28.12.14, 20:47
zdecydowanie polecam. Super zawba i dla duzych i dla malych (kupilismy jak syn mial 5 lat)
Obserwuj wątek
    • quistista Re: UNO 28.12.14, 21:02
      U nas tez gramy. Z mlodszymi dziecmi (gralismy z 2,5 latkami) gralismy tez w Uno Junior.
      • per-vers Re: UNO 28.12.14, 21:16
        Grałam kiedyś, bardzo dawno temu, z bratankiem. Wtedy wydało mi się to bardzo podobne do Makao rozgrywanego zwykłymi kartami do gry. Teraz, mając już własne dziecko, zastanawiam się nad tą grą... Dużą zaletą jest dla mnie sam fakt, że jest to gra karciana, w małym opakowaniu, a więc świetna "do plecaka"... Z drugiej strony zwykłymi kartami można grać w wiele gier, a tymi tylko w jedną...
        • gosjana Re: UNO 28.12.14, 21:24
          karcianka cieszy się u nas popularnością od kilku lat i się nie nudzi
          • sylwina76 Re: UNO 08.01.15, 10:45
            U nas to też ciągle w użyciu Bardzo fajna szybka gra, którą można ze sobą wszędzie zabrać i zawsze dostarcza dużo emocji. Sprawdza się nawet przy dwójce graczy.. Mąż twierdzi, ze makao fajniejsze, ale nigdy nie odmawia rundki Uno.... Bardzo lubimy.
            • anna_mrozi Re: UNO 12.01.15, 14:08
              My jesteśmt wierni Uno od kilku lat. Nie wyrastamy wink Cały czas - dużo emocji. Jakoś łatwiej gra się nam "Uno".

Zgadza się, że to "Makao" przeniesione na inne karty. Ale dla nas stałym ekwipunkiem wakacyjnym jest i "Uno" i zwykła talia (gramy w "Tysiąca").
              Obydwie - super jeśli chodzi o matematykę (liczenie punktów).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka