Dodaj do ulubionych

ford focus ST 170

IP: proxy / 192.168.1.* 04.01.03, 18:26
W salonach forda jest do kupienia focus ST z silnikiem 2,0 litra o mocy 170 KM
,czy ktoś z was jeździ tym autem jesli tak może podzieli się wrażeniami??
A forumowicze co sądzicie o tej wersji focusa, bo mnie bardzo interesuje
kombi z tym silnikiem.
Pozdrawiam,fankar.
Obserwuj wątek
    • Gość: csi Re: ford focus ST 170 IP: *.37.76.212.in-addr.arpa.auth-el-0209568.acn.pl 04.01.03, 22:58
      ...chyba wielu forumowiczów nie jeżdzi tą furą /cena :)/, poza tym auto jest od
      niedawna w sprzedaży. Jak bym miał wybierać coś z tej półki to wziąłbym corolle
      ts
      PS a jest w ogóle combi st170 ???
      • Gość: fancar Re: ford focus ST 170 IP: proxy / 192.168.1.* 05.01.03, 11:27
        Niedawno pytałem w Ford Polska czy jest focus kombi ST170 a w zasadzie
        turnier bo tak ford nazywa wersję kombi i powiedzieli że mozna zamawiać
        u dilerów. A co do toyoty corolli w wersji RS to nie wiem czy mają ją jako
        kombi, ale jeśli już to też będzie droga.
        Ja raczej będę rozgladał się za fordem.
        PZDR,fancar.
    • fajnyadres Podstawowe pyt. to... 05.01.03, 13:27
      ...gdzie bedziesz tym jezdzil ? Jezeli w Polsce ,to zawieszenie (deska) Cie
      wytrzesie. W Niemczech to co innego :) A jak kombi to chyba nie dla
      wygladu ,co ? Ja bym sie sklaniaj ku np. dieslowi ,ktorego mozna podrasowac za
      pomoca chipa. Taki tuning robiony z glowa nie stanowi ryzyka. A wrazenia z
      jazdy ? No coz, moim skromnym zdaniem dobry diesel bije benzyniaka !

Pozdrawiam i gumowych drzew.
      • Gość: robert Re: Podstawowe pyt. to... IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 05.01.03, 16:27
        fajnyadres napisał:

> ...gdzie bedziesz tym jezdzil ? Jezeli w Polsce ,to zawieszenie (deska) Cie
        > wytrzesie.

Pomyliłeś chyba z Focusem RS, który jest "sportawym" autem. I jest trochę
        twardawy. ST to zwykłe auto, żadna deska. Taki mały "gadżeciarz".

siemanko

PS. fajny nick - myli się z fajnym dresem:)))
        • fajnyadres :) 05.01.03, 21:06
          none taken :)
      • Gość: Luc Re: Podstawowe pyt. to... IP: morele:* / 172.16.20.* 05.01.03, 17:47
        A jak kombi to chyba nie dla wygladu ,co ?

W Polsce kupuje sie kombi (w wersji van) dla VATu a nie wygladu. ;-) Szkoda
        tylko, ze jest rejestrowane na 4 osoby :-(
      • Gość: fancar Re: Podstawowe pyt. to... IP: proxy / 192.168.1.* 05.01.03, 19:00
        fajnyadres napisał:

> ...gdzie bedziesz tym jezdzil ? Jezeli w Polsce ,to zawieszenie (deska) Cie
        > wytrzesie. W Niemczech to co innego :) A jak kombi to chyba nie dla
        > wygladu ,co ? Ja bym sie sklaniaj ku np. dieslowi ,ktorego mozna podrasowac
        za
        > pomoca chipa. Taki tuning robiony z glowa nie stanowi ryzyka. A wrazenia z
        > jazdy ? No coz, moim skromnym zdaniem dobry diesel bije benzyniaka !
        >
        > Pozdrawiam i gumowych drzew.

Witam,mam zamiar jeżdzić tym autem po normalnych drogach ale i tych szybkich
        których jest na razie niewiele,przyznaję. Ale w takich Niemczech to już co
        innego jak zauważyłeś. Disel nie pasuje mi do mojej koncepcji nastepnego
        auta,pomimo mozliwosci tuningu.
        Pozdrawiam,fancar.
    • Gość: Marek Re: ford focus ST 170 IP: *.atlanta-51-52rs.ga.dial-access.att.net 05.01.03, 16:23
      U nas to juz dluzszy zcas sprzedaja, ale jeszzce ani jednego na drodze nie
      widzialem. Z tego co slysze to cena porownywalna do Imprezy WRX. Moze dlatego
      nie idzie? Impreza ma 227 KM, naped na 4 kola i znacznie bardziej agresywny
      wyglad...
      • Gość: robert mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło. IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 05.01.03, 16:28
        A ściagać to się może ale ze Stilo a nie z Imprezą:)))
        • Gość: Marek Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: *.atlanta-51-52rs.ga.dial-access.att.net 05.01.03, 16:31
          U nas ten Focus nazywa sie SVT i wystepuje tylko w wersji 3-drzwiowej.

A swoja droga 170 KM w takim malym samochodziku to calkiem fajny kop. Ciekawe
          czy te konie sa porzadne, czy tylko od 6000 RPM...
          • Gość: robert żadna sensacja - jeździ jak Mondeo albo Vectra IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 05.01.03, 16:42
            • Gość: robert no i wolniej od Octavii RS:)))))) IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 05.01.03, 16:43
          • Gość: fancar Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: proxy / 192.168.1.* 05.01.03, 18:49
            Cześć Marek, silnik focusa st 170 ma 85% momentu obrotowego już od 2000 obr.
            Tak jest w opisie tego silnika, ja jeszcze tym autem nie jeżdzilem ale wydaje
            mi się że to może być całkiem fajna jazda.
            Widziałem test na niemieckiej stronie www, ford focus st 170 pokonał audi
            a3,fiata stilo , honde civic i mg rover, oczywiście wszystkie w podobnych
            wersjach.
            Nie stać mnie na focusa RS, czy tym podobne auto , ale ten st 170 podnosi mi
            adrenalinę i mogę o nim realnie mysleć.
            Pzdrawiam, fancar.
            • greenblack Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło 05.01.03, 20:25
              Gość portalu: fancar napisał(a):

> Cześć Marek, silnik focusa st 170 ma 85% momentu obrotowego już od 2000 obr.
              > Tak jest w opisie tego silnika, ja jeszcze tym autem nie jeżdzilem ale wydaje
              > mi się że to może być całkiem fajna jazda.

To najpierw się przejedź i poznaj dokładną cenę.

> Widziałem test na niemieckiej stronie www, ford focus st 170 pokonał audi
              > a3,

Jakie A3, bo chyba nie S3?!

fiata stilo , honde civic i mg rover,

Jakie MG?

oczywiście wszystkie w podobnych
              > wersjach.
              > Nie stać mnie na focusa RS, czy tym podobne auto , ale ten st 170 podnosi mi
              > adrenalinę i mogę o nim realnie mysleć.

A dokładną cenę już znasz?

> Pzdrawiam, fancar.

Pozdrawiam
              Greenblack
            • Gość: Marek Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 05.01.03, 23:46
              A moze Civic Si? Dzis ja widzialem na parkingu - bardzo zgrabny samochodzik i
              do tego podobny w sylwetce do Focusa. A wykonczenie wnetrza lepsze.
              • Gość: csi Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.01.03, 13:01
                ... a ja swoje corolla ts jest tańsza, lepiej wyposażona, znacznie mniej pali i
                ma lepiej zestrojone zawieszenie do polskich dróg
              • Gość: Niknejm Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: proxy / 143.26.81.* 06.01.03, 13:51
                Gość portalu: Marek napisał(a):

> A moze Civic Si? Dzis ja widzialem na parkingu - bardzo zgrabny samochodzik i
                > do tego podobny w sylwetce do Focusa. A wykonczenie wnetrza lepsze.

Civic Si to wersja 160KM, na rynek USA. W PL dostępny jest Civic TypeR z
                silnikiem niemal identycznym, jak ten, który na rynku USA jest w Acurze RSX
                (200KM). Do 100 w 6.8 sekundy. Na torze ma lepsze czasy okrążeń nawet niż
                Impreza WRX, Clio V6, czy BMW 325 compact. Również dzięki dobremu zawieszeniu.
                Na torze wypada również minimalnie lepiej od Focusa ST170 (w/g testu
                Motorvision) i sporo lepiej niż Corolla TS.

Pzdr
                Niknejm
                • Gość: csi Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: 212.76.37.* 06.01.03, 19:42
                  ..osiągi ma lepsze ale zawieszenie nie na polskie dziury i wyboje, cenę gorszą,
                  wyposażenie gorsze, spalanie gorsze.
                  pzd.
                  • Gość: Niknejm Re: mylisz z Focusem RS. ST170 to zwykłe toczydło IP: proxy / 143.26.81.* 07.01.03, 10:09
                    Gość portalu: csi napisał(a):

> ..osiągi ma lepsze ale zawieszenie nie na polskie dziury i wyboje, cenę
                    > gorszą,
                    > wyposażenie gorsze, spalanie gorsze.

Cóż, jestem w stanie przeżyć odrobinę wyższe spalanie i twardsze zawieszenie.
                    Ferrari też tak ma. ;-) Co do wyposażenia, to można dużo wynegocjować w cenie
                    (szyber, klimatyzacja itp.) bo to jednak dość drogi samochód.

Pzdr
                    Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka