Dodaj do ulubionych

BUTIK ODZIEŻOWY

27.07.11, 15:58
Witam wszystkich, szczególnie Panie.
Nie jestem nowa na tym forum, ale piszę po raz pierwszy ponieważ interesuje mnie co myślicie o moim pomyśle: chcę otworzyć w Dębem butik z odzieżą damską, byłyby to głównie duńskie marki, również końcówki aktualnych kolekcji, dodatki: torebki, buty, apaszki, sztuczna biżuteria; no i zastanawiam się czy miejscowe kobitki byłyby zainteresowane zakupami w moim sklepie.
Obecnie poszukuję dobrych dostawców, bo ciuszek ma być modny, ładny ale również w przystępnej cenie. Piszcie co o tym myślicie, wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne.
Obserwuj wątek
    • superdorina3d-1 Re: BUTIK ODZIEŻOWY 28.07.11, 15:32
      Myślę, że przydałby się w Dębem sklep z damską odzieżą, a jeśli chodzi o dodatki to już chyba niekoniecznie. Jest już trochę konkurencji -kwiaciarnia stokrotka oferuje co nie co, torebki,kolczyki, bransolety z tak zwanek taniochy, a jeśli chodzi o coś ekstra to musiałby być już dobrze zaopatrzony. Po wszystko jeździ się do Mińska czy Warszawy, czas by i u nas można było kupić jakąś bluzkę, spódnicę, czy rajstopę w każdym rozmiarze. Ja też chciałam otworzyć sklep, ale bardziej bielizna damsko-męska i dziecięca + skarpety (wszystko), stroje gimanstyczne,kąpielowe+rajstopy, podkoszulki, piżamy..., trochę niemolęcych itp. Takie poprostu rzeczy potrzebne na co dzień. Ale miałam problem z lokalem. Pomysł stanął na niczym . W każdym razie życzę powodzenia.
      • magda_100 Re: BUTIK ODZIEŻOWY 29.07.11, 11:20
        Pytanie tylko czy rynek nie za mały i czy ten sklep zarobi na siebie? Szczerze mówiąc (pisząc?) wątpię.
        Pozdrawiam
        • gdela66 Re: BUTIK ODZIEŻOWY 10.08.11, 09:51
          Hm, powiem szczerze, że liczę również na klientki przejezdne, bo butik będzie przy ul. Warszawskiej, tuż przy przejściu dla pieszych, no a miejscowe Panie może też by wolały kupić na miejscu coś modnego, zamiast całej wyprawy po galeriach. Towaru nie będzie strasznie dużo, postawię raczej na częste dostawy, powiedzmy raz w tygodniu będzie coś świeżego , no i będą to rzeczy inne niż w każdym okolicznym sklepie.
          • ada80 Re: BUTIK ODZIEŻOWY 16.08.11, 15:47
            [u]a ja myślę, ze pomysł ok, tym bardziej, ze można te sprzedaz pociągnąć przez neta. Ja mam dosyć Wa-wy i Mińska. Wszędzie to samo tylko ceny rózne. Sklepy z fajna odzieżą nie na kieszeń przeciętniaka, a te wszystkie RESERVED, ORSAY, i nie pamiętam wiecej o d...ę wytrzec nawet sie nie da.
    • jacie-krece Re: BUTIK ODZIEŻOWY 08.09.11, 23:50
      ostatnio powstaje dużo sklepów z duńską odzieżą, w Mińsku jest ich już kilka, o Warszawie nie wspominając. Ja bym Ci proponowała otworzyć coś, co jak mówisz przyciągnie też przejezdnych - czyli coś, czego jeszcze nie ma i w Dębem i w najbliższej okolicy. Nie wiem, czy akurat ciuchy to dobry pomysł, zależy jak duży lokal i do kogo skierowana ma być oferta, jakie ceny chcesz mieć. Może odzież i rzeczy dla dzieci albo dla facetów - o to trudniej też w Mińsku, przynajmniej wg mnie.
      • gdela66 Re: BUTIK ODZIEŻOWY 09.11.11, 11:18
        Teraz jak skończyli tę całą przebudowę dróg i pokasowali zjazdy, to temat nieaktualny - przynajmniej jeśli chodzi o klientów przejezdnych. Jeśli już to trzeba by się nastawić na ludzi miejscowych - ale co by się mogło tutaj sprzedawać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka