katalizator4 08.02.06, 09:42 No, a zatem ma zarobki porównywalne ze zwykłym pełnoetatowym żebrakiem. Ale tacy żebracy z dziećmi, to chyba więcej wyciągają :D L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy-j Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. 08.02.06, 09:52 Jak to było ? Bezpieczeństwo w mieście pod rządami pis się poprawiło ? Hahahahaha.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb 2 zł??? 5 zł??? IP: *.crowley.pl 08.02.06, 10:14 Daje im góra 10, 20 groszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: 2 zł??? 5 zł??? 08.02.06, 10:21 Z nimi trzeba uważać, znajomy wrócił kiedyś i zastał samochód porysowany, bo dla zasady odmówił tej złotówki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa Sposob na parke staczy IP: *.mnc.pl 08.02.06, 21:57 A jakie sa sposoby na nieplacenie staczowi? Ja mam taki swoj, ktory dziala tylko gdy jest 2 staczy. Tzn. podchodzi stacz i pyta: popilnowac? A ja odpowiadam: przed tym Panem? I wskazuje na drugiego stacza. A co mowic pojedynczemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurcze, no Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:52 kurcze, no ale on nie dostaje pieniedzy za nic tylko za coś co robi, to chyba lepiej, że wykazuje sie jakąś aktywnoscia niz siedzi na murku i pije wino marki "wino". Jak stracił prace nikt mu w kieszeń nie zagladał i nie pomagał, a teraz wszycy sie oburzaja, że sobie człowiek poradził, zeby nie zemrzec z głodu. Ciekawe czy ten młody prawnik chciałby sie z nim zamienić? na pewno nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Oddaj dziadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:59 teraz juz nie bedzie mial 5000. Bedzie musial oddac 70% chlopcom z miasta. Takie pieniadze nie moga sie marnowac. A na poczatek wspolpracy polamie sie nogi paru niepokornym badz niekumatym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzis j IP: 212.160.172.* 08.02.06, 12:03 > Bedzie musial oddac 70% chlopcom z miasta. a reszte odda państwu!! i zostanie mu wielki ch.. jeszcze bedzie doplacal do tego interesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Oddaj dziadu IP: 80.51.224.* 08.02.06, 14:30 Mysle, ze juz dawno to robi... Odpowiedz Link Zgłoś
bromba12 [...] 08.02.06, 10:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm NACIAGACZE IP: *.polkomtel.com.pl 08.02.06, 09:56 niestety w 99% przypadkow sa to zwykli naciagacze, ktorym "klienci" w obawie przed porysowaniem/kopnieciem/oderwaniem_lusterka/etc auta przez tych dorobkiewiczy daja ta zlotowke czy dwie. Wiem co mowie, bo sam nie raz sie zastanawialem dac czy nie dac. Poki co nie daje, ale zawsze boje sie czy pan "uczciwie zarabiajacy" juz mi porysowal samochod, czy jeszcze nie. TO POWINNO BYC PRAWNIE ZABRONIONE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcapone APEL PRZYGNIECONEGO PODATKAMI IP: *.crowley.pl 08.02.06, 09:58 Dlatego gdy parkuje gonie tych gnoji gdzie pieprz rosnie. Pewnie taki Pan Mareczek-Ch..eczek ma placone z moich podatkow ubezpieczenie zdrowotne, mozliwe, ze wciaz pobiera zasilek dla bezrobotnych, placi nizszy czynsz z powodu bezrobocia i nie zdziwilbym sie, zeby oficjalnie zebral o jakas zapomoge socjalna. Szkoda tylko ze pan L. nie da dla niego do tych 5 patykow 800 zeta, no bo nie ma pracy z wlasnej winy, a Kaczka ubezpieczy go z moich pieniedzy od bezrobocia. Szanowni Panstwo! Wzywam wszystkich, w imie zdrowych zasad ekonomicznych, do gonienia tych smierdzacych leni gdzie pieprz rosnie! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekzzz Re: APEL PRZYGNIECONEGO PODATKAMI 08.02.06, 10:24 Tak! Zgadza się! W Polsce niestety bardziej opłaca się kombinować niż uczyć się i pracować. Tzw. pracowite życie jest nawet karane: wyższymi podatkami, opłatami brakiem ulg - nic dziwnego, ktoś musi sponsorować np. darmowe bilety i wycieczki kolejarzy oraz kolejne roszczenia górników, nie wspominając oczywiście o przywilejach władzy których likwidacja niestety widniej tylko na sztandarach i to do czasu wyborów. A dlaczego ten młody prawnik by się nie zamienił? Bo ma ambicję, wiedzę, motywację. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: APEL PRZYGNIECONEGO PODATKAMI 08.02.06, 14:30 Tylko powiedz, kto 60 letniego chłopa do pracy przyjmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: APEL PRZYGNIECONEGO PODATKAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:19 przecież wartykule jest napisane ze oferowali mu prace .... Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: APEL PRZYGNIECONEGO PODATKAMI 08.02.06, 10:25 Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą. I jako czytelnik GW jestem wściekły, że dziennikarzyna tej gazety robi wywiad z PRZESTĘPCĄ, a potem w tekście ląduje jeszcze tekst: "Znasz inne nietypowe zawody, które mogą przynieść spore pieniądze? Pochwal się na forum!" Znam - wymuszanie, wynajmowanie się do pobicia jakiegoś frajera, okradanie ludzi i handel marychą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: APEL PRZYGNIECONEGO PODATKAMI IP: 212.160.172.* 08.02.06, 13:58 Przesadziłeś. Gazeta pyta o inne zawody, a wymuszanie nie jest INNYM zawodem. Zawód parkingowego to właśnie wymuszanie: "Daj frajerze 2zł albo ci porysuje samochód!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacz A co was to obchodzi ? Zarabiam uczciwie i nikomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:29 nie kradnę tych pieniędzy . Nie wydawałem też na jakieś głupie studia i oszczędzałem całe życie . Teraz zarabiam koło Mariottu i wiedzie mi się całkiem dobrze . Mam apartament , Forda Mondeo 2.2 TDci , kino domowe itd. Zarobiłem na to uczciwie i nic wam do tego polskie katolickie hieny i komuniści . Zaraz byście chcieli ,żebym z tych pieniędzy sfinansował RM ,a guzik wam dam . Mam ważniejsze wydatki na głowie . Zazdrościcie ,że musieliście kończyć studia ,żeby zarabiać tyle co ja ? A czego się spodziewacie po socjaliźmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia76 Re: A co was to obchodzi ? Zarabiam uczciwie i ni 08.02.06, 10:38 No, no... Tylko zębów nie masz:) Codziennie pod mariottem chodzę i widzę stacza:) Odpowiedz Link Zgłoś
self-mademan Koscielny 08.02.06, 10:29 Taki koscielny na ten przykład,tez ma sie nieźle. ksiądz po kolędzie też:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `tina Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:39 Mój ojciec zawsze mówił: żyj i daj żyć innym, ludzie skąd w Was tyle nienwaiści i frustracji? Ten afcet nie jest rozbójnikiem, nie stoi z hufnalem do rysowania laiekru i nie grozi: daj, bo porysuję i zniszczę auto! Jeżeli mu płacicie, to z własnej woli, kupujecie sobie swój własny spokój, boicie się. A czy słusznie, to jest dobre pytanie? Gdyby facet napradę coś zniszczył to przeciez nietrudno go znależć, skoro ma stały rewir? POciągnąć do odpwoiedzialności też-skoro domniemywacie, ze ma np zasiłek, rentę, mieszkanie-jest z kogo ściągać. A-i tu pojawia się problem: tak naprawdę nie wiadomo, czy można go jakoś ścigać, bo może faktycznie to bezdomny, biedny, bezrobotny?... Tylko, że wobec tego powinniśmy mu dać zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.mnc.pl 08.02.06, 20:01 1. Frustracja - to z powodu socjalizmu. Wielu z inteligentnych ludzi nie moze rozwinac skrzydel i wykorzystac swoich zdolnosci, bo "Polska Solidarna", gdzie obecnie dzieli i rzadzi "Prawo" i "Sprawiedliwosc". Wczesniej byli inni komunisci. Tak wiec to chyba normalne, ze czlowiek sie wkurza. Przeciez nasze podatki ida na takich staczy, ktorzy nie oferuja zadnego towaru ani uslugi (nieporysowanie samochodu za 1zl to nie jest usluga). 2. Ten facet jest rozbujnikiem, jesli porysowal choc 1 raz czyjs samochod. I tak, on z jego jego 1zl za pilnowanie nie rozni sie od wstretnego drecha, ktory pyta "masz pozyczyc 1zl", a gdy mowisz ze nie ma to grzecznie pyta "a jak sprawdze"...;) Haracz daje sie wlasnie wbrew wlasnej woli. 3. Mozna byc bezdomnym i za pare zl mieszkac w wynajetym mieszkaniu, czy u konkubiny (tej ktora pracuje lezac w przejsciu podziemnym na kocyku). I ja rozumiem wszystkich wkurzonych, tych ktorzy na "PiS" "SLD" "Samoobrona" "LPR", czy inne soclajistyczne talatajstwo reaguja jak plachta na byka. Bo dzieki nim stacz, drech czy inny ich wszechpolski wyborca straszy nas co chwila na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~yusta Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:41 A to pan prawnik zarabia 2700 i ma co parkować na tym parkingu u Mareczka? Dziwne...Powinien przecież przymierać głodem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a dlaczego nie napisaliście, że to zwykły złodziej 08.02.06, 10:42 przecież za parking płacę w parkomacie? A ten tu - Mareczek, to zwykła gnida jest i wymuszacz. Olewajcie ich i nie płaćcie a nie chcecie studia rzucać... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: a dlaczego nie napisaliście, że to zwykły zło 08.02.06, 10:43 Gdzie jest napisane, że on wymusza i cokolwiek kradnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Do Tiny i Yavoriusa 08.02.06, 11:07 1) Jestem pewien, że facet nie ma działalności gospodarczej - ergo popełnia przestępstwo. 2) "Gdyby facet napradę coś zniszczył to przeciez nietrudno go znależć, skoro ma stały rewir?" Jeszcze nie słyszałem, żeby policja czy straż miejska ukarała chociaż mandatem "stacza parkingowego", mimo że groźby i porysowane samochody (mi jakiś bandyta poluzował koła) w Warszawie są bardzo częste. Owszem, nie twierdzę, że "bohater" artykułu komuś groził. Jednakże sama idea stacza parkingowego i jego obecność stanowią zagrożenie dla kierowcy. A dlaczego ludzie płacą? Bo ów "dobrowolny" haracz jest efektem bezkarności "staczy parkingowych". 3) Poza tym ja nie posługuję się ani nienawiścią, ani frustracją. Wyrażam tylko opinię, że facet jest pasożytem i złości mnie, że matołki, uważające się za opiniotwórczych (w tym wypadku dziennikarze) pasożytnictwo nazywają "nietypowym zawodem". 4) "może faktycznie to bezdomny, biedny, bezrobotny?... Tylko, że wobec tego powinniśmy mu dać zarobić..." A to już jest po prostu śmieszne. Do opieki nad tego typu ludźmi są odpowienie instytucje. Tino, latasz pomagać wszystkim takim? Ja wielokrotnie, oferując niezłą stawkę, chciałem pomóc "biednemu" - żaden nie chciał trochę pozapieprzać. Poza tym - "żyj i daj żyć innym" - interpretujesz to jako "żyj i cwaniakuj, daj też innym cwaniakować"? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Do Tiny i Yavoriusa 08.02.06, 11:13 nauma napisał: > 1) Jestem pewien, że facet nie ma działalności gospodarczej - ergo popełnia > przestępstwo. Oczywiście, ja tylko twierdziłem, że on nic nie zniszczył, ani nie wymusza, jak to sugerował mój przedmówca. ## > 3) Poza tym ja nie posługuję się ani nienawiścią, ani frustracją. Wcale tak nie twierdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: a dlaczego nie napisaliście, że to zwykły zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:42 Nie wymusza, nie kradnie......Odmówiłam jałmużny biednemu staczowi. Straciłam lusterko i migacze (Toyota Yaris koszt lusterka 370 zł.,migacz 75 a szt.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloween CIT + VAT + ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:51 no , niedługo pan mareczek zgarnie kase fiskalną i się skończy sielaneczka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcaone LIST DO REDAKCJI IP: *.crowley.pl 08.02.06, 11:13 Wlasnie wyslalem mail'a do redakcji Nowego Dnia na adres redakcja@nowydzien.pl: {Oto jedna z wypowiedzi na forum Gazeta.pl do tekstu "Stacz parkingowy zarabia 5 tys. zl": "Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą. I jako czytelnik GW jestem wściekły, że dziennikarzyna tej gazety robi wywiad z PRZESTĘPCĄ, a potem w tekście ląduje jeszcze tekst: "Znasz inne nietypowe zawody, które mogą przynieść spore pieniądze? Pochwal się na forum!" Znam - wymuszanie, wynajmowanie się do pobicia jakiegoś frajera, okradanie ludzi i handel marychą!" Ja bym jeszcze dodal: kurestwo, zbieranie haraczy, krojenie samochodow, sprzedawania narkotykow dzieciom... mam wyliczac dalej?? Zastanowcie sie czasem co publikujecie, bo wychodzicie na totalnych durni.} Odpowiedz Link Zgłoś
milestone Re: LIST DO REDAKCJI 08.02.06, 13:28 Aleś im napisał. Szczególnie porównanie ze sprzedawaniem narkotyków dzieciom jest trafne i medialnie nośne. Nie przesadzasz aby? Oczywiście, że bohater tego artykułu pracuje w szarej strefie, ale wytaczanie polemicznych dział tego kalibru uważam za przesadzone. A tym wszystkim, którzy dają panom Mareczkom z obawy o samochód, radzę mówić, że zapłaci się przy odjeździe. Metoda dosyć skuteczna Pozdrawiam, Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland G...POKAZUJĄ MIEJSCA ! TE HIENY SZANTAŻUJĄ ! 08.02.06, 11:21 Nie dasz kasy - przejadą gwoździem po lakierze. Witamy w Warsiawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.gazeta.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 11:27 Poza jednym - że to "szara strefa" nie bulwersuje mnie zarobek p. Mareczka. W sumie on przeciez pracuje. I to cześto ciężko. Nie mam oporów żeby dać złotówke lub dwie "parkingowemu" który wskaże mi wolne miejsce i pomoże przy wyjeździe. W sumie to on nawet ryzykuje bo często wychodzi na ulice, żeby poprowadzić klienta. To uczciwa praca w ludzkim tego słowa znaczeniu (w fiskalnym oczywiscie nie do końca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isengard Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.ruh / *.ruh.isu.net.sa 08.02.06, 11:44 ode mnie nigdy nic nie dostaja a najwyzej wiazanke.., nie dosc ze płace za parkowanie w parkometrze to jeszcze miałbym jakiemus lumpowi dawac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dickfish Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: 62.29.137.* 08.02.06, 12:08 A ja sie tak zastanawiam jak to wychodzi te 5.000 pln. Założenia: Facet zarabia na rękę 5 tyś miesięcznie Pracuje przez 28 dni w miesiącu (niedziele robi sobie wolne) Pracuje od 8 do 18 - 10 godzin dziennie. To znaczy ze powinien zarabiac - dziennie c.a. 180 zł czyli 18 zł na godzinę. Gdyby od każdego brał: 5 zł - 4 samochody na godzinę 2 zł - 9 samochodów na godzinę 1 zł - 18 samochodów na godzinę 0,5 zł - 36 samochodów na godzinę Założny że średnio jest to 2 zł - 9 samochodów na godzinę czyli samochod podjeżdzający i odeżdzający co 7 min. Kurde nie za szybko trochę??????? Czy chłopaki w Gazecie trochę nie przesadzili z tymi 5 tyś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: 212.160.172.* 08.02.06, 14:10 Zależy jaki ma rewir. Jeśli średnio bierze 2zł to do 180zł/dziennie potrzeba mu 90 frajerów. Powiedzmy, że w Warszawie frajerem jest co trzeci parkujący. Stacz potrzebuje więc aby przez jego rewir przewinęło się 270 samochodów. Jeśli w jego rewirze jest np. 50 miejsc parkingowych to wychodzi średni czas parkowania jednego samochodu 10h*50miejsc/270samochodów=1h48min. Wydaje mi się to bardzo realne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa Wyliczenie alternatywne IP: *.mnc.pl 08.02.06, 21:42 Hmmm...ja bym zalozyl, ze: - rejon stacza to 30 miejsc parkingowych - samochod srednio stoji na parkingu 1 godzine - stacz inkasuje 1zl (srednio! 4 nie zaplaci to 1 da 5zl) od samochodu - na parkingu jest srednio 10% pustych, ktore pokazuje stacz kierowcom To daje: Srednio na godzine przypada 1 zmiana kazdego samochodu, wiec to jest 27zl (90% miejsc sie zmienia) w ciagu godziny. Praca trwa od 8 do 18, wiec za te 10 godzin stacz dostanie 270zl. To jest praca, a nie wyzysk ;) - stacz pracuje okolo 20 dni w miesiacu. Wiec uzbiera mu sie 5400zl. Mniej wiecej tyle ile jest wyliczone w artykule. Dla mnie to realne (moje zalozenia), zwlaszcza ze stacze dziela sie chyba tylko tymi lepszymi regionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr US i ZUS powinni go scignac IP: *.devs.futuro.pl 08.02.06, 12:16 pewnie jeszcze zasilek bierze, jak chce tak zarabiac to niech podatki placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: US i ZUS powinni go scignac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:33 Żeby płacić podatki trzeba PRACOWAĆ tak, jak chcą przepisy...Niewielka szansa! Pracy nie ma na zadupiu w którym mieszkam...Parkingowe odpada- miejsca tu dość- wielu wyjechało, więc czekam na te inne propozycje nietypowych sposobów zarobkowania. Pewnie, do ścignięcia zawsze znajdzie się kupa chętnych, ale żeby zrozumieć głodnego...Najlepiej niech taki nie wychodzi z domu- niech zdycha z głodu w zaciszu aby nie denerwować pracujących. Jeszcze mógłby zepsuć takiemu dobry humor, po dobrym obiedzie! Niech spada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebtew Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.man.polbox.pl 08.02.06, 12:54 No to nieźle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.02.06, 12:56 To jest jedna z większych wad poruszania się samochodem w dużych miastach. Bulisz wszystkim i za wszystko, a jeszcze jakiś menel ci zniszczy auto... Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.ziolek Re: Stacz parkingowy zarabia 5 tys. 08.02.06, 13:00 pozostaje tylko gratulować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gregski A w Indiach... 08.02.06, 13:01 Jakiś czas temu urzad podatkowy w Indiach chcial określić wielkość miesięcznych przychodów ichniejszych żebraków. Z racji na to że zaden z nich nie palił się zbytnio do współpracy z urzędem, odgórnie zarządzono, że grupa urzędników ma udawać żebraków przez miesiąc. Dzięki temu chciano ustalić jakąś średnią podstawę do opodatkowania. Po miesiącu żebrania do pracy wróciła ich jedynie garstka. Jak widać, droga od pucybuta do milionera nie jest aż tak daleka, jakby się zdawało. Ciekawe jak nasz urząd zabrałby się do tego tematu. Zapewne nakazałby im kupienie kas fiskalnych. Już widzę obrazek, jak dostaję od żebraka paragon :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erko We WROCŁAWIU są parkomaty i nie mamy "staczy" ! IP: *.Rozyckiego.ip.WRO.Korbank.PL 08.02.06, 14:04 Oczywiscie wiejska warszawa sie takich urzadzen nie moze dorobić! Wstyd! I te ulotki z golymi babkami! Duza wies poprostu! Odpowiedz Link Zgłoś