Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

21.12.05, 14:13
Witam!
Czy któraś z Was kupowała np. kanwę przez internet? jeśli tak, to z jakiej
firmy, w jaki sposób i czy można kupić np. 1 metr, czy trzeba np 10 metrów.
Dodam tylko na usprawiedliwienie moich pytań, że nie dokonywałam nigdy
takiego zakupu przez internet, a kogo mam o to zapytać, jak nie Was - kobiety
biegłe w krzyżykach i internecie?
Obserwuj wątek
    • fiszerowa Re: Mam pytanie 21.12.05, 14:25
      Witam,

Aż się boję odpowiedzieć, bo w innym poście chyba moja odpowiedź na temat kanw
      się nie spodobała wink

Ale spróbuję wink
      Ja w zasadzie kupuję kanwy tylko przez internet. Jestem leniwa i nie chce mi
      się szukać. Mam swój ulubiony sklep: www.wojtek.com.pl
      kupuję tam prawie wszystko: kanwy, nici (ostatnio była, jest promocja - anchor
      po 1,5 zł) igły itd.
      Jeśli chodzi o kanwy ceny podawane są za 1 m bieżący. Co nie oznacza, że tyle
      musisz kupić. Podajesz normalnie tak jak w sklepie części dziesiętne, np. 0.3
      m, 0.5 m. Kanwy są różnej szerokości: 110 cm, 150 cm. Ja kupuję zazwyczaj 0.3
      metrowe (30 cm) kawałki - bo większych obrazków niż 30 cm nie robię - starcza
      mi to zazwyczaj na kilka obrazów. Musisz też zwrócić uwagę na oznaczenia kanwy
      14, 16, 18 (ilość krzyżków na cal - 2,5 cm) i wziąć je pod uwagę przy
      obliczaniu ilości potrzebnej kanwy.

pozdrawiam
      i życzę udanych zakupów
      Fiszerowa
      • martynka10 Re: Mam pytanie 21.12.05, 14:50
        Mnie najczęściej zniechęcają koszty przesyłki, a pasmanterię mam niedaleko. Ale
        takie kupowanie rzeczywiście musi być wygodne, a jeszcze jak jest taka promocja
        na muliny, to już pełnia szczęścia. Nie za bardzo lubię chodzić do pasmanterii,
        panie nie są zbyt miłe, a mulin niemal zawsze brakuje i trzeba iść po raz
        kolejny.
      • orangewhatever Re: Mam pytanie 21.12.05, 14:53
        ja właśnie czekam na zamówioną w sklepie kolorowymotek.pl zawsze do tej pory
        kupowałam w zwykłych pasmanteriach, ale tym razem musiałam się zdać na zakupy
        sieciowe, bo w zwykłych nie mieli takiej, jaka była mi potrzebna.

szczerze mówiąc, raczej nie będzie to mój ulubiony sposób zakupów (wcześniej
        zamawiałąm mulinę ze sklepu Wojtek), bo może i odrobinę tańsze są rzeczy, ale
        doliczając koszt przesyłki wychodzi na to samo. a na dodatek trzeba czekać...
    • aga19791 Re: Mam pytanie 21.12.05, 16:31
      ostatnio też zbieram sie do zakupu przez internet ,ale mam jakies
      "nieuzasoadnione" obazy-jestem raczaj tradycjonalistką i wole najpierw zobaczyć
      niz później żałować ,że kupiłam nie to co dokładnie zobaczyłam na zdjęciu

patrze jednak od pewnego czasu na foeum i widzę ,jak drogie koleżanki zachwalaja
      zakupy w pasmanteriach internetowych i zapewne też dokonam takiego zakupu
      ...ale ,znając sama siebie, będzie to pewnie koło wiosny, bo ze mna to tak
      bywa-musze się przespać z myślami i dopiero działam...

mam dośc spory,jak na moje potrzeby zapasik kanw,więc porozglądam się jak będą
      wiosenne roztopy smile

i pewnie wtedy znów poruszę temat zakupów internetowych smile

od pewnego czasu obserwuję także rózne aukcje kanw na allegro ,ale nie moge się
      jakoś zdecydować, wg mnie, nie ma to jednak ,jak ze sklepu...

AgA
      • fiszerowa Re: Mam pytanie 21.12.05, 17:31
        aga19791 napisała:

> jestem raczaj tradycjonalistką i wole najpierw zobaczyć
        > niz później żałować ,że kupiłam nie to co dokładnie zobaczyłam na zdjęciu

Ja też, ale...
        w moim ulubionym Wojtku można zamówić próbnik kanw. Co prawda próbki są w
        oszałamiającej wielkości 3 x 4 cm, ale jak dla mnie wystarczy. I ja zanim
        pierwszy raz zamówiłam kanwy, poprosiłam o taki próbnik. Teraz przy zamawianiu
        mogę sobie popatrzeć i pomacać to co zamawiam wink

pozdrawiam wszystkie badaczki organoleptyczne
        Fiszerowa
        • aga19791 Re: Mam pytanie-do Fiszerowej... ;) 21.12.05, 17:37
          podpatrywałam dziś co tam maja u Wojtka
          wystarczy tylko dodac do koszyka próbnik i co dalej?
          podpowiedz dobra kobieto zbłąkanej owieczce smile)

AgA
          • fiszerowa Re: Mam pytanie-do Fiszerowej... ;) 21.12.05, 18:07
            He he

spryciula z Ciebie wink
            rozumiem, że na razie nie chcesz nic zamawiać, tylko ten próbnik? Jeśli tak, to
            najlepiej napisz do nich maila z zapytaniem czy tak można. Ja zamawiałam
            próbnik przy okazji innych zakupów.
            A jeśli chodzi o techniczną stronę robienia zakupów, to najpierw musisz się
            zarejestrować. Po rejestracji, praktycznie od razu będzie mogła się logować i
            robić zakupy.

pozdrawiam
            Fiszerowa

ps. sprawdź pocztę, czeka tam na Ciebie niespodzianka wink
      • jana2000 Re: Mam pytanie 21.12.05, 17:37
        "jakoś zdecydować, wg mnie, nie ma to jednak ,jak ze sklepu..." napisała AgA

niby się zgadza, ale jak pytam o płótno do wyprówania to patrzą na mnie jak na
        kosmitkę, więc chyba nie będzie wyjścia i internetowi się pokłonię smile
    • reala1 Re: Mam pytanie 21.12.05, 18:14
      Dojrzewam do tego, żeby spróbować, będzie to pewnie po Nowym Roku. W związku z
      tym, że są tutaj dziewczyny zamawiające internetowo to spytam jeszcze jak długo
      oczekuje się na przesyłkę?
      • fiszerowa Re: Mam pytanie 22.12.05, 09:40
        Jeśli płacisz "za pobraniem" to 1 - 3 dni. Jeśli płacisz przelewem to wszystko
        zależy od tego kiedy sklep będzie miał pieniądze na koncie + 1 - 3 dni.
        • pilchowa Re: Mam pytanie 22.12.05, 10:15
          wczoraj przeglądnęłam oferte sklepu wojtek i pewnie pokuszę się na zakupy, ale
          już po następnej wypłacie, hihihi
          • maniusza Re: Mam pytanie 22.12.05, 11:52
            a ja kupowałam w mulince i bardzo polecam ten sklep!! bardzo fajny kontakt z
            nimi, zalezało mi na czasie i przesłali od razu... swietnie mi się z nimi
            współpracowało smile)
            • pilchowa Re: Mam pytanie 22.12.05, 12:08
              daj dokładniejsze namiary
              • maniusza Re: Mam pytanie 22.12.05, 12:36
                proszę bardzo:

www.mulinka.pl/sklep/index.php
                • pilchowa Re: Mam pytanie 22.12.05, 12:52
                  dziękismile
    • paludek Re: Mam pytanie 22.12.05, 12:44
      Wszystkie kanwy (różne kolory), jakie posiadam kupiłam przez internet - na
      allegro. Głównie kanwę typu panama. Jestem bardzo zadowolona zarówno z towaru,
      jak i z "obsługi".
      Mam na allegro jedną zaufaną panią, u której zamówiłam kiedyś kanwę i od tej
      pory prawie wszystkie tego typu zakupy robię u niej.
      Czasem kupuję 1 m, czasem 0,50 m - zależy od potrzeb.
      W okolicznych pasmanteriach wybór jest nikły a ceny dużo wyższe, więc internet
      wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem.
      • aga19791 Re: Mam pytanie 22.12.05, 17:30
        możesz podać namiary lub oferte tej osoby?
        sprawdzone źródło- to doskonałe źródło

kupic badziwie nie sztuka
        AgA
        • paludek Re: Mam pytanie 23.12.05, 13:40
          namiary wysłałam na priva, żeby jakiejść kryptoreklamy nie robić wink
          Pozdrawiam smile
    • joannapietak Re: Mam pytanie 23.12.05, 17:47
      Witajcie, ja równiez byłam ostrożna jesli chodzi o zakupy w sklepach internetowych.Jednak byłam do tego zmuszona, z tego względu że u mnie w mieście jedyna kanwa jaka była to 56 oczek na 10 cm (jak dla mnie za drobna), a ja wyszywam na kanwie 46oczek na 10 cm.Do tego mulina Ariadna kosztuje 1,00zł - 1,10zł za motek. Więc zamawiam kanwe z Haftów polskich szer 1,4 m x 1 m za 19 zł, natomiast muline za 0,80 zł w www.wojtek.com.pl
      Pozdrawiam wszystkie forumki.
      --------
      Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka