Dodaj do ulubionych

Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę???

28.02.06, 12:03
Przybliżę Wam po krótce moją historię. Zaszłam w ciążę w wieku 24 lat z
chłopakiem który był moim kolegą to była chwila zapomnienia. Wzięłam później
Postinor lecz niezadziałał. Poddałam się zabiegowi. Nie miałam komplikacji
tylko krwawienie przez prawie dwa tygodnie (a jakie Wy miałyście trudności po
zabiegu???).
Mineło od tego czasu 6 miesięcy, okres mam regularny. Obecnie jestem
zaręczona i chciałabym miec dzidziusia. Boję się bardzo, że już nigdy nie
zajdę w ciążę. Czy to możliwe??
Dzięki
Obserwuj wątek
    • kizdam47 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 28.02.06, 17:19
      Możliwe, ale możliwe również, ze zajdziesz z w ciążę i urodzisz zdrowego
      dzidziusiasmile Ja zaszłam w ciażę 4 miesiące po aborcji i urodziałam "prawie"
      zdrowe dziecko. Broń Boże nie chciałam Cie przestraszyć, po prostu synek ma
      prawie 3 miesiące, niedługo po urodzeniu zaczął mieć problemy z oddychaniem,
      wyniknęłą odma i zapalenie płuc, do dzisiaj czesto choruje. Nie wiadomo jaka
      była tego przyczyna, przypuszczają, ze nałykał sie wód płodowych przy porodzie.
      ale w sumie przed samym porodem wg mnie też nie wszystko było ok.

Czy staracie sie już o dziecko i nic z tego? Skąd Twoje obawy o to, że nie
      bedziesz mogła zajśc w ciążę?
    • redudek Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 09:31
      Ledwo usunęłyście jedną ciąże , a już myślicie jak tu zajść w ciąże.
      Nie rozumiem,tamte dzieci były gorsze ?
      • madzia1708 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 09:40
        nie musisz rozumieć i nikt Ci się nie będzie tłumaczył
        • zaba002 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 10:53
          Zaczynamy starania za kilka dni, ale wiesz jak to jest po zabiegu. Jest tyle
          komentarzy, ludzie straszą. Jakieś myśli chodzą po głowie. Teraz mam sytuacje
          ustabilizowaną, pracuję. Mam mieszkanie i jestem zaręczona. Pragne mieć dzidzię
          i tylko to sie liczy.
          Pozdrawiam.
          • madzia1708 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 11:37
            powodzenia Zabo surprised)
        • reniatoja Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 16:21
          Moze to nie chodzi o to, żeby ktoś sie tłumaczył. Ja niestety również nie
          rozumiem takiego postepowania i Redudek ma prawo powiedzieć to, co myśli. Gdy
          czytam post Autorki wątku, to cos dziwnego mi się dzieje, powiedziałabym, że
          flaki mi się przewracają. Pół roku temu usuneła jednego dzidziusia, bo miała
          chwilę zapomnienia z kolegą, teraz ma chwilę stabilizacji, wiec pragnie
          dzidziusia. Z pewnością zajdzie w ciążę, nie sądzę, by miała z tym większe
          kłopoty, ale faktem jest, że nie rozumiem takiego podejscia do sprawy.
          • madzia1708 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 16:37
            jakiego podejścia do sprawy?
            • reniatoja Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 02.03.06, 07:58
              Podejscia do sprawy, jakie prezentuje w tym watku Zaba. Celowo
              pisze "prezentuje w tym watku", a nie np podejscia do sprawy Zaby, bo mam
              nadzieje, ze to tylko zludzenie wynikające z niedostatków przekazu
              internetowego, a nie fakty. Mam nadzeije, ze rzeczywistosc jest nieco inna od
              tego obrazu, ktory ja odbieram czytajac posty Zaby. Otoz chodzi mo o to
              skoncentrowanie sie wylacznie na sobie, na swoim chceniu, (ja chce teraz miec
              dzidziusia i to jest najwazniejsze), a brak jakiejs refleksji nad tym co sie
              stalo, o to parcie tylko na zaspokojenie wlasnych pragnien. Czytajac Zabe mozna
              odniesc wrazenie, ze dzidzius, to dla niej cos, co sie nabywa, gdy sie tego
              chce lub cos, czego sie pozbywa, gdy sie tego nie chce. Dlatego mysle, ze
              podobnie jak zapomnienie z kolega bylo tylko chwilowe i skonczylo sie tak jak
              sie skonczylo, to jesli stabilizacja tez okaze sie tylko chwilowa (nie zycze,
              ale moze tak sie okazac), to tez skonczy sie nieciekawie. Bo, powtarzam, mam
              wrazenie, ze dla Zaby najwazniejsze sa chwile, jest troche jak dziecko...
              Brakuje mi w jej postach glebszej refleksji, ale tak jak mowie - moze to tylko
              zludzenie.
          • arwena85 Reniatoja rozumiem .... 24.05.06, 17:42
          • arwena85 Reniatoja rozumiem .... 24.05.06, 17:43
            Popieram Cię, flaki mi się nie przewracają ale mam dziwne wrażenie, nie można
            dziecka zastąpić innym, żadne nie jest gorsze i każde jest inne.
      • kizdam47 Re: 01.03.06, 13:13
        Ledwo usunęłyście jedną ciąże , a już myślicie jak tu zajść w ciąże.
        > Nie rozumiem,tamte dzieci były gorsze ?

Nie o to pytała autorka wątku.
    • redudek Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 19:07
      Pół roku to nie jest tak dawno,jakby autorka wątku myślała miała by już duży
      brzuszek,aż tak bardzo sytuacja jej się polepszyła przez te pół roku ?
      Tamto dziecko świadomie zabiła a już marzy się jej następne.
      W ciąże napewno zajdzie bez problemu , ale tez mnie dziwi takie podejście do
      sprawy.
      • e2005 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 01.03.06, 22:26
        Poczytaj Redudek o syndromie troche Ci się rozjaśni.
        • zaba002 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 10:41
          Niestety nikt nie zrozumie kobiety, która zaszla w ciaze w nieodpowiednim
          momencie. A nikt sie nie zasanawial ze czasami trzeba byc egoista aby nie
          zrobić dziecku krzywdy???? Tamta noc byla pomylka. Bylam w zwiazku z moim
          obecnym narzeczonym od prawie 3 lat. Zrobilam glupote i zawsze bede miec tego
          skutki psychiczne. Jestem osoba wyksztalcona (w tym roku skonczylam studia).
          Gdybym nie usunela ciazy stracilabym szanse na prace, mojego narzeczonegoi
          zaufanie rodziny. Nie mialabym za co utzrymac dziecka a z ojcem dziecka nie
          wyobrazam sobie byc w zwiazku malzenskim. Teraz jestem szczesliwa, ustawiona
          zyciowo i mysle ze dzidzius moj bedzie bardzo kochany i nieczego nie bedzie mu
          brakowac. Razem z narzeczonym bardzo go pragniemy a to chyba jest najwazniejsze.
          • utka Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 11:05
            Twoja historia ...
            bardzo przypomina mi moja bliska kolezanke i wiosne 1995 roku ...
            podobny wybor ...

mam nadzieje, ze Twoje losy potocza sie lepiej ...
          • madzia1708 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 11:06

Podejscia do sprawy, jakie prezentuje w tym watku Zaba. Celowo
            pisze "prezentuje w tym watku", a nie np podejscia do sprawy Zaby, bo mam
            nadzieje, ze to tylko zludzenie wynikające z niedostatków przekazu
            internetowego, a nie fakty. Mam nadzeije, ze rzeczywistosc jest nieco inna od
            tego obrazu, ktory ja odbieram czytajac posty Zaby. Otoz chodzi mo o to
            skoncentrowanie sie wylacznie na sobie, na swoim chceniu, (ja chce teraz miec
            dzidziusia i to jest najwazniejsze), a brak jakiejs refleksji nad tym co sie
            stalo, o to parcie tylko na zaspokojenie wlasnych pragnien. Czytajac Zabe mozna
            odniesc wrazenie, ze dzidzius, to dla niej cos, co sie nabywa, gdy sie tego
            chce lub cos, czego sie pozbywa, gdy sie tego nie chce. Dlatego mysle, ze
            podobnie jak zapomnienie z kolega bylo tylko chwilowe i skonczylo sie tak jak
            sie skonczylo, to jesli stabilizacja tez okaze sie tylko chwilowa (nie zycze,
            ale moze tak sie okazac), to tez skonczy sie nieciekawie. Bo, powtarzam, mam
            wrazenie, ze dla Zaby najwazniejsze sa chwile, jest troche jak dziecko...
            Brakuje mi w jej postach glebszej refleksji, ale tak jak mowie - moze to tylko
            zludzenie.
            • madzia1708 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 11:14
              kurcze kliknęłam niechcący
              chciałam napisać, ze niestety ale zgadzam sie z wypowiedzią Reni
              Zaba jestes niedojrzałą kobietą
              Twoje posty są suche, bez uczuć
              nie wiem czy bedziesz dobrą matką
              trzeba odpowiadać za swoje czyny
          • kizdam47 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 12:11
            No tak...to przypomina wypowiedzi koleżanki z wątku pt. najdłuższe 120
            sekund... Albo tej, co wybrała godne życie...

Ale czy ja mam prawo krytykować czyjeś poczynania, kiedy sama usunęłąm ciążę?
            • mamaanieli Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 12:54
              Dobra babeczki. Koniec dyskusji. Każdy za swoje błędy odpowie. prędzej czy
              później. I każdego zycie nauczy. (nie)stety...
          • kimono24 Do Zaba002 03.03.06, 20:21
            Zabo Twoje wyksztalcenie nie ma tutaj nic do rzeczy ...nie ma zadnego
            znaczenia - na prawde myslisz ze to jest cel naszego zycia i wykladnia tego
            jakim sie jest czlowiekiem.....tak napisalas jak by to mialo w twoim poscie cos
            zmienic - jak bysmy mialy zaczac traktowac sie INACZEJ bo TY wlasnie skonczylas
            studia = brawo, gratulacje - byc moze to wlasnie to ze zabilas swoje dziecko
            umozliwilo Ci to wielkie dokonanie

nie potepiam Twojej decyzji bo niestety zrobilam to prawie z takich samych
            powodow (strach przez strata pracy, mlodosc i takie inne bzdety - ale okazalo
            sie ze to nie jest najwazniejsze) mysle sobie teraz ze wlasnie przez to ze
            zabilam swoje pierwsze dziecko (mimo ze to bylo dziecko z ukochanym facetem)
            mam prace i absolutnie nie moge zaliczyc sie do szczesliwych kobiet -
            zaplacilam zbyt wysoka cene/
            teraz chcemy sie przygotowac do roli rodzicow - odpowiedzialnie... musi uplynac
            troche czasu ..byc moze Was czas juz nadszedl ale sposob w jaki o tym piszesz
            jest okropny ..moze i moje posty takie byly ...

jesli jestes ustawiona zyciowo i w ogole to zycze powodzenia...;-/

a i nie lubie jak ktos pisze, mowi "tamta noc to pomylka - zrobilam glupstwo" -
            rozumiem ze po prostu zdradzilas tego swojego ukochanego narzeczonego ,
            zrobilas sobie dziecko z innym i zabilas je bo to Ty bylas nieodpowiedzialna -
            na prawde szczere zyczenie - zycze przede wszystkim powaznego podchodzenia do
            takich kwestii a i przede wszystkim WIERNOSCI
          • edys1 Re: kondolencje 28.03.06, 21:41
            zaufanie rodziny, pieniądze - tak, to ważniejsze, niż czyjeś życie. Gratuluję!
    • poleczka2 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 03.03.06, 21:51
      Niestety ale i ja dołączam również do Reni, też trochę nie rozumiem.
      • xxxx47 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 17.04.06, 21:26
        Myślę,ze uda sie zajść autorce w kolejną ciąże.Mnie się udało,ale od tego
        feralnego dla mnie czasu mineło 6 lat. Kiedys też wydawałoby mi się,ze nie
        podejmę takiej decyzji, a jednak....tak ,a nie inaczej poukładało mi się zycie
        kilka lat temu.Głupota była górą, jak w wiekszości przypadków na tym
        forum.Bałam się całą ciąze, ze teraz spotka mnie kara za to co kiedyś zrobiłam
        i do tej pory tak myślę...poprostu boje się, aczkolwiek wydaje mi się,ze wyboru
        nie miałam.Teraz mam zdrowe , cudowne kilkumiesieczne dziecko i juz karą jest
        dla mnie jak patrzę na tą małą kruszynę i myślę ,ze ta pierwsza tez mogłaby być
        taka....Na szczęscie rzadko dopuszczam do siebie takie mysli i tak robiłam
        przez te wszytkie lata........Innego wyboru nie mam.......
    • badija Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 27.03.06, 18:00
      Zaba,
      moja matka była nałogowym przedmiotem aborcji. Piszę przedmiotem, bo nie
      potrafiła nigdy zmusić partnera do poważnego traktowania własnego ciała i
      własnej osoby. Zgadzała się na wszystko dla "jaśniepana". Miałam szczęście, że
      się urodziłam. Moje rodzeństwo - nie.
      Dziecko to nie jest zabawa. Kiedy poroniłam ciążę, myślałam że to kara za jej
      grzechy. Pewnie urodzisz dziecko, pewnie nie będzie z tym żadnych problemów.
      Ale nie uciekaj od samej siebie, nie uciekaj w tę ciążę. Nie wiem, co możesz
      zrobić, ale proszę nie udawaj, że nie ma sprawy. Nie sądzę, żeby udana ciąża
      problem rozowiązała, może go conajwyżej przesłonić. A może po prostu usiądź
      przed komputerem, porozmawiaj z innymi dziewczynami ktore mają podobne
      problemy, spróbuj zastanowić się, co z tobą było nie tak - co jest nie tak, że
      doszło do zdrady, do seksu jak jedzenie bułki, do aborcji, do kłamstwa, w
      którym zamierzasz żyć - bo nie sądzę, aby narzeczony wiedzał o aborcji...
      Jestes oszustem. I to nie tylko o to chodzi, że nieładnie być oszustem, ale o
      to, że to żadnen związek - ten, który jest budowany na kłamstwie. Widziałam
      takie życie budowane na kłamstwie, wielkmim kłamstwie. Byłam jego elementem. I
      do dziś nie potrafię wybaczyć. Może potrafiłabym, gdyby moja matka poterafiła
      powiedzieć prawdę, ale ona już nawet nie rozumie, co to takiego prawda. Ułożyła
      sobie spójną opowieść o swoim życiu, w której każdy kolejny element wynika
      logicznie z poprzedniego, a całość jest pasmem sukcesów.
      Straciła mnie bo nie potrafiła się uporać z prawdą o samej sobie. Zresztą chyba
      nigdy nie byłam dla niej prawdziwie ważna.
      Zrób coś, żeby to Twoje dziecko, które się z powodzeniem pocznie za trzydzieści
      lat nie napisało czegośc takiego o Tobie.
      Proszę, w jego imieniu,
      Badija
      • pyska32 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 28.03.06, 10:13
        Przebacz. Sobie również.
        • godula2 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 20.04.06, 14:09
          Żadna z bab, które poddały się aborcji nie powinna mieć więcej dzieci.
          • kizdam47 Re: godula2 20.04.06, 16:20
            A tam, pieprzysz i tylesmile)
    • lidek0 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 02.05.06, 23:34
      Problemy natury medycznej mogą wynikać ze zrostów po skrobance i zwiększonym
      ryzyku ciąży pozamacicznej, niewydolność szyjki na wskutek jej nienaturalnego
      rozszerzania. Ja po zabiegu na wskutek poronienia miałam zrosty i ciążę
      ektopową z usunięciem jajowodu.
      Nie oceniam budowania związku na kłamstwie bo dla mnie z zasady niema to
      przyszłości, nie wierze, że ludzie, którzy raz oszukali nie zrobią tego więcej,
      a tak swoją drogą szkoda chłopaka.
    • arwena85 Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 24.05.06, 17:39
      Boże Zabo 002 przerazasz ,mnie o zabiciu swego dziecka mowisz jak o wyrzuceniu
      smieci do kontynera! Bron Boze nie zycze Ci zle, obys miala gromadke zdrowych,
      wspanialych dzieciakow.Ale zastanow sie jak mozesz o swym Malenstwie pisac tak
      bezprzedmiotowo i bezuczuciowo. Nie oceniam zadnej z Kobiet, ktora poddala sie
      zabiegowi, aczkolwiek sama mam wspaniala prawie 5-miesieczna Matyldzie i ona
      wraz z moim ukochanym mezem stanowia caly moj swiat.
      Arwena85
      • spokofacet Re: Czy po zabiegu można zajść ponowinie w ciążę? 25.05.06, 01:45
        niestety wczoraj komunizm - dzis modernizm. 3 pokolenia muszą wymrzeć zanim
        czlowiek bedzie po ludzku traktowal swój gatunek. oby ten dzidziuś nie byl
        zabawka ale poczatkiem dojrzalości do rodziny. Miłości życzę!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka