anahella 18.03.04, 19:16 Madrosc rosyjska: Jezeli budzisz sie w poniedzialek i nie boli cie glowa, to znaczy, ze jest sroda:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Madrosci ludowe 19.03.04, 10:42 Mądrość wschodnioafrykańska: Pole, pole... Co się wykłada: nie ma się co śpieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Madrosci ludowe 19.03.04, 10:54 Mądrość mojej babci: Jakbyś się nie obkręcił, zawsze dupa z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Madrosci ludowe 19.03.04, 10:56 ralston napisał: > Mądrość wschodnioafrykańska: > > Pole, pole... > > Co się wykłada: nie ma się co śpieszyć. To samo po arabsku: bukra, baad bukra (nie wiem jak się pisze w transkrypcji) czyli: jutro, pojutrze czytaj: a może za pół roku, broń Boże nie należy traktować tych słów literalnie to w odpowiedzi na pytanie, na kiedy coś będzie zrobione Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Madrosci ludowe 22.03.04, 01:29 ralston napisał: > Mądrość wschodnioafrykańska: > > Pole, pole... A juz myslalam ze zacznynasz spiewac piosenke Golcow:) Jeden ich kawalek tez tak sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Madrosci ludowe 22.03.04, 10:50 anahella napisała: > ralston napisał: > > > Mądrość wschodnioafrykańska: > > > > Pole, pole... > > A juz myslalam ze zacznynasz spiewac piosenke Golcow:) Jeden ich kawalek tez > tak sie zaczyna. > O tak! I jest tam kilka ludowych mądrości :))) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Madrosci ludowe 24.03.04, 00:17 ralston napisał: > O tak! I jest tam kilka ludowych mądrości :))) O nie! To nie ta piosenka - o smykalce do walka i szczerym dawaniu talerzy to inny kawalek;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Madrosci ludowe 19.03.04, 23:07 Polskie: Najgłupszemu chłopu największe kartofle się rodzą - czy oni (staropolacy) już wtedy przewidywali Samoobronę? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Madrosci ludowe 21.03.04, 22:47 Mądrość polska: Przyjaźń dwóch kobiet jest tylko złością przeciw trzeciej. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Madrosci ludowe 21.03.04, 23:52 We frazesach prawdy mało albo nie masz prawdy wcale, choćby znaleźć się ją chciało, lecz jej nie ma albo mało. chińskie --- Odpowiedz Link Zgłoś
obuszek Re: Madrosci ludowe 22.03.04, 06:49 mój dziadek powiada 1. Jak nie krowa przysra to płot przywali 2. Jak nie sraczka to pierdziaczka Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Madrosci ludowe 24.03.04, 00:18 obuszek napisał: > 2. Jak nie sraczka to pierdziaczka Ja znam inna wersje: "jak nie urok to przemarsz wojsk" Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Madrosci ludowe 23.03.05, 15:33 Spotkałem się z takim powiedzeniem: "Srali muchi, będzie wiosna" - ale nie bardzo wiem co by miało oznaczać... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Madrosci ludowe 23.03.05, 16:39 ralston napisał: > Spotkałem się z takim powiedzeniem: "Srali muchi, będzie wiosna" - ale nie > bardzo wiem co by miało oznaczać... Albo "srala babcia - beda paczki" Chyba chodzi o to, ze dlugo nie mozna ciasta od rak odkleic;) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Madrosci ludowe 23.03.05, 21:44 > ralston napisał: > Spotkałem się z takim powiedzeniem: "Srali muchi, będzie wiosna" - ale nie > bardzo wiem co by miało oznaczać... bardzo dużą wątpliwość Odpowiedz Link Zgłoś