Dodaj do ulubionych

PRL-owskie EVERGREENY

IP: 217.98.124.* 03.09.02, 22:38
Czy ktos z was używa/kupuje do dziś jakis produkt popularny w czasach PRL-u?
Ja złapałem si na tym, że z czasów PRL-u używam kremu do golenia WARS :))),
to jedyny produkt który w formie niezmienionej jest obecny w moim mieszkaniu
od wielu lat, inne gadżety nie oparły sie modzie , nowinkom i współczesnej
technice. U mojej mamy fukcionuje jeszcze lodówka z lat 80-tych i to
wsystko...
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Re: PRL-owskie EVERGREENY IP: *.bn.krakow.pl 15.09.02, 12:30
      KREOLKI Wawelu, to chyba z końcówki PRL-u rozpoczęto produkcje tych słodyczy.
      Ostatnio jak byłem w hipermarkecie dobiłem się do nich i objadłem.
      • Gość: mamuśka2002 Re: PRL-owskie EVERGREENY IP: *.chello.pl 17.09.02, 22:20
        Oj, takich chłoptasiów to bić po łapkach za to objadanie sie.
    • Gość: tintin Re: PRL-owskie EVERGREENY IP: *.itpp.pl 05.10.02, 02:04
      Oranżadki w proszku oczywiście i krówki!!!!
      Tylko
    • Gość: Jo Re: PRL-owskie EVERGREENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.02, 13:27
      Twój post uświadomił mi, że 99,8% rzeczy "nieodzownych" w PRL-u przeminęło bez
      śladu i jakoś sobie bez nich radzimy. Myślę intensywnie, czego ja "jeszcze"
      używam? I przychodzi mi do głowy konkluzja podwójnie smutna: książek. Tych,
      które wtedy stanowiły rarytas (bo ciężko było kupić jakiekolwiek), a których
      dzisiaj już nikt nie wznawia. Polskie powieści młodziezowe, Jack London, i
      wiele wiele innych... dziś żałuję, ze pozbyłam się niektórych z nich.
      • Gość: samanta Re: PRL-owskie EVERGREENY IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 06.10.02, 02:30
        Ja wlasnie czytam J.O. Curwooda "Blyskawica" . To byl moj ulubiony autor w
        czasach szkolnych .
        Mam tu wydanie z 1985 r

Ale podaje strone Muzeum PRL-u dla zainteresowanych tematem .
        Niestety troche szara ta stronka czy brakowalo kiedys dobrych grafikow czy
        farb ? (Mowie o art.codziennego uzytku)
        Ze wzruszeniem przesluchalam tez Gierka "pomozecie?" i rozwiazanie PZPR przez
        M .Rakowskiego Zajrzyjcie !

polskaludowa.com/
        • Gość: Jo Re: PRL-owskie EVERGREENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.02, 20:46
          > Ale podaje strone Muzeum PRL-u dla zainteresowanych tematem .

W zeszłym roku zrobiłam imprezę tematyczną pt. "Lata 80-te". Poza muzyką z
          tamtego czasu, obowiązkowe były kiczowate stroje z epoki, a jako wystrój -
          gadżety z owych czasów. Kustosz Muzeum PRL-u (owej stronki) pozwolił nam
          wykorzystać zdjęcia kartek na mięso, talonów i etykiet (np. polo-cockty) jako
          elementy wystawki. Ech, to była impreza!! Łza się oku kręci....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka