Gość: rozbawiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 07:24 cudownie, jest cudownie :> ludziska sami napędzają ten interes! "bo w środku są już moi znajomi", "bo nie chce odejść z kwitkiem" itd itd bwahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kafarski Re: W łapę za wjazd IP: *.access.telenet.be 22.10.05, 10:29 przecierz to normalne ,to nie łapówka tylko opłata za ochronę i jest bardzo niegrzecznie nie dac bramkarzowi. tak jest na całym swiecie. jak bedzie wiecej patupajek to dzieci nie beda stały na mrozie tylko pujda do innej. tak juz jest a dziennikarze szukaja sensacji jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: W łapę za wjazd IP: 217.97.203.* 22.10.05, 13:45 PrzecieŻ!!! to normalne zeby dzieci najpierw nauczyly sie w szkole ortografii zanim pÓjdą!!! w swiat prawic swe mądrosci. BTW ciekawe jak taki "indywidualnie oplacony" ochroniarz bedzie czuwal nad Twym bezpieczenstwem? ochroni cie wlasnym cialem i przytuli do piersi jak beda sie lać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: W łapę za wjazd IP: *.piasta.pl 22.10.05, 12:46 w ubiegłym roku chciałem wejsc do Stars,a i do metra, pamiętam że jeten Ku.... w Stars, chciał 10 zł i w Metrze chyba 12 lub 15 zł i co, jak mu powiedziałem że jestem niepełnosprawny to ten kutas ze Stars,a powiedział że 10 zł lub spadaj, czy to jest normalny kraj ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "rokujący" ;) Re: W łapę za wjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:51 a czy ta twoja niepełnosprawność przeszkadza w zabawie? Swoją niepełnosprawnością chcesz wzbudzać litość czy starasz się funkcjonować w społeczeństwie w "normalny" sposób, czy może oczekujesz jakiś gratyfikacji od wszystkich z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WN Re: W łapę za wjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 20:36 Door selection przy wejściu do klubu jest w porządku, jeśli zatrzymują nietrzeźwych, źle rokujących, źle ubranych. Ja wybieram właśnie takie kluby w Polsce, bo mam gwarancję dobrej zabawy. Nigdy jeszcze nie spotkałem się z koniecznością dawania łapówek, by wejść do klubu (dotyczy to innych miast niż Białystok). Moim zdaniem, to zwyczajne wyłudzanie. Jestem zaskoczony, że dla większości mieszkańców Białego dawanie w łapę jest normalne. Wybieram także kluby, do których wjazd kosztuje więcej niż 10. Do tanich lokali zazwyczaj przychodzą ludzie z poczuciem małej wartości, a tacy pod wpływem alkoholu stają się agresywni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WN karta klubowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:04 Acha, i jeszcze jedno. Dobrym zwyczajem klubów są Karty Klubowe (coś w rodzaju karty stałego klienta). Taka karta kosztuje od 50 zł, jest numerowana, a jej odstępowanie jest niemożliwe, bo są przypisane imiennie do właściciela karty. Może ją kupić osoba ,której twarz znana jest w klubie. Uprawniają one do pierwszeństwa przy wchodzeniu na imprezy, oraz do ulgowych wjazdów. Niektóre imprezy są organizowane wyłącznie dla klubowiczów. Wtedy są naprawdę na bardzo wysokim poziomie (ekstra zabawa i wysoka kultura) i pełna frekwencja. No, ale właściciele dobrych klubów w Polsce pracują na taki wizerunek i dbają o klienta. Nigdy nie są anonimowi, zawsze wiadomo, kto to jest i zawsze znajdują się wsród gości, za barem, w szatni. Po prostu doglądaj biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: karta klubowa IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.10.05, 09:22 do WM: durny jestes az glowa boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WN Re: karta klubowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:50 Gość portalu: Lopez napisał(a): > do WM: > durny jestes az glowa boli IGNOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on :) Re: W łapę za wjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:04 Kasę na twoje pseudo-eleganckie zabawy dyskotekowe, to mają głównie kryminaliści, złodzieje, dilerzy, inni przestępcy dla których jest to wyrazem snobizmu i rozrzutności. Mądry, spokojny, pracowity, inteligentny człowiek nie szlaja się po dyskotekach bo tego nie lubi, a po drugie nie ma na to pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WN Re: W łapę za wjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:18 Gość portalu: on :) napisał(a): > Kasę na twoje pseudo-eleganckie zabawy dyskotekowe, to mają głównie > kryminaliści, złodzieje, dilerzy, inni przestępcy dla których jest to wyrazem > snobizmu i rozrzutności. Mądry, spokojny, pracowity, inteligentny człowiek nie > szlaja się po dyskotekach bo tego nie lubi, a po drugie nie ma na to > pieniędzy... Oj Onie, naoglądałeś się dziwnych filmów i uważasz, że tak wygląda rzeczywistość. Ciekawe, ile masz lat? Bo jeśli jesteś w młodym wieku, to szczerze współczuję takiego podejścia do życia. Powiem tak - na łożu śmierci ludzie żałują, że nigdy nie bawili się tak, jak chcieli. A ludzi nieuczciwych spotkasz wszędzie, także w kościele, w operze, filharmonii, a to, jakoby właściwe miejsca dla porządnych, inteligentnych i spokojnych. To tylko stereotyp, a życie wygląda zupełnie inaczej. I żeby nie było wątpliwości - mnie za moje wykształcenie, inteligencję i kreatywność płacą. I wiem, co to jest kultura z wysokiej półki i jednocześnie lubię zabawę w klubie, a to nie to samo, co zwyczajna dyskoteka w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrX Re: W łapę za wjazd IP: *.elpos.net / *.elpos.net 23.10.05, 02:46 a czy w tym artykule nie pominieto jednego z wiekszych lokali na ulicy bialowny ?? jakos to mi komicznie wyglada a tam poniekad ceny za "wejscie" sa jedne z wiekszych w miescie.. oj kiepski artyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: W łapę za wjazd IP: *.piasta.pl 23.10.05, 12:22 No własnie ludzie sami to sobie stworzyli. jedyne wyjscie to wyjsc wczesniej z domu i dotrzec wczesniej do klubu albo isc do innego klubu. ja tez sie spotkalam z tym ze ochrona chciala kasy za wejscie ok godziny 24 ale jeszcze czego wolalam isc do innego klubu niz dac w lape tym chytrusom na bramce ktorzy uwazaja sie za wielkich bo stoja na bramce z bezczelnymi minami(oczywiscie to nie dotyczy wszystkich bo sa tez sympatyczni i uczciwi bramkarze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt Re: W łapę za wjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:14 Płacenie za wejście do lokalu jest już przegięciem.W Krakowie w większości lokali w centrum nie płaci się za wjazd,wystarczy tylko legitymacja studencka.I to się nazywa miasto studenckie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WN Re: W łapę za wjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:04 To prawda, bezpłatne wjazdy są, ale do pubów. Wjazd do klubów studenckich zapewnia legitymacja studencka; do klubu seniora - legitymacja emerytalna i zmarszczka na twarzy. To jest właśnie door selection. Natomiast w płatnych klubach muzycznych (to jest miejsce dla mnie) ochrona pilnuje wejścia, biletami zajmują się bileterzy, a jeszcze inna grupa ochroniarzy pracuje w pomieszczeniach klubowych, pilnując bezpieczeństwa gości. W takim lokalu nie da się wszcząć awantury, bo natychmiast narowisty klient wynoszony jest na zewnątrz. Za taki poziom bezpieczeństwa trzeba zapłacić kupując drogi bilet i to jest w porządku. A ochroniarzom płaci właściciel klubu, a nie klienci w postaci łapówki. Nie rozumiem, dlaczego miałyby być na świecie wyłacznie darmowe kluby i dyskoteki, lub wyłącznie płatne? Klienci sami decydują, gdzie chcą się bawić. Żyjemy w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Z Sebastiana Grzelaka w zyciu nie bedzie socjolog 23.10.05, 14:18 Tylko typowy dupek za pieniadze.Jesli on,juz jako student,musi placic lapowke za wejscie do klubu,to swiadczy tylko o nim.I to jak najgorzej.Mamusia syneczkowi dala kieszonkowe,zeby syneczek sie zabawil...Dzieciak. Odpowiedz Link Zgłoś