pamap 03.03.06, 09:51 Witam Jestem tu nowa jednak juz od jakiegoś czasu poczytuje i krzyżykujęAle teraz mam problem innej trochę natury. Czy ktoś na forum wie moze jak zaznaczyć wzór haftu na aksamicie?? Czym dokładnie go narysować?? Pozdrawiam Pama Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniusza Re: Haft na aksamicie 03.03.06, 10:33 najlepsze by chyba było uzycie płótna do wypruwania - nigdy nie stosowałam, ale ostatnio o tym czytałam Odpowiedz Link
frettka Re: Haft na aksamicie 03.03.06, 16:06 Zgadzam się z moją przedmówczynią Ostatni czytałam o tym płótnie do wypruwania i powiem ci, że to jest chyba super sprawa. Zastanawiam się nad kupieniem takiego wynalazku i wyszyć coś na ciuszkach dziecięcych Takie płótno fastrygujesz do materiału (on ma strukturę jak kanwa), normalnie wyszywasz krzyżykami, a potem wypruwasz kolejne nitki płótnai zostaje Ci sam wzór na materiale Wydaje się proste, ale nie używałam jeszcze. pozdrawiam frettka Odpowiedz Link
pamap Re: Haft na aksamicie 03.03.06, 19:43 Dziekuję za odzew Ale czy na takim płótnie do wypruwania to da się narysować wzór? Bo na tym aksamicie to tak do końca krzyżyki to nie będę raczej takie powyginane linie Chciałabym wyszyć karczek w aksamitnej sukieneczce mojej córeczki No a ktoś wie gdzei takie płótno dostać?? bo ja szczerze mówiąć to nie widziałam. Pozdrawiam Pama Odpowiedz Link
ulaola Re: Haft na aksamicie 03.03.06, 20:33 Zapraszam Cię tutaj: www.haftowanko.fora.pl/viewtopic.php?t=424 Odpowiedz Link
pamap Re: Haft na aksamicie 04.03.06, 08:26 Dzieki wielkie za link ulaola!!!!! Baaaardzo się przydał) Pozdrawiam Pama Odpowiedz Link