Dodaj do ulubionych

Odmrażał samochód, podpalił dwa auta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:53
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziadek mróz Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.ag.ch 20.01.06, 17:58
      to jest dopiero fantazja! ognisko pod TIRem.
      • Gość: haobiao A jak? IP: 80.51.194.* 20.01.06, 19:49
        Podaj lepszy pomysł na odpalenie ciężarówki przy takiej temperaturze?
        • zigzaur Re: A jak? 21.01.06, 00:15
          Na hol do rakiety i rakietę odpalić.
          Albo zapustit'.
      • Gość: winIO Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.chello.pl 20.01.06, 20:23
        Ale jednak odjechał :))))))))
      • Gość: boss Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 16:11
        tak dokładnie to nie pali się ognisko pod ciężarówką tylko pod zbiornikiem
        paliwa żeby rozpuścić parafinę w ON i dalej w trase
        pozdrowienia dla wszystkich tirowców
    • Gość: jako Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:01
      palenie pod autem ciezarowym ogniska to stary sposob na odpalenie go. czasem az
      za bardzo skuteczny:)
      • Gość: Puchatek Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:06
        Tak, odpalenie. To trafne określenie.... ;-)
    • Gość: nikt Wyobraznia to sie oni wlasnie kierowali... IP: 66.9.87.* 20.01.06, 18:08
      ...rozsadkiem powinni
      • Gość: joanna "Wyobraznia to sie oni wlasnie kierowali..." IP: *.gtconnect.net 20.01.06, 18:38
        Zgadza sie. Ja bym tam raczej apelowala o mniejsze zaangazowanie wyobrazni i
        nie-eksperymentowanie... Ale co tam, jestem tylko blondynka i pewnie to
        ogranicza moje horyzonty......
    • anal_threat Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta 20.01.06, 18:12
      A Polacy śmieją się z Amerykanów, że są głupi. Okazuje się, że głupi to są Polacy.
      • Gość: skrawak Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 144.92.124.* 20.01.06, 18:28
        no wlasnie, to polacy sa glupi, a nie amerykanie. amerykanie sa madrzy.
        • Gość: iGrek Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 217.153.26.* 20.01.06, 19:26
          Tak, tak mądrzy, bardzo mądrzy

_
          American Idiot
      • Gość: edan1 Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.szkola.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:49
        Podejrzewam, że TIR był litewski...
    • Gość: pocalujta_wujta Akurat tak sie robilo od lat.. przy dieslach IP: *.gs.com 20.01.06, 18:13
      Nie koniecznie idiota. Jak posluchasz troche to sie dowiesz, ze palilo sie
      ogniska pod samochodami z silnikiem diesla od lat. Chodzi o rzpuszczenie
      parafiny ktora blokuje doplyw paliwa do wtryskow.

To co sie robilo by parafina sie nie wykrystalizowala to dolewanie denaturatu
      lub benzyny. To dzialalo niezawodnie (sam to robilem)... pod warunkiem ze
      parafina juz sie nie wytracila. Wtedy pomoc moze tylko... grzanie instalacji
      paliwowej, ALE TO TRZEBA WIEDZIEC JAK, by nie zrobic tego co tamten facet.

Poczytaj troche na temat motoryzacji to zrozumiesz tez dlaczego w silnikach
      czesto (choc nie wiem czy w modelach na Polske) i to nawet benzynowych montuje
      sie grzalki by latwiej zapalic zima.
      • ewcio2 Re: Akurat tak sie robilo od lat.. przy dieslach 20.01.06, 19:23
        Dokładnie!!
      • wasniewski Re: Akurat tak sie robilo od lat.. przy dieslach 20.01.06, 20:21
        Diesle to mają do siebie, że nawet przy stosowaniu specjalnego zimowego paliwa
        trudno je w zimę odpalić. Kiedyś nawet produkowano grzałki montowane w miejsce
        korka spustowego. Silnik mercedesa musiał być nieźle zaolejony, kiedy się
        zapalił. Czysta miska olejowa nie zapali się od suszarki elektrycznej.
    • Gość: Adam Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:14
      A może mi ktoś powiedzieć, dlaczego ten wątek objawił się na forum "Czas wolny,
      Hobby"?
      To jakiś nowy sport ekstremalny, te podpalanie mercedesa? Czy może być Nissan,
      bo nie mam Mercedesa, a chciałbym być trendy...
    • Gość: Paweł Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:14
      Jeszcze 2 lata temu autobusy PKS Oświęcim regularnie były rozgrzewane ogniskami
      pod nimi. W centrum miasta! Wygądało to tak, że kierowca przyjeżdżał, stawiał
      autobus na postój, rozpalał ognisko i szedł do baru na kawę.
      • Gość: afik Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.veranet.pl 20.01.06, 18:48
        to trochę nie potrzebnie się Ci kierowcy męczyli bo to się robi na zimno po to by wogóle odpalić skoro więc zjeżdżali na plac to po jaką cholerę...
    • acorns Palenie ogniska pod silnikiem to normalny sposób 20.01.06, 18:15
      Jak inaczej odpalisz samochód przy -30 przy gruncie? Oczywiście są takie, które
      odpalą, mój nie odpala a czasami w mróz pojechać gdzieś muszę o 6 rano. Palę
      więc ognisko pod silnikiem. Nie parkuję w ogrzewanym garażu tylko na polu. Jak
      znasz lepszy sposób to go tu opisz, chętnie skorzystam. Kłopoty z zapaleniem
      mam już przy -10 mniej więcej.
      • Gość: jood Re: Palenie ogniska pod silnikiem to normalny spo IP: *.p.lodz.pl 20.01.06, 21:04
        Możesz zrobić tak zwanego kopciucha - podpalasz pochodnię zrobioną np. z starej
        szmaty i drutu, i płomień przystawiasz do wlotu powietrza do silnika. Działa,
        pod warunkiem, że nie musisz np. podnosić kabiny, żeby odsłonić wlot powietrza,
        oczywiście.
    • doopa_wolowa Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta 20.01.06, 18:18
      He he no i dwa wypierdziane zroty z niemiec poszly sie walic.
      Srodowisko na tym tylko zyska :)
    • Gość: octane Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.nj.res.rr.com 20.01.06, 18:22
      Diesel=dziadostwo
      • Gość: Dr.Anglik Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.agere.com 20.01.06, 18:37
        Gość portalu: octane napisał(a):

> Diesel=dziadostwo

Taaak, jakos ostatnim razem kiedy bylem w Polsce, przy -15 moja Octavia
        (diesel) zapalila po sekundzie krecenia, sasiedzi obok (Ford i Renault, oba
        benzyna) krecili silniki po 15-30 sekund...

• Gość: Józef Dać takiemu Mercedesa IP: 83.233.132.* 20.01.06, 18:40
          Wóz drabiniasty
          • Gość: paulo Re: Dać takiemu Mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:55
            nie znam lepszego sposobu niż na kopciucha na odpalenie dizla.
        • Gość: kuba SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SIE CHW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:04
          hehe
          ROBRAJAJA MNIE CI ZAKOMPLEKSIENI LUDZIE ,KTORZY OPOWIADAJA O SWOICH SKODACH
          JAKBY BYLY BLONDYNKAMI PO 180CM:),A NAJCZESCIEJ WIDZE FABIANY JAK MNIE WYMIJAJA
          NA PODWOJNEJ CIAGLEJ...GRATULACJE
          • rex7 Re: SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SI 20.01.06, 19:22
            No pewnie .jak jeździsz starym POLONEZEM tak nie dziw się że cię wyprzedzają na
            ciągłej Buhahahahahaha .Oktawka ma grzałkę.Ta angielska ma napewno.Dobre autko.
            Ps.co do artykułu.....ułańska fantazja.Hej !
            • Gość: MM Re: SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:53
              Co do skody, nie zdzierżyłbym widoku zielonego znaczka na kierownicy. Kwestia
              gustu, albo kasy, jak kto woli...
              • rex7 POPIERAM POLSKI RYNEK MOTORYZACYJNY 20.01.06, 20:28
                Fakt.Ja mam np.Daewoo z 1995. Więcej stoi w warsztacie niż nim jeżdżę ale nie
                zamienił bym go nawet gdyby dali mi mercedesa.Tak dla zasady.Popieram i
                wzmacniam polski kapitał.Teraz szykuję się do kupna wypasionego Zaporożca
                zaprzęgniętego do czterech koni.Nie będę musiał je podpalać przy minus 30.
                :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                KONIE NIE ZAMARZNĄ.KOCHAM POLSKIE AUTA.MAJĄ TRADYCJĘ.
                WARSZAWA.SYRENA.FIAT.DAEWOO.ZAPOROŻEC.
                kocham te nazwy.Ahhh jak polsko brzmią.
              • Gość: autochton Skoda jest jakosciowo lepsza od Audi - takie sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 22:22
                wyniki niezaleznego testu jednego z niemieckich czasopism motoryzacyjnych.
                Jak ci sie zielony znaczek nie podoba kup se Emilke na poldka ;-)
          • Gość: :) Re: SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:25
            Co w tym złego? Pewnie to, że nie odróżniasz wymijania od omijania i
            wyprzedzania... No ale cóż, nie wszyscy są na tyle dobrzy, by mieć prawo jazdy...
    • Gość: globtroter Ameryke mamy w Polsce hehehe . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:55
    • Gość: iGrek Ta metoda jest bardzo popularna IP: 217.153.26.* 20.01.06, 19:29
      głównie we Francji
    • Gość: moni Jak odpalić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:52
      No dobrze - wiemy już, że nie należy palić ogniska ani używać suszarki gdy
      samochód nie chce odpalić - w takim razie co zrobić gdy jest taki mróz jak
      obecnie a auto uparcie odmawia posłuszeństwa? Jak je wskrzesić?
      • rtd5rtd Uszczelnić ślinik na wiosne i wstawić nowe świece 20.01.06, 19:59
        kupić dobry akumulator i mieć sprawny rozrusznik. Jak rozrusznik działa i
        świece mrugają ( a zapłon jest ustwaiony ok ) to przyczyną jest najczęściej
        jest zamarznięta para wodna w różnych miejscach do których dostała się przez
        nie szczelne uszczelki. Dlatego gość ogrzewał śilnik.
        Jakoś w norwegii ludzie jeżdżą furami cały rok. Kwestia kasy jaką wpakujesz w
        fure. Zresztą jak chcesz mieć fajną żonke na długi czas to też musisz wrzucić w
        nią więcej kasy niż majkel dżekson w siebie.
    • rtd5rtd Co za debil. Ja rozmrazam silnik polewająć 20.01.06, 19:55
      wrzątkiem z czajnika bezprzewodowego. Woda jest lepszym przewodnikiem ciepła
      niż powietrze i niczego nie podpala.
    • Gość: joan Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.konst.silesianet.pl 20.01.06, 19:57
      A wiec to jednak prawda, ze kierowcy tirow to skonczeni debile.
      • Gość: Dobromir Nagroda Darwina czeka tez na kierowcow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.01.06, 20:28
        Gosc, ktory spalil suszarka dwa autka, powinien wrocic do domu, wziasc kapiel i
        wrzucic sobie do wanny te suszarke podlaczona do pradu.
        • rex7 Re: Nagroda Darwina czeka tez na kierowcow 20.01.06, 20:32
          No to jesteś pomysłowy......... Dobromirze ??? Dobre.
      • losdebilosos Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta 20.01.06, 20:41
        Sam jesteś skończony debil!!!! Pewnie nie wiesz ile trzeba włożyć pracy aby tak
        ciągnik siodłowy utrzymać w dobrym stanie. A to ze tak nieraz trzeba sobie
        radzić to jest rzeczą normalną. Ja wole tak odpalać Tira i jechać w ciepełku
        niż tak jak pewnie Ty z otwartymi szybami w Maluszku i rozdygotanym być z
        zimna :))))
        Pozdrawiam wszystkich kierowców!!!
    • Gość: Mobby Dick Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.06, 20:32
      Ruskie na zime w ogóle nie wyłanczają silników, szczególnie na dalekim wschodzie.
    • Gość: ja Ktoś mi wytłumaczy jak suszarką podpalić samochów? IP: *.aster.pl 20.01.06, 20:41
      ja jakiś mało rozgranięty zimą jestem
    • Gość: Yeti W rosji widok ogniska pod tirem to norma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:52
      Nie panikujecie. W Rosji widok ogniska pod TIRem to norma. Naprawdę.
    • rtd5rtd kto uważa że onet to najbardziej wieśniacki portal 20.01.06, 20:58
      w polsce i w całym II świecie?
    • Gość: aahat heheh kraj moherem stojacy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:03
      kupowac moher i szyc beterty na swoje auta
    • Gość: ukljkl czy był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:11
      gojem czy nie?!?
    • Gość: ,m Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.01.06, 21:12
      no przeciez wykazali sie wyjatkowa wyobraznia...
    • Gość: Fredek Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 83.168.96.* 20.01.06, 21:12
      Dziennikarz, który wypisuje takie pierdoły jak tu, powinien wylecieć
      z 'palestry', by nie szkodzić wizerunkowi rzetelnego, czyli sprawdzającego
      rzetelnie informację 'do fundamentów', ale do tego trzeba także nieco (a nawet
      dużo wiedzy i doświadczenia). Szusrką do włosów, to by sobie ten Pan nie
      wysuszył nawet włosów na mokrych jajach - może to chodzio o pozostawioną bez
      należytego dozoru, włączoną, technicznę opalarkę, która grzeje do ok 1200 -
      1300 st.C, a ma wygląd suszarki? Mała rzecz a cieszy, no nie? (znamy te
      diametralne różnice w sprawie, gdy rzecz tyczy tych symbolicznych dwóch
      centymetrów? Che, che!). Druda sprawa - tir spieprzył, gdy się nagrzał!!!
      Ludzie, RENCE OPADAJOM jak się czyta takie bzdety! Podpalił tira i odjechał
      nim - niby płonącym?! Jeszcze głupsi od tego dziennikarza byli strażacy, którzy
      pojechali (parafrazując - na Berdyczów?). Miliony kierowców w skrajnie ciężkich
      warunkach na całej Północy, tak czyniło od początków motoryzacji i czyni tak po
      dziś dzień na całym świecie - ilu zginęło? - W żadnych statystakach się to nie
      mieści - za to na skutek głupoty dziennikarz powiesieło się, zastrzeliło,
      utopiło, etc. tysiące, tysiące...! I to już nie jest takie śmieszne...
    • Gość: nt nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:16
      Parka wchodzi do restauracji, Siadają przy stoliku i zamawiają jedzenie. Przy
      barze siedzi jakiś koleś i z góry na dół ogląda dziewczynę, a kiedy jej chłopak
      wychodzi przysiada się do stolika i mówi jej prosto w oczy:
      - Chciałbym ssać i gryźć Twoje sutki a później nalać tequili do ci*ki i wypić ją
      przez słomkę.
      W tym momencie jednak chłopak wraca z ubikacji, a facet na swoje miejsce przy barze.
      - Widzisz?! Widzisz tego chama tam?! Powiedział że chce ssać moje sutki!
      Chłopak wkur*ny rzuca ścierą o stolik i podnosi się z krzesła.
      - Czekaj, jest więcej! Powiedział jeszcze że chce zalać moją ci*kę tequilą i
      wypić ją przez słomkę!
      Na te słowa koleś zbladł i usiadł z powrotem na krzesło.
      - No...ale...nic nie zrobisz?!?!
      - Kochanie, wybacz ale nie chce mieć do czynienia z nikim kto potrafi wypić tyle
      tequili!

• Gość: Fredek Re: nt IP: 83.168.96.* 20.01.06, 21:31
        Dzięki NT! Świetny kawałek dla rozluźnienia nastroju! Tom się uśmiał! Che, che!
        Pzdr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka