Dodaj do ulubionych

trauma po aborcji

01.05.18, 00:52
ja juz nie mam sily mam okropne sny czuje jakbym byly na jawie slysze chyba glos dzieci bo to byly blizniaki zaczelo sie to okolo terminu porodu usunelam w 7 i pol tygodnia , bylam zdecydowana mialam ciezka sytuacje zyciowa juz jedno dziecko wychowuje sama i jak patrze na nia to ciagle mysle co jakbym ja usunela mam ogromne wyrzuty sumienia z ktorymi juz nie potrafie sobie poradzic dostaje paranoji jak zasypiam w dzien i jestem sama w domu pokazuje mi sie zegar ktory mam w salonie i zawsze jest na nim 11 44 godzina w ktorej chyba doszlo do wywolanego poronienia nie wiem czy sama sobie z tym poradze bylam pewna tej decyzji ale jak nadszedl czas terminu popadlam w jakas paranoje
Obserwuj wątek
    • 55ewka Re: trauma po aborcji 02.05.18, 02:12
      No nie mogę czego oczekujesz od dziewczyn na forum zabilas dwoje dzieci -ludzi "bo nie ma dzieci są ludzie"i co oczekujesz rozgrzeszenia może po prostu ponies konsekwencje wez to na klatę a nie jak trwoga to do Boga.Co powiesz że nie wiedzialas co robisz nie wiesz co to człowiek prawo do życia przykazanie "nie zabijaj".Dziewczyny tyle tu piszą o konsekwencjach ale co tam zabije a potem napiszę to mi pomogą dostanę wsparcie itp.
    • 55ewka Re: trauma po aborcji 02.05.18, 02:20
      I nie opowiadają że trudna sytuacja bo na pewno wiedzialas że są oka życia adopcja ale łatwiej zabić niż sobie kłopot robić po prostu weź się w garść bo masz jedno dziecko i swoim egoistyczny zachowaniem nie spieprz mu życia a wyrzuty niech cię mecza bo karę trzeba ponosić bo i tak mała bo powinno być więzienie jak za każde zabicie czas dorosnąc bo co powiesz kobietom które rezygnują z leczenia raka żeby dziecko donosić i oddają własne życie !!więc przyjmij karę i się nie piść teraz tylko Zajmij dzieckiem
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 02.05.18, 10:13
        zycze ci znalezc sie w takiej sytuacji jak ja bylam i wtedy mozesz sie wypowiadac , w ogole po co tu wchodzisz na to forum skoro tak bardzo cie to boli , nic o tym nie wiesz i jeszcze bedziesz mi tu pisac zebym swojemu dziecku nie spieprzyla zycia , wez sie ogarnij i daruj sobie takie komenatrze tak szukam tu wsparcia od dziewczyn co przeszly to co ja wiec napewno nie potrzebuje twoich glupich komenatarzy wiec daruj sobie
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 02.05.18, 10:21
        Forum dla osób, które źle się czują ze świadomością dokonanej aborcji…..i chcą o tym porozmawiać.
        Również dla osób, które stoją taką przed decyzją….
        i chcą poznać odczucia kobiet, których dotknął syndrom poaborcyjny.
        po to jest to forum , umiesz czytac ? wiec nikt cie tu nie potrzebuje wyrzywaj sie gdzie indziej a nie na kobietach ktore to przechodza jestes zalosna
        • 55ewka Re: trauma po aborcji 02.05.18, 15:36
          Proszę jakie wkurzone że ktoś prawdę powiedział że się pocieszają i jakie biedne inne walczą o życie własnych dzieci często oddając swoje a te płaczą nad sobą bo zabiły swoje dzieci.Zalosne to wy jesteście mordujecie z zamysłem bo rozumiem Małolaty nie znają życia ale takie co mają już dzieci idą się skrobać to robią to z zamysłem a potem jakie biedne .I nie mówcie że jestem żałosna bo ja nie mam krwi własnych dzieci na rękach więc kto tu jest żałosny.Zegnam i życzę dorosnąc wreszcie
          • violasmutna Re: trauma po aborcji 02.05.18, 17:56
            to po co wchodzisz w ogole na to forum ktore nie jest dla ciebie aaa nie masz krwi na rekach ale mozesz miec jak przez twoje glupie komentarze jakas dziewczyna pojdzie i sie zabije bo ja dobijesz do konca ja sie tym nie przejmuje ale jakas slaba dziewczyna moze sobie krzywde przez ciebie zrobic , wejdz sobie na forum przeciwko aborcji i tam wywalaj swoje zale jakie to 'my' zle jestesmy tu nie jest na to miejsce rowniez zegnam
            • 55ewka Re: trauma po aborcji 02.05.18, 19:43
              Weszłam przypadkowo ale jak widzę po wpisach to mało która uchronilyscie przed morderstwem swojego dziecka może lepiej jak by taka poszła do hospicjum dla dzieci albo w inne miejsca to wtedy by zrozumiała co to dar życia a widać dla niech słaby z was autorytet i tylko mnie ciekawi czy któraś z was w ramach odkupienia poszła np.w wolontariat i pomogła takim biednym dzieciom czy myśli że Bóg za wpisy na forum da wam rozgrzeszenie
              • violasmutna Re: trauma po aborcji 02.05.18, 21:41
                mam zamiar mowic tym dziewczynom jak sie beda pozniej czuly i jak beda tego zalowac i myslec o tym kazdego dnia i naprawde nie wypowiadaj sie w kwestii o ktorej nie masz pojecia bo mnie juz zycie ukaralo za to i do konca zycia bede ten krzyz niosla to ja kogos stracilam nie ty a teraz zycie ukara ciebie za twoje glupie komentarze , taka z ciebie katoliczka a nawet nie potrafisz wspolczuc drugiemu czlowiekowi , wchodzisz tu i wyzywaz sie na kobietach ktorym naprawde jest ciezko i to sie bogu podoba myslisz ?
                • violasmutna Re: trauma po aborcji 02.05.18, 21:45
                  juz nie mam ochoty ciagnac tej rozmowy ktora nie ma sensu chce ci uswiadomic ze tutaj kobiety szukaja pomocy maja traume poaborcyjna sa w glebokiej depresji wiec nie pisz takich rzeczy pisz to gdzie indziej bo doprowadzisz do tragedii jak sie ktoras zabije przez ciebie tyle mam ci do powiedzenia
                  • 55ewka Re: trauma po aborcji 03.05.18, 17:53
                    Mój przekaz-wez to na klatę bo to są konsekwencje po prostu poświęć się trochę dla drugiego człowieka dla umierającego człowieka faktycznie nic tylko się zabić .
                  • bma567 Re: trauma po aborcji 05.05.18, 06:53
                    Hej Viola
                    Jeśli będziesz chciała porozmawiać to proszę daj znać
                    pozdrawiam cieplutko
              • marna_klucha Re: trauma po aborcji 05.05.18, 22:36
                55ewka, kto dał Ci prawo do oceniania kogokolwiek? Popatrz na siebie i w sobie szukaj win do odkupienia. Viola nie oczekuje rozgrzeszenia na forum, szuka pomocy. Nie potrafisz napisać nic konstruktywnego to nie pisz w jej wątku.
          • ponure_doswiadczenie Re: trauma po aborcji 11.05.18, 22:10
            zastanawiam się po co osoby takie jak Ty w ogóle się tutaj wypowiadają. Myślisz że twoja odpowiedx coś wniesie? Według mnie to forum to forum dobijania. Czujesz się lepiej teraz po wystukaniu tej odpowiedzi?
      • 55ewka Re: trauma po aborcji 03.05.18, 18:38
        I jeszcze jedno ja się nie wyzywam tylko te kobiety które stoją przed wyborem powinny uświadomić sobie że są kobiety które codziennie walczą o życie swoich dzieci o własne życie i może trzeba spojrzeć i z tej perspektywy na swój "problem"
      • beatamilosz Re: trauma po aborcji 09.06.18, 11:13
        Nie Tobie to oceniać jest już po fakcie, teraz trzeba wesprzeć dziewczynę. Ja też jeste przeciwniczką aborcji, ale nie bedę dręczyć i dołować dziewczyny. Trzeba umieć nieść dobre słowo. Ktoś kto ma ogromny żal za grzechy szybciej spotka na swojej drodzę Zbawce, niż ten co spowiada się co miemiesiącza grosz w nim pokory.
    • modlitwa77 Re: trauma po aborcji 05.05.18, 12:11
      cześć Wiola. bardzo dobrze, że piszesz o swoich odczuciach..może to uchroni inne kobiety od tej tragedii...takie glosy są bardzo potrzebne i trzeba mieć dużo odwagi aby dawać świadectwo. Niestety ból związany z aborcją jest przeżywany przez kobiety w samotności i to sprawia, że staje się on nie do wytrzymania i może doprowadzić do kolejnej tragedii. jeśli potrzebujesz rozmowy , wsparcia napisz. jest wiele form wsparcia dla osób dotkniętych aborcją.. pamiętaj że nie jestes sama. z modlitwą.
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 20.05.18, 14:08
        dziekuje bardzo za odpowiedz ostatnio czuje sie lepiej skupilam sie na corce zle sny znikly chyba musialam stanac twarza w twarz z tym co sie stalo i sie z tym pogodzic , modle sie o te dzieci i w myslach je przepraszam , jest duzo lepiej
    • marna_klucha Re: trauma po aborcji 05.05.18, 22:28
      Viola, koniecznie musisz pójść do dobrego psychologa. Może jakaś psychoterapia? Masz ciężki stan depresyjny. Masz dziecko, musisz być dla niego zdrową silną matką. Nie wiem, jeżeli jesteś wierzącą osobą możesz spróbować ze spowiedzią... Proszę ratuj się dla dziecka, które wychowujesz. Często w życiu podejmujemy złe decyzje, których żałujemy, ale życie toczy się nadal i trzeba się pozbierać i dalej żyć. Ściskam mocno i życzę wielu sił.
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 20.05.18, 14:12
        dziekuje bardzo za odpowiedz ostatnio czuje sie lepiej , modlitwa za dzieci pomogla przestaly dreczyc mnie koszmary , skupilam sie na coreczce a za tamte dzieci modle sie i prawie codziennie je przepraszam w myslach , jestem spokojniejsza gdy stanelam z tym twarza w twarz z tym problem kiedy przestalam uciekac i udawac ze nic sie nie stalo jednak gdybym mogla cofnac czas napewno podjelabym inna decyzje i w miare mozliwosci bede przestrzegac kobiety przed ta decyzja bo ten krzyz niesie sie do konca zycia
    • beatamilosz Re: trauma po aborcji 09.06.18, 11:06
      Jeśli jesteś osobą wierzącą, wiesz co mas robić, nie ma ludzi bez grzechu. Daj świadectwo innym dziewczynom i żyj. Szęść Boże Tobie i Twojej córce
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 21.07.18, 02:02
        bardzo dziekuje
    • mzkp.katarzyna Re: trauma po aborcji 02.07.18, 10:20
      Masz z Kim Porozmawiać. Zapraszam do ganietu we Wrocławiu. Jestem psycologiem i specjalizuję się w pomocy dla kobiet, które zdecydowały się na dobrowolne usunięcie ciąży. Kontakt email pod mzkp.katarzyna@gmail.com lub telefoniczny 737494791.
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 21.07.18, 02:01
        niestety przebywam poza Polska ale bardzo dziekuje
    • ponure_doswiadczenie Re: trauma po aborcji 10.07.18, 13:40
      Bardzo ci współczuję, że straciłaś swoje maleństwa, że w tamtym czasie uznałaś, że nie da rady aby je przyjąć. Współczuję ci twojej sytuacji teraz. Życzę ci siły i odwagi abyś umiała z tym żyć. Ściskam i życzę odnalezienia sensu po stracie.
      • violasmutna Re: trauma po aborcji 21.07.18, 02:00
        bardzo dziekuje za tak mile slowa one duzo znacza dla mnie
        • wiesia140 Re: trauma po aborcji 07.08.18, 09:09
          jesteś katoliczką, chętnie pomogę w sprawie spowiedzi.....
          • wiesia140 Re: trauma po aborcji 07.08.18, 09:19
            ja wiem , że to płatne , ale polecam ci rekolekcje z Winnicą Racheli pl.aleteia.org/2018/01/15/winnica-racheli-pomoc-dla-osob-ktore-maja-na-sumieniu-aborcje/
            • wiesia140 Re: trauma po aborcji 07.08.18, 09:36
              Winnica Racheli - Warszawa
              • wiesia140 Re: trauma po aborcji 07.08.18, 09:37
                www.facebook.com/search/top/?q=Winnica%20Racheli%20-%20Warszawa
        • dalebora85 Re: trauma po aborcji 14.08.18, 00:17
          Cześć Wiola,
          chcesz może porozmawiać prywatnie - mam ten sam stan, co ty, który trwa od czasu odejscia mojej córki. Nie mam z kim porozmawiać, życie jest już zupełnie martwe, nie do udźwignięcia. Kolejny dzień to tylko większa męka. Jestem sama z tym, co pozostało ...
          dalebora85@gmail.com
    • agy30 Re: trauma po aborcji 19.12.20, 14:33
      Hey mozesz do mnie napisać choc parę słòw proszę ashleyy.fashion@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka