4gni3szk4 01.09.07, 18:44 komputer foty ze stron picasaweb.google.com I gdzie taki program można znaleźć I czy czytelne są już wydrukowane wzory? Za wszelakie odpowiedzi z gory dziękuję Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiawiosna Re: Jakim programem odtwarzacie zgrane na 01.09.07, 20:12 ja edytuje obrazy przez picture manager. Robię autokorektę i w zależności od jasności i jakości, pozostaję albo na autokorekcie, bądż robie edytuj obraz i jasność ustawiam na -38, a kontrast na 36. W 98% są bardzo czytelne wydruki i można spokojnie z nich haftować. Owszem zdarza się czasami, że to nie zadziała, ale są to sporadyczne sytuacje. Odpowiedz Link
e.gunia Re: Jakim programem odtwarzacie zgrane na 02.09.07, 10:58 Ja korzystam z programu Picasa - można go pobrać właśnie ze stron picasa web albums. Jest prosty w obsłudze, pozwala na podstawową korektę i można z niego drukować schematy. najlepszą jego funkcją jest jednak mozliwość pobierania całych albumów "picasowych" jednym kliknieciem myszy - po jedo instalacji aktywna jest funkcja "pobierz album" - polecam! Odpowiedz Link
baabcia Re: Jakim programem odtwarzacie zgrane na 02.09.07, 16:20 e.gunia podpowiedz czy picasa mozna skatalogować pliki przerzucone na płytę; kombinuję, zeby np sch dotyczące koralików trzymać na płytce ale chciałabym je przegladać w picasa, wiem, ze ustawia sie katalogi, które picasa sobie obrabia ale czy ktos próbował zrobic to z płytą? czy wtedy skataloguje na stałe i przechowuje na dysku czy za każdym razem będzie przelatywał płytę od nowa? A jeszcze jedno może wiecie gdzie zmienić folder do którego zapisuje picasa ściągane albumy! i nie chodzi mi o ustawienie w picasa! gdzieś ustawiłam wcześniej w windows albo w firefox mozilla i tylko z picasa ściąga mi na c:\moje dokumenty... olewając radośnie ustwienie w picasa ! i to tylko z picasa tam wpycha gdzie pogrzebać? moze jakaś informatyczka podpowie Odpowiedz Link
e.gunia Re: Jakim programem odtwarzacie zgrane na 02.09.07, 19:29 W sprawie płytki - muszę to sprawdzić, bo nie próbowałam. Jesli chodzi o wybór folderu do zapisywania plików można go wybrać wybierając w menu "Narzędzia" zakładkę "Opcje" - Na końcu (u dołu) jest tekst "Zapisz zaimportowane pliki w" - poniżej jest akualnie wybrany folder - mozna go zmienić poprzez uzycie przycisku "Przeglądaj" Mam nadzieję, że trochę pomogłam )) Odpowiedz Link