Dodaj do ulubionych

Metro II linia

29.04.09, 13:00
Metro mogło wreszcie wybrać wykonawcę po wczorajszej decyzji Rady Warszawy, która w wieloletnim planie inwestycyjnym na drążenie tuneli i budowę stacji przyznała dodatkowo ponad pół miliarda zł. W samo południe zwycięzcą ogłoszono konsorcjum Astaldi (Włochy), Gulermak (Turcja) i Przedsiębiorstwa Budowy Dróg i Mostów z Mińska Maz. Centralny odcinek drugiej linii metra od ronda Daszyńskiego do Dworca Wileńskiego mają zbudować za 4 mld 117 mln. Niewykluczone jednak, że pojawią się protesty odrzuconych firm np. konsorcjum chińskiego. Władze miasta liczą, że umowa z wykonawcą zostanie podpisana najpóźniej latem.
za miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6553589,Wykonawca_drugiej_linii_metra_wybrany.html

cieszmy się i nadzieją na poprawę komunikacji w Warszawie co dla wielu Mińszczan jest kwestią bardzo ważną:) i co by nie mówić dużym sukcesem konsorcjum, w skład którego wchodzi nasze PBDiM:)
Obserwuj wątek
    • chyba_mysle Re:Wasze??? 29.04.09, 19:13
      ....
      • mmpio Re:Wasze??? 01.05.09, 00:01
        Nasze

Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów Sp. z o.o. wpisane jest do rejestru handlowego w Sądzie Rejonowym dla m. ST. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego nr 0000040838
        Identyfikator: 710251913
        NIP: 822-00-10-022
        Kapitał Zakładowy 211150PLN

Adres:
        05-300 Mińsk Mazowiecki
        ul. Kolejowa 28
        • chyba_mysle Re:Wasze??? 03.05.09, 21:23
          To tak trochę z przekory... Doskonale znam ta firmę, parę latek tam spędziłem
          i dlatego wiem, że to jest firma prywatna aktualnie, z tego co słychać - z
          przewagą udziałów Pana Dyrektora. Stąd sarkazm ale to tak niegroźnie. Pozdrowienia.
          • nie.my Re:Wasze??? 04.05.09, 05:49
            chyba_mysle napisał:

> To tak trochę z przekory... Doskonale znam ta firmę, parę latek tam spędziłem
            > i dlatego wiem, że to jest firma prywatna aktualnie, z tego co słychać - z
            > przewagą udziałów Pana Dyrektora.
            -->Mówisz Dróżdż się uwłaszczył na mińszczan majątku? ;-)
            Z tego co pamiętam z prehistorycznych czasów to właśnie On podniósł tą firmę,
            więc nie mam mu za złe.
            • chyba_mysle Re:Uderz w stół... 04.05.09, 11:30
              Rybeńko, ja napisałem dokładnie to co napisałem. Nie obchodzi mnie kto się na
              kim uwłaszczał, ale na pewno nie na majątku mińszczan, bo tam był Skarb Państwa.
              Ale nie jest to przedmiotem moich problemów. Tak tylko zabrzmiało śmiesznie to
              "nasze" więc sobie klepnąłem taki mały przekorny wtręt. I tyle!:D
              • mmpio Re:Uderz w stół... 04.05.09, 14:12
                Nasze, w znaczeniu mające siedzibę u nas i zatrudniające pracowników zamieszkałych w okolicy. W tym sensie nasze, a nie że komunalne;)
                A niewątpliwie troche pracy do wykonania będą mieli i ztego powodu się cieszę, bo praca to możliwość zarobku, a to dla firmy chyba podstawa;) zresztą jest to równoznaczne z możliwością zarobku dla pracowników, którzy za te pieniądze kupą bułki w piekarni za rogiem, pójdą do osiedlowego fryzjera... A to kto jest właścicielem to w tym momencie nie biorę tego pod uwagę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka