dzidaa 07.03.07, 07:42 wiecie co?! już 3 czy 4 razy musiałam "reperować" komuter a 2 razy wgrywac od nowa system. Mam wrażenie że chodząc po tych chińskich i rosyjskich stronach coś się pierniczy w komputerze, czy wam coś takiego też sie przytrafia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.gunia Re: ile razy????? 07.03.07, 09:03 Zainstaluj program antywirusowy i dobrego firewalla - powinno pomóc Odpowiedz Link
emago1 Re: ile razy????? 07.03.07, 09:05 Ja włażę wszędzie gdzie się da i gdzie są wzorki, nic mi się nie zdarzyło (odpukać), mam bardzo dobre zabezpieczenia i chyba one własnie dzialają, że nic mi nie włazi, czego nie chcę. Odpowiedz Link
aniam123 Re: ile razy????? 07.03.07, 10:00 myślę, że oprócz wirusów (teraz już chyba nikt ne surfuje po sieci bez dobrego anty-vira) to wina tzw. adwarów. Są to programy szpiegujące, instalujące swoje pliki w naszych systemach i skuteczne spowalniające działanie komputera - zwłaszcza gdy się ich nie usuwa. U mnie czesto tak jest, że gdy chodzę po chińskich stronach komputer zaczyna się zachowywac jak żółw. Mam taką aplikację AdAware: www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4- 10045910.html?part=dl-ad-aware&subj=dl&tag=top5 program nie dziła w tle - trzeba go raz na jakiś czas uruchomić, ale czyści skutecznie - co kilka dni znajduje kilkunastu "szpiegów". Czytałam też pochwały na temat takiej aplikacj: www.pctools.com/pl/spyware-doctor/?ref=google Poczytaj i spróbuj, powinno pomóc. Odpowiedz Link
dzidaa Re: ile razy????? 08.03.07, 07:40 mam mam i teraz mam nadzieje ze nic mi nie uprzykrzy oglądania i ściągania.dzięki Odpowiedz Link