ralston 20.12.04, 14:17 Co można 9-latkowi kupić pod choinkę. Czasu coraz mniej a pomysłów brakuje. Pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
all2 Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 15:22 A czym on się lubi zajmować? Ja mam teraz ułatwione zadanie, bo wyłącznie wagoniki Piko wchodzą w grę. Ale gdyby nie to, to mógłby być na przykład prosty mikroskop albo tarcza do rzutków. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 15:56 Mikroskop już ma. Teleskop takoż. Rzutki też. Kolejka powiadasz...? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 17:32 Masz chyba przeinwestowane dziecko ;) Możesz spróbować z kolejką, jeśli zdradza jakiekolwiek skłonności w tym kierunku. Ale ostrzegam, to się może źle skończyć. Na giełdzie kolejkowej poznałam pewnego całkiem dorosłego pana, który w domu ma podwieszone meble, żeby na podłodze było więcej miejsca na tory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 20:27 ralston napisał: > Kolejka powiadasz...? Z kolejka trzeba uwazac: www.banditos.info/speles/sobersanta2.swf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 13:40 Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze kolejka to sie bawi najpierw tatus, a dopiero potem dzieciak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 13:43 Hmmm... w sumie to przecież nigdy nie miałem kolejki... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 13:48 no i w tym cala rzecz....., jak kupisz ( Mikolaj przyniesie) to sam sie pobawisz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 16:58 Kiedy mnie to jakoś nie ciągnie. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 20:29 ralston napisał: > Kiedy mnie to jakoś nie ciągnie. Serio. Nie wierze, ze kolejka moze nie bawic!!! Moj mlodszy brat mial dwie kolejki: jedna fajna, a druga zlatwilam mu jako spadek po starszej kolezance - obciachowa. On siedzial nad ta obciachowa... a ja i kolezanka (ex wlascicielka obciachowej) nad ta fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 22:01 Nie wiem. W dzieciństwie marzyłem o kolejce. Ale najwyraźniej mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 22:09 ralston napisał: > Nie wiem. W dzieciństwie marzyłem o kolejce. Ale najwyraźniej mi przeszło. Ej, Rals! Popielegnuj swoje wewnetrzne dziecko!:) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 22.12.04, 11:33 Kiedys byly w modzie samochodziki na resorach MAJORETTE, od przedszkola zbieralem, kazdy nie mogl miec ani jednej ryski, ustawione na meblach jakoby wystawa. Od czasu do czasu sie nimi bawilem. Przyszedl na Swiat moj brat . Jak troche podrosl to sie nimi zaja :((( Zal serce sciskal w jakim poszanowaniu ..... ech nie bede konczyl........ :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinke˛ 22.12.04, 13:12 Mój brat, kiedy mu się jeden taki porysował to najpierw pracowicie starł cały lakier a następnie pomalował go... lakierem do paznokci mamy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 22.12.04, 13:23 ralston napisał: > Mój brat, kiedy mu się jeden taki porysował to najpierw pracowicie starł cały > lakier a następnie pomalował go... lakierem do paznokci mamy :))) Dlatego zawsze wolałem klocki LEGO. Jak samochód nich zbudowałeś samochód i robiłeś mu crash test to przynajmniej się realistycznie zachowywał (czytaj – rozwalał się w drobny mak, a jak nie, to mu się pomagało). :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 22.12.04, 14:30 Kiedys na ferie zimowe , przyjechal do mnie brat cioteczny - (mojego brata jeszcze u bocianow nie bylo). Polaczylismy jego samochody z moimi, rozstawilismy kolejke piko + klocki lego + samochodziki + maly elektryk, zabawa na tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 19:51 all2 napisała: > albo tarcza do rzutków Tarcza to dobry pomysl dla chlopca w kazdym wieku. Takiego 40-letniego tez:> Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 18:37 Małego chemika. Grę komputerową. Burago. Grę planszową. Lego. A najlepiej – namów go, żeby zostawił na oknie list do Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
karokaro Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 19:25 Ferrari ;-) ... sprytne, szybkie i przyda się w przyszłości, a i Ty skorzystasz ;-)) K. Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 20:20 Lego. Moja młoda zbietra Gwiezdne Wojny, są naprawdę super, sama lubie się bawić. Na imieniny dostała Pałac Jabby. A niedawmo pojawiła się Mos Eisley Cantina. Super. Fajne też są serie z Harrym Potterem i Spidermenem. No i oczywiście nieśmiertelne ksiązki, jest teraz tyle ciekawych i ładnie wydanych encykopedii itp., filmy i gry (scrabble? twister?). Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 21:37 A moze go spytac, co chcialby od taty na swieta? A niespodzianka bedzie od Mikolaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 20.12.04, 23:34 wolny_wilk napisał: > Małego chemika. > Grę komputerową. > Burago. > Grę planszową. > Lego. > A najlepiej – namów go, żeby zostawił na oknie list do Mikołaja. A co to jest Burago? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 09:16 ralston napisał: > A co to jest Burago? Są to realistyczne modele samochodów w różnych rozmiarach (od kilku do kilkudziesięciu centymetrów). Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 09:21 No przecież! Sam mu takie modeliki kupowałem wracając z każdej podróży służbowej. Problem w tym, że kiedyś dużo jeździłem - więc ma ciągle tego całą skrzynię - a już się tak nie pasjonuje samochodami jak kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 11:46 Kup mu zestaw cienkopisów. Najlepiej nowy Staedler (w sklepach zaopatrzenia artystów plastyków i dobrych sklepach z artykułami biurowymi), Komplet niecałe 40 złotych ale świetne są. Możesz też kupić mniejszy komplet z tuszem kryjącym. Można robić rysunki na czarnym papierze. Jest też kolor zoty i srebrny oraz biały. Jak chcesz mogę ci kupić, bo są w BC. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 12:15 habitus napisała: >Jest też kolor zoty W języku trolli "zoty" oznacza złoty Np pięset zoty = pięćset złotych :))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 20:33 habitus napisała: > W języku trolli "zoty" oznacza złoty A gdzie sie mozna nauczyc jezyka trolli? Bo ja potrzebuje tlumacza;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 12:28 Niestety dziecko nie przejawia talentów plastycznych ani muzycznych i rzadko znajduje przyjemność w rysowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 12:36 :-)) Moje przejawia talenty: muzyczny i plastyczny. Za to chęci przejawia tylko w odniesieniu do talentu plastycznego. Rysuje w szkolnej gazetce komiks o Panu Gumie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 12:39 Moje też czasem rysuje komiksy młodszej siostrze, ale odnoszę wrażenie, że ona zrobiłaby to nie gorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 12:45 Nie znasz się na prawdziwej sztuce :-)))) Zachęcaj go raczej. A mój syn długo nie wiedział, że z jego słuchem muzycznym nie jest dobrze. Za to bardzo lubił śpiewać. Obecnie jest duży i wie. I przejawia odruchy litości. Nie śpiewa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 12:52 Bynajmniej nie staram się zniechęcać. Natomiast Twego syna w zupełności rozumiem, bo mam tak samo. To znaczy jedynym, co mogę zrobić dla muzyki, to nie śpiewać :))) Czasem to jednak robię z oczywistą szkodą dla otoczenia - ach ta pasja! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: 9-latkowi pod choinkę 21.12.04, 16:22 A co do prezentu – zrób tak: Daj dzieciom rózgi. Niech się trochę nastraszą. Po jakimś czasie dyskretnie postaw worek z prezentami na balkonie, tudzież przed drzwiami, a na nim karteczkę z napisem: przepraszam za pomyłkę – Mikołaj. Wrażenia murowane. :) Habi - potraktuj tak swoją najmłodszą latorośl. Na przestrogę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 21.12.04, 13:43 Ten talent to chyba wiem po kim... Odpowiedz Link Zgłoś
departament_dekoracji Re: 9-latkowi pod choinkę 22.12.04, 16:42 Wiesz, nie przejmuj się za bardzo. Dziewięciolatkowi nie dogodzisz innym prezent niż komórka. I musisz jeszcze uważać, żeby nie kupić "obciachowej", bo będzie się wstydził wynieść na podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 22.12.04, 17:31 Widać nie jest typowym 9-latkiem, bo wcale nie chce komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 22.12.04, 23:13 Się mi przypomniało, że na jesieni coś wspominał o rolkach. No to mu Mikołaj przyniesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: 9-latkowi pod choinke˛ 23.12.04, 11:15 Dobrze, ze jeszcze ten Mikolaj ma co przyniesc, sa tacy co naprawde nie maja jak tych Swat spedzic.... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 9-latkowi pod choinkę 23.12.05, 14:56 10-latek dostanie grę planszową, trochę książek i program do nauki angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś