking płatny, automatu w okolicy nie było, no więc niby skąd mam wiedziec, że powinnam zakupic bilet? Przeciez gdyby takowa inf. była (chocby pod znakiem parkingu tabliczka Płatny), to nie ma sprawy.
Jest sens sie odwoływac? Sa moze jakies odgorne zasady oznaczania płatnych parkingów?
Obserwuj wątek
    • toreon Re: strefa płatnego parkowania 29.09.11, 14:14
      Odwoływać się nie ma sensu natomiast na pewno jest sens wziąć ten papierek zza szyby, umieścić go w koszu i zapomnieć o sprawie.
    • penery_strycka_homeboye Re: strefa płatnego parkowania 29.09.11, 15:04
      Miła Pani, wjazd do strefy płatnego parkowania jest w Krakowie szczegółowo oznaczony znakami pionowymi. Nie sądzę, aby możliwe było wjechanie do niej trasą nieoznakowaną. Niestety tuszę, iż znak zwyczajnie umknął Pani uwadze.

Natomiast dżentelmen, który namawia Panią do wyrzucenia "papierka" nie wie, co pisze, udaje idiotę bądź też jest idiotą. W Krakowie, jak i zresztą w Pradze, pracownicy obsługi strefy płatnego parkowania rejestrują swoją działalność na fotografiach cyfrowych. Sam mandat nie jest więc jedynym dowodem wykroczenia.
      • toreon Re: strefa płatnego parkowania 29.09.11, 20:32
        Zabawni są "dżentelmeni" którzy silą się na tekst godny ministra spraw zagranicznych a w jednym używając obraźliwych epitetów zdradzają swoje burackie usposobienie.
        Co do mandatów za wycieraczką, miałem zaszczyt na początku 2009 roku otrzymać papierek za wycieraczką właśnie w Krakowie. Efektów tego na razie się nie doczekałem. A skoro ktoś jest z natury stuprocentowym legalistą, niech płaci, chwała mu za to.
        • only_the_godfather Re: strefa płatnego parkowania 29.09.11, 21:34
          Żebyś się nie zdziwił jak za jakiś czas jednak się przypomną z tym mandatem.
          Co do autorki wątku jak to ostatnio tłumaczyli pracownicy MZDiT w Częstochowie strefa płatnego parkowania jest oznaczona tylko na wjeździe do strefy a potem już nie bo się i tak w niej znajdujesz wiec po co dublować znaki?
      • jestklawo Re: strefa płatnego parkowania 30.09.11, 11:25
        penery_strycka_homeboye napisała:

>Niestety tuszę, iż znak zwyczajnie umknął Pani uwadze.

wyrazów kolejność zmienić wystarczy, a mądrości zdanie nabierze

>bądź też jest idiotą. .... Sam mandat nie jest więc

albowiem sądzę, że tylko idiota mandatem nazywa zawiadomienie, które stwierdza jedynie fakt nieuiszczenia opłaty z tytułu parkowania pojazdu w strefie płatnego parkowania

>jedynym dowodem wykroczenia

a debilem kompletnym jest osobnik nazywający wykroczeniem brak opłaty za parkowanie pojazdu w strefie płatnego parkowania.

Jeżeli komornego nie zapłacisz, azaliż ściganym karnie za wykroczenie będziesz? Poborca przyjść jedynie raczy po skasowanie tegoż długu w terminie owym 5 roków biegnącym

• boomslang99 Re: strefa płatnego parkowania 29.09.11, 22:29
      Z babami za kółkiem to już tak jest - nie dowidzi, nie dosłyszy a potem szuka winnych wszędzie, tylko nie u siebie.
      • bu-zia Re: strefa płatnego parkowania 30.09.11, 08:18
        dziekuje za wnikliwą analizę psychologiczną................od razu widać, facet na poziomie!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka