Dodaj do ulubionych

Ludzie co za koszmar!!

14.05.07, 10:35
Jechałam dzis do pracy 2 godziny i 5 minut z Armii Ludowej pksem. Rezultat -
spóźnienie do pracy pół godziny. Korek w lesie, korek na Płowieckiej i nawet
na Wiatracznej, na Poniatowszczaku też tłoczno. Ale jeszcze niedawno nie
jeździło sie tak źle nawet w poniedziałki, co oni robią na tej Płowieckiej i
kiedy to się skończy wie ktoś?? Bo można oszaleć z tą poranną jazdą...
Obserwuj wątek
    • emeelka Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 10:44
      Nie marudź, tylko zacznij jeździć pociągiem.
      Nie rozumiem Cię. Od kilku miesięcy psioczysz na autobusy i korki, a nie
      próbujesz nic zmienić.
      • eire81 Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 10:56
        masz rację :-) Od czerwca kupuję miesięczny na pociągi, póki co muszę się męczyć
        bo mam miesieczny na pks... Ale czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie?
    • eszi #@%&$*!!!! 14.05.07, 11:13
      moim zdaniem przestawili światła przy kajki, żeby potem było luźniej.... ja też
      mam dość - pociągiem odpada.. ma za daleko i też mam już dość dojazdów - czekam
      na wakacje - może coś się poprawi....każdego dnia rano i potem po południu
      k..wiam ile tylko się da..... jak można doprowadzić do takiego bałaganu.. a
      jeszcze jak uruchomią światło obok Carreful'a to chyba będzie wesolo - nie da
      się z ronda zjechać bo światełka.... chyba trzeba poszukać pracy w drugą
      stronę... albo godziny na nocne zmienić;-))
      • emeelka Re: #@%&$*!!!! 14.05.07, 11:16
        Ja też mam daleko, ale jeżdzę samochodem do stacji.
        • eszi tak 14.05.07, 11:25
          fajnie tylko że jeździmy z mężem - on często np.pracuje na początku W-wy, albo
          musi przejechać do otwocka w ciągu dnia - więc sama rozumiesz - potem mnie
          zabiera z pracy.... nie będziemy się ścigać kto autem kto pociągiem... co nie
          zmienia faktu że mam dość, przecież ludzie muszą mieć jakieś warunki do zycia -
          w tym do dojazdu do pracy.....
      • eire81 :-( 14.05.07, 15:40
        No ja tak samo sie wk...am dwa razy dziennie, kiedy tak stoje w korku posuwając
        sie metr na minutę to mam ochote wrzeszczec najgorsze przekleństwa i jeszcze w
        tym autobusie tak duszno ze sie można udusić. Do pociągu mam troche daleko i
        tylko to mnie powstrzymuje przed wybraniem tego środka transportu ale już
        niedługo. Strach pomyśleć co się będzie działo jak będą budować na Euro 2012. I
        te powroty i codzienny korek za Dębem do pętelki i jeszcze dalej, człowiek juz
        przy domu, w żoładku burczy z głodu a tu co chwila postoje... Też czekam na lato
        z utesknieniem, jeżdzi się luźniej
    • gixera Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 13:23
      Ja samochodem, 1 godzinę 50 minut, wszelkie możliwe objazdy zakorkowane.
    • mpienio Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 13:53
      Słyszałam z dość pewnych źródeł, że 25 lub 26 maja mają oddać do użytku cały
      węzeł przy Marsa. To zdecydowanie zmniejszy korek przed Warszawą.

PS. dziś 2 godziny od drzwi do drzwi, a bywała 1 godzina...

Pozdr.
      • eszi jeśli nie zniosą światel za kładką 14.05.07, 14:46
        przed marsa to pewnie nie wiele się zmieni.. poza tym, światła w Wawrze pewnie
        będą nas trzymać tak jak trzymają - czyli od Miłosnej korek....
    • c43 Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 14:59
      Dwie godziny do pracy jadę normalnie jak nie ma korków (naprzeciwko Galerii
      Mokotów)a dzisiaj to jechałem trzy godziny
      • gixera Re: Ludzie co za koszmar!! 15.05.07, 15:05
        Ja też na Mokotów i zwykle zajmowało mi to godzinę, do Galerii Mokotów ode mnie
        jest 5 min.
    • c43 Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 15:09
      W sumie ten korek to zaczął się w Mińsku potem był przed Halinowem przed
      Konikiem przed Zakrętem przed Kajki przed Marsa na Waszyngtona i na
      Jezolimskich, dopóki nie zostaną wykonane POW (Południowa Obwodnica Warszawy),
      WOW(Wschodnia Obwodnica Warszawy)i obwodnica Mińska Mazowieckiego będzie coraz
      gorzej najszybciej ma szansę powstać obwodnica Mińska Mazowieckiego około 2011 a
      reszta lepiej nie mówić koło 2020
      • princzessa Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 15:38
        Dziś dzwoniłam do PKP żeby dowiedzieć się ile kosztuje miesięczny..będzie to
        trochę logistycznie zakręcone bo nie mieszkam w Mińsku i muszę dotrzć autobusem
        na stację ale od czerwca będę jeździć PKP..
        • eire81 Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 15:50
          A gdzie mieszkasz jeśli można wiedzieć?
          • home2 Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 22:50
            Do eire81:
            jeżeli chodzisz na przystanek na Armii Ludowej to kolejne 5 minut cię nie zbawi.
            Ja jeżdże pociągiem od zeszłego poniedziałku (wcześniej od ponad półtora roku
            jeździłam PKS-em), na stacje ide niecałe 15 min. gorzej w obcasach bo trochę
            dłużej ale się opłaca bo w jedną godzinkę jestem na zachodnim co jest dla mnie
            jeszcze wygodniejsze, a więc zamiast narzekać przenieś się.
            • i_ja_tez Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 23:12
              I ja też jeżdżę pociągiem (wcześniej BAGSEM).
              Mam dosyć daleko na stację, ale podjeżdzam bagsikiem (6 minut) i jadę dalej
              pociągiem.
        • c43 Re: Ludzie co za koszmar!! 14.05.07, 19:54
          Miesięczny z Mińska do Stacji Warszawa Śródmieście 155,40zł do stacji Wola Grzybowska kosztuje 130,20 zł a potem możesz jechać na miesięcznym ZTM za 66zł jeżeli taki masz, jeżeli masz daleko do stacji PKP to miesięczny PKS po Mińsku kosztuje 60 zł razem wynosi to 256zł zastanawiam się na takim wariantem od 1 czerwca
      • eszi perspektywa taka 15.05.07, 08:48
        że jak będziemy na emeryturce - to sobie luźno pojeździmy po Warszawsce:-)))
        śmiać mi się chciało wczoraj po tym wszystkim .. zadalismy wczoraj pytanie na
        CB oczywiście w Mińsku - dokąd koreczek - odpowiedź - do Warszawki - no i się
        sprawdziło:-))
    • eire81 Re: Ludzie co za koszmar!! 15.05.07, 08:28
      Dzis jechałam do pracy pociągiem i chociaż miał kilka minut opóźnienia i tak
      jechał dwa razy krócej niż wczoraj autobus. W tym miesiącu kupiłam ostatnia
      sieciówke na autobus, nigdy więcej!
      • eire81 Re: Ludzie co za koszmar!! 15.05.07, 12:31
        Zapomniałam spytac jak się dziś jechało autobusem bo ja jechałam pociągiem, ale
        mam sieciówke na pks do końca miesiąca... chciałam ją wykorzystać...
        • c43 Re: Ludzie co za koszmar!! 15.05.07, 13:52
          Troszkę lepiej zamiast 3 godzin 2.10 godziny korki były przed Kajki a następny
          zaczynał sie zaraz za Kajki aż do Marsa
          • acid.j Re: Ludzie co za koszmar!! 15.05.07, 14:10
            Parę lat już dojeżdżam samochodem do Warszawy i korki, na dwupasmówce owszem
            zdarzały się, ale tylko w przypadku, gdy zdarzył się jakiś wypadek. To, co się
            dzieje na tym odcinku od weekendu majowego to coś, co mnie zadziwia. Logika
            wskazywałaby, że wymiana sygnalizacji świetlnej na nowszą (skrzyżowanie Kajki z
            B. Czecha)usprawni ruch...a co mamy-korki niemalże od Starej Miłosnej. Czyżby
            cykl zmiany świateł ustawiał ktoś w majowy weekend, gdy natężenie ruchu było
            niemalże znikome. Jakaś paranoja!!!
            Może ktoś z was wie, jaka instytucja odpowiada za ustawianie cyklu zmiany
            świateł?. A tak swoją drogą to jest bardzo ciekawe, ze zmiany, które niby mają
            być na lepsze powodują wręcz odwrotny skutek.
            • justina81 Re: Ludzie co za koszmar!! 16.05.07, 08:47
              doskonale Was rozumiem. Od poniedziałku to jest jakiś istny horror - muszę
              jeździć autobusem o 6 rano (z I PLM), żeby zdąrzyć na 8:30 do pracy.
              p.s. też pracuję w biurowcach naprzeciwko galerki mokotów:)
              • c43 Re: Ludzie co za koszmar!! 16.05.07, 09:23
                Pracujesz w tym samym miejscu co ja (pracuje w biurowcu Sirius od ul. Postepu)
                od poniedziałku dojazdy są koszmarne, dzisiaj znowu 2,5 godziny do pracy, ale od
                czerwca definitywnie przesiadam sie na pociąg, chociaż może sie okazać że w
                czerwcu otworzą wjazd na Siekierkowską i sytuacja się poprawi
            • eszi po awarii świateł w miłosnej 16.05.07, 09:23
              dzwoniłam chyba do zdm? kurcze już nie pamiętam,ale warto ich chyba troszkę
              pomęczyć - choć myślę, że zrobili to celowo - żeby przed marsa rozluźnić
              zadzwonię dziś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka