Dodaj do ulubionych

Duży bak 4 Trypel

27.08.26, 09:00
Joł,

pamiętam, że ta kwestia Cię interesuje, więc podrzucam info (FYI) na wypadek gdyby informacja Cię ominałe (ale pewnie doskonale to wiesz).

W czasie urlopu widizałem sie z kuzynem z Wrocka i niedawno (5 tys km temu) kupił Tuarega V6 TDI w wersji R line.

Wygląda to to zacnie, jeździ fajnie i w czasie rozmów wyczło, że jak zamawiał to w ramach opcji dodatkowcy wybrał bak 90l zamiast standardowego 70 jesli sie nie myle (albo 95? - ale chyba 90).

To chyba ostatni nowy SUV na rynku, który pozwala na takie zmiany nabywcy.

Kuzyn raczej nie jedzi jak "dziadek" ale też bez szaleństw i z tego co wiem sporo autostradami więc zapewne okolice 150+. Komputer auta pokazywał średnie spalanie na poziomie 9.2 l/100km dla przebiego 4,8k km

Obserwuj wątek
    • bolo2002 Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 09:13
      A propos baku-dużego.90 l w Touaregu to niewatpliwie dużo. Ala u mnie w mojej słynnej Ceracie 1,6CRDi jest fabrycznie 55l i to jest relatywnie dużo wiekszy bak niż w wielu nowoczesniejszych i młodszych kompaktach.
      No to pojechałem na stacje Shella i zatankowałem... 63 l i nieświadomie złożyłem reklamację, ż dystrybutor mnie oszukał. Odpowiedz była- że dystrybutory sa o.k. I po zatankowaniu takiej ilosci diesla/ 8 l wiecej/ nic sie nie stało i nic sie nie działo-wyjeżdziłem toto spoko. Czyli wiekszy bak był tu bez dopłaty.
    • trypel Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 09:23
      W starym byla opcja nawet 100 l chyba. Teraz zeszli do 90. Zacna wartość.
      Ale mnie bak interesuje w funkcji zasiegu. Czyli jaki efektywnie zasieg.
      Teraz w mercu srednia w trasie autostradowej zeszła mi do 5.2 co daje mi powtarzalne 1100 km do rezerwy. Przy 9 l na 100 musiałbym miec bak ok 110 l w Touaregu (zakładając 10 rezerwy)
      Ale ja moze tez wolniej jeżdżę bo raczej 130-140 na autostradzie to max.
      Co ciekawe przy podobnych prędkościach w piątce mam mniejszy zasieg niz w mercu mimo ze teoretycznie powinno byc odwrotnie
      • galtomone Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 09:43
        Ja Cie nie namawiam na zakup, tylko donosze, ze w VW jest jeszcze taka opcja.
        • trypel Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 10:47
          Wiem, i kiedys wlasnie dlatego myslalem nad tuaregiem. Ze byl tam przyzwoity bak.
          • duze_a_male_d_duze_m Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 10:56
            W 911 też można sobie powiększyć bak :)
            • trypel Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 10:59
              Tam to sie powieksza cos innego :)
              (Bez złośliwości a wręcz z nuta sympatii to pisze biorąc pod uwage przyjaciela co sobie ja zakupil)
              • galtomone Re: Duży bak 4 Trypel 27.08.26, 11:04
                trypel napisał:

> (Bez złośliwości a wręcz z nuta sympatii to pisze biorąc pod uwage przyjaciela
                > co sobie ja zakupil)

Niech mu rosnie... Jego cm na plus nam nie sa zabierane :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka