Gość: yaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 13:55 była zniesmaczona, ponieważ chwilę wcześniej zobaczyła rachunek za portret... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jadzia Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: 213.17.223.* 15.12.05, 13:56 zniesmaczona - to proste sam mistrz pozowal nago! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_junak Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.crowley.pl 15.12.05, 15:39 jakie to szczęście, że to nie w Polsce robią takie głupie badania naukowe! marnotrastwo pieniądza! teraz proponuje w taki sam sposób przebadać stańczyka w obrazu Matejki. ciekawe czy on też jest zniesmaczony.. a może zdegustowany.. poziomem new'sów w mojej ulubionej Wyborczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk może da vinci malował ją swoim pędzlem:) IP: *.chello.pl 15.12.05, 19:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erefere Re: może da vinci malował ją swoim pędzlem:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 20:17 Tak, a medycy twierdzą, że miała miastenię. slpc.vip.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz lol rotfl ^_^ :p dobre dobre IP: *.gl.digi.pl 15.12.05, 21:01 szacuneczek za poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: swój "pędzel" Leonardo rezerwował dla chłopców IP: *.aster.pl 16.12.05, 02:36 więc raczej spudłowałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiu nw Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:18 A według mnie była po imprezie mocno zakrapianej alkocholem a że w tamtych czasach nie znali wspaniałego środka 2kc to wygląda jak wygląda... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy 15.12.05, 13:57 "Ten grymas nie jest naturalny dla człowieka. Za to w ten właśnie sposób śmieje się do nas sam Bóg. " hahaha, przeciez Leonardo był najgorliwszym ateistą swoich czasów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Qfwfq Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: 5.5R* / 193.194.132.* 15.12.05, 14:03 Byla zniesmaczona, poniewaz Leonardo byl znany z tego, że się nie myje i okropnie cuchnął. Co gorsza to nie zart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:21 Też skłaniam sie to tezy, że mistrz nie zmieniał skarpetek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Normalka po seksie ;) IP: 212.160.172.* 15.12.05, 14:02 83 proc. szczęśliwa, -jak to po seksie 9 proc. zniesmaczona, -myślała, że mistrza stać na coś więcej 6 proc. przestraszona, -a jak wpadnie mąż ??? 2 proc. zła, -PO to najlepiej lampak wina i do wyra a nie pozować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Normalka po seksie ;) IP: *.proxy.lucent.com 15.12.05, 21:52 popieram ta teorie, od dawna tak myslalem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:03 pewnie była zniesmaczona bo Leo malował ją na golasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 15.12.05, 14:05 Jak to baba - nie wiedziała czego chce - cieszyc sie czy złościć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopi Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:23 sqro- mogę do Ciebie mówić "Mistrzu"? Równasz do Wujka Staszka- MCR :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: father Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 14:10 dlaczego zniesmaczona? a wiadomo którym "pędzlem" ją malował... Odpowiedz Link Zgłoś
elizariusz Obraz jak obraz;-))) 15.12.05, 14:28 Wolę popatrzec na fotke koleżanki. Ta ma uśmiech;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod Re: ze ja homosex maluje:) IP: *.pools.arcor-ip.net 15.12.05, 17:53 prawda jak zwykle zalosna (vide Jezus Ch.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjopatka Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.csrv.ad.york.ac.uk 15.12.05, 14:34 ...nastrojow "ze" fotografii... umiejetnosc uzywania swojego jezyka ojczystego w poprawny sposob zanika takze wsrod ludzi, ktorzy powinni byc pod tym wzgledem wzorem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop bo 23 grudnia nie bedzie prezia Kwacha IP: *.chello.pl 15.12.05, 14:35 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: zniesmaczona w 9 % ? 15.12.05, 14:57 Bo wiedziała, że nadajdą czasy, że w dalekiej Polsce 47 % kobiet po 60 roku zycia będzię deklarowało poparcie dla szarlatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czcz Re: zniesmaczona w 9 % ? IP: 80.51.234.* 15.12.05, 15:00 Ja wiem czy zniesmaczona, słyszałam, że ułożenie jej ust spowodowane jest hmmm no brakami w uzebieniu (raczej poważnymi)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meritum Pan Re: zniesmaczona w 9 % ? IP: 83.238.103.* 15.12.05, 15:01 To prawda, Mało kto miał wtedy zęby - takie czasy były. Stąd ten układ ust. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian rtęć i homek 15.12.05, 15:12 co do zębów - brawo! modelka miała syfilis, który leczyła preparatem zawierającym rtęć. jej czaszka wykazuje ogromne przebarwienia szkliwa w kierunku czerni... a sam vinci był pedziem, który zalecał malarzonm i artystom nie wikłanie się w małżeństwo, ale wyszukanie sobie młodego towarzysza... ot i zagadka rozwiązana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiunw Re: zniesmaczona w 9 % ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:15 A według mnie była po imprezie mocno zakrapianej alkocholem a że w tamtych czasach nie znali wspaniałego środka 2kc to wygląda jak wygląda... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxpayne(p)[/2] zniesmaczona!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 15:44 Ja uwazam, ze zniesmaczona byla czyms co leonardo mial w swojej pracowni…jak on wyciagal z grobów ludzi, a potem ich badal to ja sie nie dziwie…jakis mozg przed oczami miec....ja tez bym byl zniesmaczony...!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
02wodniczka Re: zniesmaczona w 9 % ? 15.12.05, 15:53 nie obrażaj kobiet po 60-tce,na TEGO mam nadzieję ze niewiele głosowało. Przykład : ja NIE. Natomiast wyznawcy Radia (wiadomo jakiego)to obojga płci głosowało,a nie tylko kobiety w ww. wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: zniesmaczona w 9 % ? IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 15.12.05, 16:28 Popieram 02wodniczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Angelo GLUPOTA I PROZNOSC SA STRASZNE IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 15.12.05, 15:30 Podczas gdy miliony ludzi gina codziennie z glodu, AIDS i innych chorob zakaznych, terroru, podczas gdy swiatu zaczyna brakowac surowcow energetycznych, grupa proznych "nalukowcow" zastanawia sie za ciezkie pieniadze podatnikow co oznacza glupkowaty usmiech na kawalku szmaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: 195.117.28.* 15.12.05, 15:43 odsyłam do jednego z ostatnich numerów "charakterów". żadna tajemnica. wszystko jest oczywiste. gdy przepuścimy obraz mona lisy przez filtr "blur" (choćby) w photoshopie, wówczas widzimy wyraźny uśmiech. (światłocień się zlewa, powstaje wyraźny łuk). widzenie centralne jest ostre, widzenie peryferyjne nieostre. więc gdy nie skupiamy się zanadto na obrazie, uwagę kierując gdzieś obok, włącza się widzenie peryferyjne - jest uśmiech. gdy chcemy się przyjrzeć, wówczas w grę wchodzi widzenie właściwe, centralne, uśmiech znika, bo obraz się wyostrza. czyli uśmiech jest, dopóki na nim się nie skupiamy. czyli "jest i jego nie ma". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelek uwaga! rozwiazanie zagadki stulecia IP: *.ltblekinge.se 15.12.05, 15:49 Uwazam,ze usmiech na ustach Giocondy zagoscil z najprostszego powodu pod sloncem-tak "wyszlo" po prostu da Vinciemu.Tak mu sie pendzel ulozyl.Na koniec najsmieszniejsze-taka niby prostacka interpretacja jest faktycznie blizsza prawdy niz setki uczonych dysertacji i "naukowych" hochsztaplerstw typu Freuda.To z reszta odslania cala mizerie intelektualna "elit" wypowiadajacych sie nt. sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Za to autor badań jest w 100% z pewnością... 15.12.05, 15:57 ...pokierany <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Ponad 1400 naukowcow? IP: *.server.ntli.net 15.12.05, 16:13 Hmmm... zastanawiajace. 1) Nikt nie rozwikla zagadki usmiechu, chyba ze odnalezione zostana (jezeli takow istnieja) wzmianki samego autora dotyczace tego tematu; 2) Zastanawia mnie dlaczego temat ten jest az taki zajmujacy; 3) Ten usmiech moze kompletnie nic nie znaczyc i byc poprostu 'pol-usmiechem' bez kompletnie zadnego podtekstu, autor mogl byc tutaj kompletnie obojetny wobec wyrazu twarzy modelki; 4) Jezeli nawet ten usmiech cos wyraza, to co z tego? Who fuckin cares at all? Odpowiedz Link Zgłoś
elizariusz Prac naukowych czyli publikacji 15.12.05, 16:37 To tyle ile publikuja pracownicy naukowi dużego wydział akademii, polibudy czy uniwerku przez 3-4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Ilu krytyków i znawców tyle opinii 15.12.05, 16:40 przynajmniej dawniej artyści pracowali na zlecenie prywatnych mecenasów a nie siedzieli na państwowym żłobie i doili kasę od ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy 15.12.05, 16:42 Smieszne i zabawne i durnowate. Dlaczego usmiechała sie Gioconda tak tajemnicza? Tylko ona to wiedziała i tajemnice tę zabrała do grobu. Azdjecia komputerowe, statystyki i inne bzdety? No cóż - przedwyborczy ranking PO pokazuje, co mozna zrobic ze statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acha Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.net-serwis.pl 15.12.05, 16:49 Ponieważ bedząc dziełaczką młodzieży wszech........, własnie dowiedziała się że Leonardo jest gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.olsznet.ec.pl 15.12.05, 17:03 to jest właśnie rozwój naukowy w wydaniu UE:-) ciekawe ile kasy z 6th Framework Programme (albo innego UE-badziewia) pocszło na ten gó.. wart projekt? Badanie naukowe typu- co pwooduje, że kromka chlenba spadając na dywan spada z reguły na część posmarowana masłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzizus Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.chello.pl 15.12.05, 17:25 Mona Liza jest namalowana na desce a nie na plotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Współczesny artist Re: Rozwikłany sekret uśmiechu Mona Lizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 17:39 Banda kretynów i ułomów!!! robotą by sie zjęłi a nie pierdoły pisali czy miała zły, dobry humor, a może miała okres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel czym zneismaczona? to proste.. IP: 81.19.200.* 15.12.05, 17:40 > czym Mona Liza mogła być w 9 proc. zniesmaczona? mistrz leonardo malowal ja stojac nago. jako ze chlopina leciwy juz byl, wiec nie wygladal najlepiej. poniewaz malowal jedna reka, druga bawil sie fistaszkiem Odpowiedz Link Zgłoś