Gość: Picasso IP: *.umk / 193.193.85.* 21.01.05, 11:48 A co na to Kim Dzong Il?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Afryczka Cyców IP: *.wkk.pl 21.01.05, 11:53 Parę razy w roku przejeżdzam przez Cyców. Spowszedniała mi ta nazwa, ale słysząc ja pierwszy raz, ludzie mają takie fajne minki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrid Re: Cyców IP: *.devs.futuro.pl 21.01.05, 14:27 W mazowieckim są miejscowości o nazwach: Dziadowa Kłoda oraz Dzbanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt w pomorskim - Morzeszczyn (od morza szczyn?) IP: *.attu.pl 21.01.05, 15:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: w pomorskim - Morzeszczyn (od morza szczyn?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:59 albo jako karczma "może szczyn" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertert Moszna IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.01.05, 22:10 Moszna - chyba przez godzinę się śmiałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Moszna IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.05, 13:25 Jeśli chodzi o tę miejscowość w woj. opolskim to trzeba ją koniecznie zobaczyć. Pałac, w którym mieści się ośrodek dla nerwowo chorych nie ma sobie równych w Polsce. Wielokrotnie pisały o tym miejscu różne poczytne tygodniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Pajace IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:25 A koło Krakowa jest taka słodka wieś (miasteczko?) - Kogucik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarojj Parzymiechy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:37 ..., chociaż nie Dolne jarojj.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tors Re: Cyców IP: *.chello.pl 21.01.05, 15:56 Tez czasem przejezdzam przez Cycow i zauwazylem ze jest to jedyne w okolicy miasteczko, przed wjazdem do ktorego nie stoi tablica z herbem.Moze internauci cos zaproponuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Cyców IP: *.reynet.pl 21.01.05, 17:25 proponuje piekna pare cyców ;-))) a moze to zbyt banalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDz Re: Cyców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:40 ... Ateny k/ Ameryki, Brzyskorzystewko k/ Brzyskorzystewa, Grzeczna Panna, Spychowo (d.Pupy Mazurskie), Kurejewki.. I pomyśleć, że niektórych śmieszą tak zwyczajne nazwy jak Radość i Wesoła (W- wa) ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Tumidau (tu mi daj) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:02 takich "śmiesznych" nazw jest od groma. Ale takie perełki jak Tumidaj ... W wiosce TuMiDaj jest świetna karczma, gdzie można przenocować i nieźle zjeść. Idealne miejsce na pierwszą randkę ;) _______________________________ _ www.chors.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: Cyców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:47 przed Kurejewkami są jeszcze Kurejwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreptak Re: Cyców IP: 210.23.160.* 22.01.05, 12:28 Pobilem rekord swiata!W ciagu jednego dnia przeszedlem trase z Brazylii do Palestyny!Na Kaszubach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Cyców IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:33 nie miasto , ale ciekawe: W paśmie Babiej Góry : Burdelowa Góra (jest na mapach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enver Re: Cyców IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.01.05, 14:08 A ja znam jeszcze PODKAŁEK I MIERZĄCZKI - DUŻE I MAŁE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Cyców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:12 a Dziewiec Wlok to pies i jak mowic na mieszkancow Grzecznej Panny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FutureBoy Re: Cyców IP: *.238.75.44.adsl.inetia.pl 23.01.05, 14:04 Ale bezpośrednio przed Cycowem jest Nielisz, a zaraz za nim są Celinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycowiak Re: Cyców IP: *.chello.pl 16.03.06, 21:37 Pozdrowienia z Cycowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zandy Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.nibco.pl 21.01.05, 12:01 A w gminie Brójce powiatu Łódzkiego jest wieś Leśne Odpadki - całkiem przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości 21.01.05, 12:10 a propos.... stary dowcip o miejscowościach;ŚWIDER i RADOŚĆ pod Warszawą rozmowa w pociągu : -z ogromną radością jadę do świdra -a ja, z ogromnym świdrem do radości.. POLICE koło Szczecina to już klaaaasyka, nie? a i jeszcze Ateny na Mazurach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.master.pl / *.master.pl 21.01.05, 12:29 ja chciałbym odwiedzić Czarne Rumunki albo Szpital :) ... kiedyś znalazłem takowe na mapie, nie pamiętam jednak gdzie dokładnie są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TokFM Czarnych nie widziałem, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:02 ... a drodze z Gostynina do Płocka (w mazpwieckim), jet drogowskaz "Nowe Rumunki" ;-). a na trasie Płock - Włocławek trafiłem na "2 Ładne" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ija Ijewna Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.mpips.gov.pl 21.01.05, 12:29 W drodze do Gdańska przejeżdża się przez Prabuty, a na południu Polski jest Podczerwone. Ultrafioletowego, ku mojemu rozczarowaniu, nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psi Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.gwozdzie.dhs.org / *.acn.waw.pl 21.01.05, 23:08 Co do Aten... Bedac na Mazurach w jakims sklepie widzialam plakat z jakims konkursem (nie pamietam dobrze o co chodzilo) i napis "Wygraj bilet do Aten!" Hmmm PKS?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.atlnga1.dsl-verizon.net 24.01.05, 00:55 Mieszkalem kiedys w miejscowosci o nazwie Samociazek, jest to wypoczynkowa miejscowosc nad zalewem koronowskim rzeki Brdy ok. 30 km. od Bydgoszczy. Krazy legenda, ze samotne wczasowiczki zachodzily w ciaze bez udzilu mezow, ktorych akurat tam nie bylo.Moze ktos zna inne wytlumaczenie nazwy tej miescowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.lan.pop.pl 21.01.05, 12:36 Niedaleko Łodzi był kiedyś Srock Prywatny, ale zdaje się, że zmienili mu nazwę. Teraz chyba jest to Wodzin Prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Korea była także w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:43 Korea była także w Radomiu. W latach 50-tych, gdy ta nazwa była jak nabardziej aktualna przeniesiono na dalekie przedmiescie miejskie targowisko. I znów na zasadzie wygwizdowa, który jest gdzies bardzo daleko nazwano to miejsce Koreą. Dziś miasto sie rozbudowało, a ja juz nie mieszkam w Radomiu i chyba nawet nie ma tego targowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Korea była także w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.05, 18:22 Jeszcze jest, ale z biegiem lat nazwa ewoluowała i teraz na hali targowej, którą tam wybudowano wisi napis: Korej. A propos dziwnych nazw dorzucę jeszcze: wsie Stany, Wólka Ogryzkowa (sic!), Wólka Łamana, Gnojnica Górna i Dolna w woj. podkarpackim, Włochy - dzielnica Warszawy, Wenecja koło Znina, Florencja koło Radomia, cała masa miejscowości o nazwie Gnojno i Chlewiska , Męcikał - lubelskie, Męka Księża - łódzkie i przecudowne nazwy mmiejscowości w północno-wschodniej Polsce: Rejsztokiemie, Szlinokiemie, Wojciuliszki, Poszeszupie, Wiłkopedzie, Żytkiejmy, Trakiszki i... posiadłości Pana Longinusa Podbipięty z których wyśmiewał się imć Zagłoba: Mysikiszki, Psikiszki i Bałtupie (a które tak naprawdę chyba nie istnieją, jeśli ktoś coś o nich wie proszę o wiadomość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Korea była także w Radomiu IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:30 Pamiętam taki dowcip: jak się przyjedzie do Warszawy to od pierwszego wejrzenia jest Wola i Ochota, ale jak sie dobrze przyjrzeć, to Bródno i Włochy... Mam nadzieję, że sympatyczni Warszawianie sie nie obrazili :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacor Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:09 Noa miejscowiść Sambród? czy Tupadły? Albo Sioedem Włók? no i moje ulubione miasto - Kobyłka - tu mieszkam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.reynet.pl 21.01.05, 17:28 a w lubelskim jest jeszcze Gnojno :) (lub bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacor Pozdrawiam. Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.abhsia.telus.net 22.01.05, 08:38 Drogi Jacorze, pozdrawiam serdecznie z podnorza Gor Skalistych, Alberta, Canada. Nazwa Kobylka mnie wzruszyla. Rewanzuje sie nazwa: Tsiigehtchic nad rzeka MacKenzie w Polnocno-Zachodnich Terytoriach ( Kanada), niedaleko tej miejscowosci przejezdzalem droga Dempstera do Inuvik. Lusia P. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości 21.01.05, 13:36 A co powiecie na Morzeszczyn i Niemyjeząbki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxi Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: 5.5R4D* / 198.54.202.* 21.01.05, 13:51 A ja urodzilam sie w Brzoskwinii jakies 12 km pod Krakowem. Bardzo lubie ta nazwe, w sumie lepiej brzmi niz czeresnia, sliwka, jablko. Aha mialam kolezanke z Lasu - tak nazywala sie ta miejscowosc gdziec w bielskim. I bardzo lubie tez miejscowosc Tumidaj na drodze do Poznaniz jakos erotycznie mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.01.05, 21:42 byłem na wakacjach w Nielepicach i często chdziłem do Brzoskwini (to ta sama?) i dziwiłem się, że tam same śliwki rosną... W tej samej okolicy spacerowałem dolinkami w stronę Ojcowa, a tam skałki o ciekawych nazwach m. in. Dupnik i Dupa Słonia - autentyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macias Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:42 Między Sochaczewem, aŁowiczem jest miejscowość Sromów- zdarzają się gorsze nazwy. Ale jakiś mądrala umieścił na znaku drogowym kierującycm do tamtejszego muzeum napis "Muzeum Sromów", zamiast w Sromowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:55 Widocznie piszący na znaku nie pomyślał nad sensem, bo gramatycznie jest poprawnie. Przecież tak samo mówi się "zamek Książ" zamiennie z "zamek w Książu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:04 Związane z kasą: Pieniążkowo (uwaga na policję, zawsze stoją) Bogatka Ostatni Grosz I inne: Ogryzkowa Wólka Wiśniówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasa Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: 82.146.228.* 21.01.05, 14:48 Koźlinki, Szpitalna Wieś, Gnojewo, Cygusy-pomorskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtes Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:37 Jest Zazdrość i Zawiść (okolice Orzesza i Łazisk woj. śląskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtes Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:38 I jeszcze Ignacew Rozlazły k.Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:53 W Wielkopolsce jest miejcowość Biały Kał. Urocze, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sca. Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.01.05, 14:55 nie pamiętam na jakiej trasie, ale zdarzyło mi sie kiedyś przejechać przez 2 rozkoszne miejscowości: Zamarte i Stare Gowno. niektóre nazwy śmieszne, chociaz trochę przykro wypełniać rubrykę adres mieszkając w Starym Gownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. Mengele Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: 195.205.170.* 21.01.05, 15:25 Cos z "Europy" : Kosowo - na trasie Leszno - Gostyn ,no i Żydowo - bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.home1.cgocable.net 21.01.05, 16:39 To ja dodam Stolec k/Zabkowic Slaskich, jest tam tez gdzies w okolicy Kobyla Glowa. A jak sie jedzie z Krakowa Zakopianka to tam jest Krzywaczka - tez smieszne :) Czy jest gdzies Prostaczka moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.05, 18:27 Nie ma takiej miejscowości Stare Gó.., ale są Stare Juchy i Stare Kursko Odpowiedz Link Zgłoś
fedar Re: A ja jestem z Jednorożca!!!!! 17.03.06, 00:04 ... To masz blisko do Bandysi, CharciejBałdy, Siarczej Łąki, Kadzidła, Łysych, Baranowa, Suchego, Bartników, Bogatego, Szczuk, Świętego Miejsca, Gleby, Zimnej Wody (tej k. Baranowa), Orzoła (lub Orzła - od Orzoł) i ... eee pewnie kilku innych, o których zapomniałem. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Pomorze: Męcikał, Trąbki Wielkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:29 Dolna Grupa => Grolna .upa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 16:33 KTo wie gdzie one leżą, hę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.botany.gu.se 21.01.05, 17:23 Sadzac po brzmieniu to gdzies na Suwalszczyznie? Mam wielki sentyment do takich nazw chociaz pochodze z przeciwnego konca kraju. I anegdotka: w czasach gdy jeszcze krolowaly maluchy, zbici we fiaciku podruzujemy na polnoc. W pewnym momencie zniecierpliwiony znajomy: -Jeszcze troche i dojedziemy do Szwecji!!! I zeczywiscie, za chwile byl drogowskaz Szwecja 15km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spy Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:56 A ja będąc na wschodzie Polski zawitałem do wioski RAJ - chcialem nawet zrobic sobie zdjecie przy tablicy ale jakis wandal domalował wielkie S na początku nazwy :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jay Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:04 Do tablicy miesjcowości Las ktoś kiedyś dopisał Vegas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.chello.pl 21.01.05, 18:16 szumaniepiory to jakos w strone gdanska z wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dzidy Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.05, 18:56 Wiem! Szumianie-Bakalary, Szumianie-Gośliny, Szumianie-Pejory, Szumianie-Pustoły i same Szumianie - gmina Zawidz, pow. sierpecki, woj. mazowieckie Dziśnity - 1. gm. Rychliki, pow. elbląski, woj. warmińsko-mazurskie 2. gm. Małdyty (też dobre, nie?!) pow.ostródzki, woj. warm.-maz. Nie ma takiej miejscowości Siudy Niemyje, a przynajmniej ja nie wiem gdzie to jest. Są natomiast Niemyje Jarnąty - gm. Rudka, pow. Bielsk Podlaski, woj. podlaskie A gdzie są: Pstra Suka, Piergesi i Pierogi?? Ha!! Proszę sobie przeczytać inne posty podpisane mami - to ja. Uwielbiam takie dziwne nazwy, niektóre są przeurocze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fedar Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity 17.03.06, 00:08 Niemyje są niedaleko Mławy (Mława -> trasa nr 7). Nie wiem gdzie są Pierogi, ale Pieścirogi są niedaleko Nasielska (Mazowsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.05, 19:11 Dwuczlonowe nazwy wystepuja najczesciej na Mazowszu polnocno-wschodnim i na Podlasiu. Byc moze ma to jakis zwiazek z liczna tu kiedys szlachta zasciankowa. W okolicy, gdzie mieszka moja matka (Boguty-Pianki) mnostwo ludzi nosi nazwiska utworzonych od nazw okolicznych miejscowosci. Bogucki (Boguty), Tyminski (Tymianki), Zawistowski (Zawistow). Ciekawe nazwy wiosek z tych terenow: Cietrzewki, Zebry (przez "z z kropka" - ludnosc tej wsi rzeczywiscie byla tu biedniejsza niz w innych wsiach), Tymianki-Bucie, Zazula (rodzinna wies prymasa Wyszynskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre dziablo Re: Szumanie Piory, Siudy Niemyje i Dziśnity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:21 Disnity sa na trasie Malbork - Lubawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wte Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: 57.66.193.* 21.01.05, 17:51 Swego czasu w Rzeszowskim sasiadowaly ze soba 3 miejscowosci: KATY (nie kąty ale katy), Ździary i MORDOWNIA.... ale mieszkańsy Mordowni znielubili nazwe swojej miejscowosci i zmienili ja na..... Spokojna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.05, 18:40 Zgadza się tak było. Całkkiem po sąsiedzku było jeszcze Lute. Mordownia została zmieniona na Spokojną za czasów Gierka, kiedy zmieniono wiele nazw miejscowości w Polsce południowo-wschodniej, zwłaszccza w Bieszczadach. Potem powrócono do starych nazw, ale Spokojna została. Jeszcze jedna anegdotka: W okolicy Leżajska jest wieś Przychojec. Kiedy Pierwszy Sekretarz E. Gierek odwiedzał Leżajsk i okolice wizytował również przodujący w regionie PGR w... Przychójcu (jak się sam wyraził - sam słyszałem!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.aster.pl 22.01.05, 21:44 Na Pogórzu Przemyskim, pod samą ukraińską granicą była kiedyś miejscowość Hujsko. W ramach spolszczania nazw na tych terenach (za Gierka to było) otrzymała nazwę Nowe Sady i tak się do dziś nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.chello.pl 21.01.05, 18:19 mi przychodza jeszcze do glowy moje ulubione Samoklęski Małe i Samoklęski Wielkie, okropnie depresyjne nazwy... a no i gdzies na Kaszubach chyba mieścinka Babilon. Urocze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrów Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 21.01.05, 18:59 W Wielkopolsce jest przecudnie romantycznie brzmiąca miejscowość Krowica Pusta :-) Wspomniane wcześniej Żydowo to przedpole Kalisza, notabene z drugiej strony Kalisza jest miejscowość Szczypiorno. Później krążą opowieści o "kaliszakach" jako żydach albo cebularzach ;) ach te antagonizmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.aster.pl 24.01.05, 10:08 Krowica Sama, Krowica Hołodowska i Krowica Lasowa to miejscowości koło Lubaczowa. Nieco na południe, pod samą ukraińską granicą są Wielkie Oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości 04.05.05, 08:56 Żydowo to także spora wieś 10 km od Gniezna. Mieszkam tu od kilku lat. Pozdrawiam Mirka17 Odpowiedz Link Zgłoś
parigot jest taka mapka 21.01.05, 19:00 devlinerium.com/rozrywka/rozne/ro-mapa polski.htm Odpowiedz Link Zgłoś
parigot errata do mapki 21.01.05, 19:09 errata: na stronie znajdz odnosnik mapka(kiedys dzialala bez tego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragnarok Re: errata do mapki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:39 Tu jest aktualny adres mapy: devlinerium.com/teksty/rozne/mapa_polski.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pcim, Klaj Re: errata do mapki IP: *.abhsia.telus.net 22.01.05, 08:49 Zadziwiajace na tej mapie nie ma Pcimia i Klaja ( Krakowskie). Lusia P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: errata do mapki IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:00 nie ma też n.p. Stolca (okolice Ząbkowic Śl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M BZDURA! Stolec istnieje a ty masz złą mapę. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.01.05, 14:20 Odpowiedz Link Zgłoś
fedar Re: errata do mapki 17.03.06, 00:16 Niestety, mapka jest mocno niekompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shit Monster Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:08 Spędziłem kiedyś hucznego sylwestra we wsi Biesiadki na terenie gminy Gnojnik. Bardzo adekwatne nazwy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:18 Najwspnaialszamiejscowośc jaką odwiedziłem była wieś Nowe Rumunki oczywiscie miejscowość jest to turystyczna. Nie wolno zapominać o Dzieżąznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Stolec IP: *.chello.pl 21.01.05, 20:43 W dolnośląskim pomiędzy Ząbkowicami a Zięcicami jest wieś Stolec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.mclink.it 21.01.05, 20:52 Ja znam jeszcze Stare Babki i Gosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Effa Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:20 Witam, ja mieszkam w Kobyłce woj. mazowieckie Koń by się uśmiał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat1 Re: Najdziwniejsze polskie miejscowości IP: *.twcny.rr.com 21.01.05, 21:22 lekko erotyczne jadac z Chelmna do Grudziadza przez Podwiesk, najpierw przejezdzamy przez Gorne Wymiary, a nastepnie przez Dolne Wymiary ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapa polski gdzie leży Kurejewka? Obok Kurejwy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:38 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mile Cipsko??? IP: *.idea.pl 21.01.05, 21:49 mieszkam w Lipsku, w mazowieckiem, komus ta nazwa sie nie podoba, bo na tablicach często zamiast L jest napisane C..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Szczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:12 To miejscowość na trasie Radom- Lublin. Przedjeżdżając, zmoerzyłem- tego szczęścia jest raptem 1,5 kilometra...Dobre i to Odpowiedz Link Zgłoś