Gość: paks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziadek mróz Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.ag.ch 20.01.06, 17:58 to jest dopiero fantazja! ognisko pod TIRem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haobiao A jak? IP: 80.51.194.* 20.01.06, 19:49 Podaj lepszy pomysł na odpalenie ciężarówki przy takiej temperaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A jak? 21.01.06, 00:15 Na hol do rakiety i rakietę odpalić. Albo zapustit'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.chello.pl 20.01.06, 20:23 Ale jednak odjechał :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 16:11 tak dokładnie to nie pali się ognisko pod ciężarówką tylko pod zbiornikiem paliwa żeby rozpuścić parafinę w ON i dalej w trase pozdrowienia dla wszystkich tirowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:01 palenie pod autem ciezarowym ogniska to stary sposob na odpalenie go. czasem az za bardzo skuteczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:06 Tak, odpalenie. To trafne określenie.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Wyobraznia to sie oni wlasnie kierowali... IP: 66.9.87.* 20.01.06, 18:08 ...rozsadkiem powinni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna "Wyobraznia to sie oni wlasnie kierowali..." IP: *.gtconnect.net 20.01.06, 18:38 Zgadza sie. Ja bym tam raczej apelowala o mniejsze zaangazowanie wyobrazni i nie-eksperymentowanie... Ale co tam, jestem tylko blondynka i pewnie to ogranicza moje horyzonty...... Odpowiedz Link Zgłoś
anal_threat Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta 20.01.06, 18:12 A Polacy śmieją się z Amerykanów, że są głupi. Okazuje się, że głupi to są Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrawak Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 144.92.124.* 20.01.06, 18:28 no wlasnie, to polacy sa glupi, a nie amerykanie. amerykanie sa madrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iGrek Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 217.153.26.* 20.01.06, 19:26 Tak, tak mądrzy, bardzo mądrzy _ American Idiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edan1 Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.szkola.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:49 Podejrzewam, że TIR był litewski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Akurat tak sie robilo od lat.. przy dieslach IP: *.gs.com 20.01.06, 18:13 Nie koniecznie idiota. Jak posluchasz troche to sie dowiesz, ze palilo sie ogniska pod samochodami z silnikiem diesla od lat. Chodzi o rzpuszczenie parafiny ktora blokuje doplyw paliwa do wtryskow. To co sie robilo by parafina sie nie wykrystalizowala to dolewanie denaturatu lub benzyny. To dzialalo niezawodnie (sam to robilem)... pod warunkiem ze parafina juz sie nie wytracila. Wtedy pomoc moze tylko... grzanie instalacji paliwowej, ALE TO TRZEBA WIEDZIEC JAK, by nie zrobic tego co tamten facet. Poczytaj troche na temat motoryzacji to zrozumiesz tez dlaczego w silnikach czesto (choc nie wiem czy w modelach na Polske) i to nawet benzynowych montuje sie grzalki by latwiej zapalic zima. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcio2 Re: Akurat tak sie robilo od lat.. przy dieslach 20.01.06, 19:23 Dokładnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski Re: Akurat tak sie robilo od lat.. przy dieslach 20.01.06, 20:21 Diesle to mają do siebie, że nawet przy stosowaniu specjalnego zimowego paliwa trudno je w zimę odpalić. Kiedyś nawet produkowano grzałki montowane w miejsce korka spustowego. Silnik mercedesa musiał być nieźle zaolejony, kiedy się zapalił. Czysta miska olejowa nie zapali się od suszarki elektrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:14 A może mi ktoś powiedzieć, dlaczego ten wątek objawił się na forum "Czas wolny, Hobby"? To jakiś nowy sport ekstremalny, te podpalanie mercedesa? Czy może być Nissan, bo nie mam Mercedesa, a chciałbym być trendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:14 Jeszcze 2 lata temu autobusy PKS Oświęcim regularnie były rozgrzewane ogniskami pod nimi. W centrum miasta! Wygądało to tak, że kierowca przyjeżdżał, stawiał autobus na postój, rozpalał ognisko i szedł do baru na kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afik Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.veranet.pl 20.01.06, 18:48 to trochę nie potrzebnie się Ci kierowcy męczyli bo to się robi na zimno po to by wogóle odpalić skoro więc zjeżdżali na plac to po jaką cholerę... Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Palenie ogniska pod silnikiem to normalny sposób 20.01.06, 18:15 Jak inaczej odpalisz samochód przy -30 przy gruncie? Oczywiście są takie, które odpalą, mój nie odpala a czasami w mróz pojechać gdzieś muszę o 6 rano. Palę więc ognisko pod silnikiem. Nie parkuję w ogrzewanym garażu tylko na polu. Jak znasz lepszy sposób to go tu opisz, chętnie skorzystam. Kłopoty z zapaleniem mam już przy -10 mniej więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Palenie ogniska pod silnikiem to normalny spo IP: *.p.lodz.pl 20.01.06, 21:04 Możesz zrobić tak zwanego kopciucha - podpalasz pochodnię zrobioną np. z starej szmaty i drutu, i płomień przystawiasz do wlotu powietrza do silnika. Działa, pod warunkiem, że nie musisz np. podnosić kabiny, żeby odsłonić wlot powietrza, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
doopa_wolowa Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta 20.01.06, 18:18 He he no i dwa wypierdziane zroty z niemiec poszly sie walic. Srodowisko na tym tylko zyska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octane Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.nj.res.rr.com 20.01.06, 18:22 Diesel=dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Anglik Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.agere.com 20.01.06, 18:37 Gość portalu: octane napisał(a): > Diesel=dziadostwo Taaak, jakos ostatnim razem kiedy bylem w Polsce, przy -15 moja Octavia (diesel) zapalila po sekundzie krecenia, sasiedzi obok (Ford i Renault, oba benzyna) krecili silniki po 15-30 sekund... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Dać takiemu Mercedesa IP: 83.233.132.* 20.01.06, 18:40 Wóz drabiniasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulo Re: Dać takiemu Mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:55 nie znam lepszego sposobu niż na kopciucha na odpalenie dizla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SIE CHW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:04 hehe ROBRAJAJA MNIE CI ZAKOMPLEKSIENI LUDZIE ,KTORZY OPOWIADAJA O SWOICH SKODACH JAKBY BYLY BLONDYNKAMI PO 180CM:),A NAJCZESCIEJ WIDZE FABIANY JAK MNIE WYMIJAJA NA PODWOJNEJ CIAGLEJ...GRATULACJE Odpowiedz Link Zgłoś
rex7 Re: SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SI 20.01.06, 19:22 No pewnie .jak jeździsz starym POLONEZEM tak nie dziw się że cię wyprzedzają na ciągłej Buhahahahahaha .Oktawka ma grzałkę.Ta angielska ma napewno.Dobre autko. Ps.co do artykułu.....ułańska fantazja.Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:53 Co do skody, nie zdzierżyłbym widoku zielonego znaczka na kierownicy. Kwestia gustu, albo kasy, jak kto woli... Odpowiedz Link Zgłoś
rex7 POPIERAM POLSKI RYNEK MOTORYZACYJNY 20.01.06, 20:28 Fakt.Ja mam np.Daewoo z 1995. Więcej stoi w warsztacie niż nim jeżdżę ale nie zamienił bym go nawet gdyby dali mi mercedesa.Tak dla zasady.Popieram i wzmacniam polski kapitał.Teraz szykuję się do kupna wypasionego Zaporożca zaprzęgniętego do czterech koni.Nie będę musiał je podpalać przy minus 30. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) KONIE NIE ZAMARZNĄ.KOCHAM POLSKIE AUTA.MAJĄ TRADYCJĘ. WARSZAWA.SYRENA.FIAT.DAEWOO.ZAPOROŻEC. kocham te nazwy.Ahhh jak polsko brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Skoda jest jakosciowo lepsza od Audi - takie sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 22:22 wyniki niezaleznego testu jednego z niemieckich czasopism motoryzacyjnych. Jak ci sie zielony znaczek nie podoba kup se Emilke na poldka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: SKODZIARZ DALEJ SWOJE MIMO ZE Z ANGLII,JAK SI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:25 Co w tym złego? Pewnie to, że nie odróżniasz wymijania od omijania i wyprzedzania... No ale cóż, nie wszyscy są na tyle dobrzy, by mieć prawo jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Ameryke mamy w Polsce hehehe . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iGrek Ta metoda jest bardzo popularna IP: 217.153.26.* 20.01.06, 19:29 głównie we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Jak odpalić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:52 No dobrze - wiemy już, że nie należy palić ogniska ani używać suszarki gdy samochód nie chce odpalić - w takim razie co zrobić gdy jest taki mróz jak obecnie a auto uparcie odmawia posłuszeństwa? Jak je wskrzesić? Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Uszczelnić ślinik na wiosne i wstawić nowe świece 20.01.06, 19:59 kupić dobry akumulator i mieć sprawny rozrusznik. Jak rozrusznik działa i świece mrugają ( a zapłon jest ustwaiony ok ) to przyczyną jest najczęściej jest zamarznięta para wodna w różnych miejscach do których dostała się przez nie szczelne uszczelki. Dlatego gość ogrzewał śilnik. Jakoś w norwegii ludzie jeżdżą furami cały rok. Kwestia kasy jaką wpakujesz w fure. Zresztą jak chcesz mieć fajną żonke na długi czas to też musisz wrzucić w nią więcej kasy niż majkel dżekson w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Co za debil. Ja rozmrazam silnik polewająć 20.01.06, 19:55 wrzątkiem z czajnika bezprzewodowego. Woda jest lepszym przewodnikiem ciepła niż powietrze i niczego nie podpala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.konst.silesianet.pl 20.01.06, 19:57 A wiec to jednak prawda, ze kierowcy tirow to skonczeni debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Nagroda Darwina czeka tez na kierowcow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.01.06, 20:28 Gosc, ktory spalil suszarka dwa autka, powinien wrocic do domu, wziasc kapiel i wrzucic sobie do wanny te suszarke podlaczona do pradu. Odpowiedz Link Zgłoś
rex7 Re: Nagroda Darwina czeka tez na kierowcow 20.01.06, 20:32 No to jesteś pomysłowy......... Dobromirze ??? Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
losdebilosos Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta 20.01.06, 20:41 Sam jesteś skończony debil!!!! Pewnie nie wiesz ile trzeba włożyć pracy aby tak ciągnik siodłowy utrzymać w dobrym stanie. A to ze tak nieraz trzeba sobie radzić to jest rzeczą normalną. Ja wole tak odpalać Tira i jechać w ciepełku niż tak jak pewnie Ty z otwartymi szybami w Maluszku i rozdygotanym być z zimna :)))) Pozdrawiam wszystkich kierowców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mobby Dick Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.06, 20:32 Ruskie na zime w ogóle nie wyłanczają silników, szczególnie na dalekim wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ktoś mi wytłumaczy jak suszarką podpalić samochów? IP: *.aster.pl 20.01.06, 20:41 ja jakiś mało rozgranięty zimą jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti W rosji widok ogniska pod tirem to norma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:52 Nie panikujecie. W Rosji widok ogniska pod TIRem to norma. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd kto uważa że onet to najbardziej wieśniacki portal 20.01.06, 20:58 w polsce i w całym II świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aahat heheh kraj moherem stojacy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:03 kupowac moher i szyc beterty na swoje auta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukljkl czy był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:11 gojem czy nie?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,m Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.01.06, 21:12 no przeciez wykazali sie wyjatkowa wyobraznia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Odmrażał samochód, podpalił dwa auta IP: 83.168.96.* 20.01.06, 21:12 Dziennikarz, który wypisuje takie pierdoły jak tu, powinien wylecieć z 'palestry', by nie szkodzić wizerunkowi rzetelnego, czyli sprawdzającego rzetelnie informację 'do fundamentów', ale do tego trzeba także nieco (a nawet dużo wiedzy i doświadczenia). Szusrką do włosów, to by sobie ten Pan nie wysuszył nawet włosów na mokrych jajach - może to chodzio o pozostawioną bez należytego dozoru, włączoną, technicznę opalarkę, która grzeje do ok 1200 - 1300 st.C, a ma wygląd suszarki? Mała rzecz a cieszy, no nie? (znamy te diametralne różnice w sprawie, gdy rzecz tyczy tych symbolicznych dwóch centymetrów? Che, che!). Druda sprawa - tir spieprzył, gdy się nagrzał!!! Ludzie, RENCE OPADAJOM jak się czyta takie bzdety! Podpalił tira i odjechał nim - niby płonącym?! Jeszcze głupsi od tego dziennikarza byli strażacy, którzy pojechali (parafrazując - na Berdyczów?). Miliony kierowców w skrajnie ciężkich warunkach na całej Północy, tak czyniło od początków motoryzacji i czyni tak po dziś dzień na całym świecie - ilu zginęło? - W żadnych statystakach się to nie mieści - za to na skutek głupoty dziennikarz powiesieło się, zastrzeliło, utopiło, etc. tysiące, tysiące...! I to już nie jest takie śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nt nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:16 Parka wchodzi do restauracji, Siadają przy stoliku i zamawiają jedzenie. Przy barze siedzi jakiś koleś i z góry na dół ogląda dziewczynę, a kiedy jej chłopak wychodzi przysiada się do stolika i mówi jej prosto w oczy: - Chciałbym ssać i gryźć Twoje sutki a później nalać tequili do ci*ki i wypić ją przez słomkę. W tym momencie jednak chłopak wraca z ubikacji, a facet na swoje miejsce przy barze. - Widzisz?! Widzisz tego chama tam?! Powiedział że chce ssać moje sutki! Chłopak wkur*ny rzuca ścierą o stolik i podnosi się z krzesła. - Czekaj, jest więcej! Powiedział jeszcze że chce zalać moją ci*kę tequilą i wypić ją przez słomkę! Na te słowa koleś zbladł i usiadł z powrotem na krzesło. - No...ale...nic nie zrobisz?!?! - Kochanie, wybacz ale nie chce mieć do czynienia z nikim kto potrafi wypić tyle tequili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: nt IP: 83.168.96.* 20.01.06, 21:31 Dzięki NT! Świetny kawałek dla rozluźnienia nastroju! Tom się uśmiał! Che, che! Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś