Dodaj do ulubionych

Renault Clio 1.2 model limited

12.08.15, 19:48
jest jakaś lepsza alternatywa dla tego modelu Renault, tj. czy ktoś testował inne i mógłby zarekomendować/zaproponować jakeigoś innego producenta, aby było bardziej ciche w środku w czasie jazdy, w cenie do 50k pln? Clio podanym silnikiem ma w katalogu 75KM, nawigacje ale mam wrażenie troche zbyt głośne w środku (jak w moim starym 12 letnim aucie nizszej klasy).
Obserwuj wątek
    • buraque Re: Renault Clio 1.2 model limited 12.08.15, 22:57
      quintaessentia napisał(a):

> Clio podanym silnikie
      > m ma w katalogu 75KM, nawigacje ale mam wrażenie troche zbyt głośne w środku (j
      > ak w moim starym 12 letnim aucie nizszej klasy).

silnik wolnossący musisz kręcić i będzie on generował większy hałas niż uturbiony, dodatkowo im szersze opony tym głośniej

za tę cenę możesz przejechać się np. Fabią III 1.2TSI 90KM, jeździ dużo lepiej i ciszej, choć to przecież niby budżetowe auto

spróbuj też poszukać Clio z TCE pewnie będzie cichsze

na dobrze wyciszone auto tego segmentu (np A1 czy Polo) budżet nie wystarczy
    • nazimno Re: Renault Clio 1.2 model limited 13.08.15, 06:49
      O ile pamietam sa Ople Astry ~ 53 tys PLN.
      Zdaje sie z silnikiem 1,6 / 115 KM/ 85 kW.

• liczbynieklamia Re: Renault Clio 1.2 model limited 13.08.15, 15:13
      Za te pieniądze możesz spróbować kupić auto kompaktowe. Nawet, jeżeli będzie gorzej wyposażone, to komfort jazdy będzie lepszy. Megane, Astra, Auris.

Natomiast w segmencie B można przebierać w ofertach - praktycznie każdy producent będzie miał coś ciekawego do zaoferowania.
    • poohdell Re: Renault Clio 1.2 model limited 13.08.15, 22:16
      Sprawdź TCE.To inna jakość. I lepsze wyciszenie.
      • poohdell Re: Renault Clio 1.2 model limited 13.08.15, 22:22
        I jak patrze na cennik,tylko 4 tys więcej.Warto
    • toreon Re: Renault Clio 1.2 model limited 14.08.15, 10:40
      Auto bardzo fajne ale ma jedną dla mnie istotną wadę - z tym silnikiem praktycznie nie jedzie. Jeśli więc już musi być Renault, to tylko TCE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka