Dodaj do ulubionych

Do Wanbor5

28.10.07, 21:15
Witaj serdecznie. Mam ogromna prośbę, czy mogłabyś mi troche blizej nakreslic w jaki sposób przerabiasz te obrazy na krzyżyki. Jestem pod wrazeniem. Wiem, zę są programy, jak Abakan czy haftix, i są wersje pełne demo. Czy Ty przerabiasz na pełnej czy demo, oraz czy duzo jest z tem kłopotu i .......no właśnie jeśli mogłabym prosić o przyblizenie tego tematu. Jeśli, któraś z pań ma również jakieś doświadzcenie to prosiłabym o sugestie. Każda ueaga będzie cenna. Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • emago1 Re: Do Wanbor5 28.10.07, 21:28
      Może to się przyda:

hafciki.pl/tiki-index.php?page=ProjektSchemat
    • wanbor5 Re: Do Wanbor5 28.10.07, 22:33
      witaj Gosiu. Podaję stronę skąd można pobrać darmowy program Haft krzyżykowy 3.0
      dla windows dominiq.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?84322
      pod czerwoną ramką. Teraz doszłam do wprawy nawet ograniczam drukowanie oraz
      zmieniam kolory. W tym programie jest pomoc . Po otwarciu programu klikasz na
      plik - importuj z pliku graficznego- zdjęcie z np. pejzaż - wzór klikasz
      generuj wzór i otwiera Ci się okienko gdzie ustawiasz parametry wzoru ,kolory
      ilość, producent. potem ok.następnie rysuj wzór jako symulacja i zobaczysz jak
      wyszedł jezeli jest dobry to zapisujesz jako jpg w pliku:eksportuj
      obraz.następnie rysuj wzór jako kolory lub kolory i symbole i znów zapisuj
      :eksportuj i jpg.samo Ci wskoczy zapisz kolory dajesz ok i znowu zapisujesz
      jpg.Na dole wzoru masz edytuj wzór i tu masz pole do popisu bo sama zmieniasz
      kolory i wzór wg, Twojej wizji plastycznej.Chciałabym zaznaczyć ze prawie nigdy
      mi się nie udało przy pomocy tego programu bez poprawek przy małym parametrze
      obrazu i ilości kolorów. Im większy wzór i większa ilość kolorów tym obraz jest
      ładniejszy. jeżeli zapiszesz w pliku importuj to wtedy ten wzór możesz dalej
      komuś przesłać. w razie trudności dalej służę pomocą. podaję Ci moją stronę
      zobacz sobie moje wzory poznasz je po małej ilości stron bo są tylko 3
      picasaweb.google.com/wanbor5
      poz wanda
      • gosiawiosna Re: Do Wanbor5 29.10.07, 17:03
        Dziękuję za te informacje, spróbuję sie tym pobawić. Jeśli będę miała jeszcze jakieś wątpliwości, to jesli nie masz nic przeciwko, to się jeszcze w przyszłosci popytam smile
        • wanbor5 Re: Do Wanbor5 29.10.07, 17:32
          z miłą chęcią pomogę.wanda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka