serbiust 24.10.04, 19:38 Może poradzicie jakiej wysokości kupić statyw? Jakich używacie rozchodzi mi się o wysokość max i jak to się ma do długości po złożeniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_nowy Re: Jaki statyw???? 29.10.04, 14:29 Statyw powinien być takiej wysokości żebyś nie musiał sie schylać, ani stawać na palcach robiąc zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zz_nowy Re: Jaki statyw???? 29.10.04, 14:30 HEHEHE :)))) co za bzdurę napisałem: tzn tylko schylać... bo stawać na palcachnie trzeba - wystarczy obniżyć statyw :))))) zz_nowy napisał: > Statyw powinien być takiej wysokości żebyś nie musiał sie schylać, ani stawać > na palcach robiąc zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo774 Re: Jaki statyw???? 29.10.04, 15:04 Pytanie jest zasadnicze jaki masz aparat i obiektyw lub obiektywy. Bo statyw do kompakta nie musi być tak solidny jak do lustrzanki z dużym obiektywem. Wiadomo najlepsze są Manfrotto, ale niestety drogie. Najczęsciej wystarczy taki, który po złożeniu ma około 35-40cm. Ważne jest aby głowica była była ruchoma w ruchoma w trzech płaszczyżnach. W niektórych modelach jest wbudowana poziomica co ułatwia sprawę. Ja używam Velbon CX440 pablo Odpowiedz Link Zgłoś