Gość: zydzinski IP: 87.105.154.* 27.06.06, 12:10 Ja to bym uśmiercił Joanne K. Rowling Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobrasekta Posypią sie samobójstwa zeshizowanych fanów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:19 ale przeciez to świat magii - jaki problem będzie wskrzesić bohaterów książki, inaczej niż jednak śmiertelnych czytelników o słabej psychice. ----------------- moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Co za idiotyzmy szerza 27.06.06, 12:45 Ludzie ,ktorzy uwazaja sie za madrych ,wszystkie rozumy pojedli,propaguja czarownice i zabobony ! Mamy teraz wedlug horoskopu zyc -:) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Co za idiotyzmy szerza 27.06.06, 16:19 ludzie, którzy mienią się katolikami propagują debilizm ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Posypią sie samobójstwa zeshizowanych fanów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 15:20 ale problem.... i tak wszyscy zginiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Harry Potter zginie? IP: 62.89.112.* 27.06.06, 12:21 Zginie, prof. Dambladore i Hermona ratując Pottera przed śmiercią z rąk "tego którego imienia nie wymieniamy" :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_triste Re: Harry Potter zginie? IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 27.06.06, 12:34 Yyy nie może być, Jahwe chce zabić Harrego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianconera Potter musi zginąć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 15:26 Dumbledore zginąć nie może, zważywszy, że już jest nieboszczkiem... A Hermiony nie można uśmiercić, bo przecież wątek romansowy jej i Rona pójdzie w cholerę! Dość, że wielka miłość Ginny Weasley zakonczy się tragicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laoo Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:35 nie no. Z tą informacją, że ze Dumbledore zginął na końcu 6 części do redakcja naprawdę przegięła. Gdyby na linku pisało "UWAGA! SPOILERY" to bym nie klikał a tu klikam i patrze i mam już zepsute czytanie... eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Harry Potter zginie? IP: *.chello.pl 27.06.06, 13:26 Ale chyba juz wiesz, ze Lord Vader byl ojcem Luka Skywalkera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:28 to może okaże się ojcem Hana Solo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorcerer Re: Harry Potter zginie? IP: *.anu.edu.au 27.06.06, 12:37 Przeciez na pewno chodzi o Rona i Hermione- nie ma co biadolic nad Harrym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vladis Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:40 ja wątpie że Ron i Hermiona myślę, że to będzie Lupin i ktos jeszcze z zakonu a moze Fred lub George Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puszysty Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:50 A,dlaczeg ma zginąć Harry Potter a, nie Ron cz Hermiona???? Przecież on jes głównm bohaterem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmuntek Profesor Dumbledore zostanie wskrzeszony IP: 217.17.38.* 27.06.06, 12:52 Nie pamiętacie, co miał w kieszeni podczas swojej śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
neimi Re: Profesor Dumbledore zostanie wskrzeszony 27.06.06, 12:54 A Ty wiesz, że to nie jest taki zły pomysł? To ja mam inną teorię na temat przynajmniej jednej z uśmierconych osób: Snape okaże się tym dobrym, okaże się, że śmierć Dumbledora została "ustawiona" przez samego D. i Snape'a, i biedny Snape zginie... Kto drugi - nie zgadnę... Ale co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Weasel Re: Profesor Dumbledore zostanie wskrzeszony IP: 194.146.219.* 27.06.06, 13:25 Na koncu na pewno Snape uratuje Harry'ego przed smiercia, ale sam zostanie ciezko ranny i na lozu smierci wyzna Harry'emu, ze to on jest jego prawdziwym ojcem! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Prawdziwe zakończenie !! IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 27.06.06, 14:00 Ja myślę,że Harry Potter i Lord Voldemort będę ze soba walczyli na świetlne rożdzki, a na koniec Lord obetnie Potterowi rękę i powie "aj em jor fater", a Harry krzknie "nie! to nie może być prawda!" Lord będzie namawiał,żeby Harry przyłączył się do Śmieciożerców, a młody czarodziej popatrzy na lorda, popatrzy w dół,( bo cała walka będzie się odbywała na wysokiej piramiadzie furmatu), znowu popatrzy na Lorda i znowu popatrzy w dół - I Skoczy z piramidy i będzie leciał i leciał i leciał....aż w locie złapie go lecąca na miotle Hermiona i wyzna mu że jest jego siostrą. Ostatnią sceną będzie ciałopalenie Lorda Voldemorta( który zanim zginie przejdzie na jasną stronę mocy) przez harrego Poterra.... a na tle nieba będą wybuchały sztuczne ognie............ Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: Profesor Dumbledore zostanie wskrzeszony 27.06.06, 18:12 Gość portalu: White Weasel napisał(a): > Na koncu na pewno Snape uratuje Harry'ego przed smiercia, ale sam zostanie > ciezko ranny i na lozu smierci wyzna Harry'emu, ze to on jest jego prawdziwym > ojcem! :D Hehe, dokładnie :) A prawdziwą matką Ciotka Petunia....Ten jej mroczny romansik wciąż spędza jej sen z powiek, że swego czasu uległa czarowi bladego Snape'a :D Dlatego wciąż na przemian blednie i pąsowieje, gdy ktoś wymawia przy niej słowo MAGIA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmuntek Re: Profesor Dumbledore zostanie wskrzeszony IP: 217.17.38.* 28.06.06, 12:58 neimi napisała: > A Ty wiesz, że to nie jest taki zły pomysł? > To ja mam inną teorię na temat przynajmniej jednej z uśmierconych osób: > Snape okaże się tym dobrym, okaże się, że śmierć Dumbledora została "ustawiona" > przez samego D. i Snape'a, i biedny Snape zginie... > Kto drugi - nie zgadnę... > Ale co Wy na to? To jest jasne, że Snape okaże sie kimś innym, niż można się było spodziewać. Snape jest chorobliwie ambitny, ma porachunki z Voldemortem jeszcze z lat szkolnych i najlepiej włada czarną magią: jest lepszy nie tylko od Dumbledora ale również od Voldermorta. Przypuszam, że to on wykradł Horcruxa z medalionu, który zdobyli Dumbledor z Harrym. Snape zabił Dumbledora, bo to była jedyna metoda, żeby zdobyć pełne zaufanie Voldemorta. A gdy już zdobędzie pełne zaufanie to... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:58 Wiadome jest że takie zakończenie całkowicie zniszczy fenomen Harry'ego Potter'a. Cały cykl i tak jest już dramatyczny w sobie: osierocony chłopec, który chociaż nie chce muszi tak szybko stać się dorosły... dlaczego kazać mu umierać w tak młodym wieku??? To zły pomysł... Mimo że jest to nietypowa powieść to uważam, że powinna zakończyć się happy endem... Zgadam się z zydzinski'm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: Harry Potter zginie? 27.06.06, 13:09 Jak Harry zginie, to dla mnie cala seria traci sens, bo to przeciez o to chodzi, ze on walczy z przeciwnosciami MIMO WSZYSTKO.Porazka po porstu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Harry Potter zginie? IP: *.crowley.pl 27.06.06, 13:01 powinien zginąć lord Voldermord. Przez całą powieść toczy się wojna dobra ze złem i to dobro powinno zwycięzyć zeby nikt już nie kwestionował przesłanek tej ksiażki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buja Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:02 Człowieniu to czysta reklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:04 Uśmiercić wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jun Re: Harry Potter zginie? IP: *.acn.waw.pl 27.06.06, 13:10 Wiadomao, od dawna że zginie Voldemort i Harry. Autorka chce skończy ksiązke definitywnie, by nie kusiło napisanie dalszych przygód. Ewentualnie zamiast Harry'ego umrze Draco, co też jest wysoce prawdobodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: Harry Potter zginie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:12 i ósmy statysta z drugiego rzędu też powinien zginąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konikojni W VII czesci zginie a VIII reinkarnacja ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:08 - albo to lepiej nazwac zmartwychwstanie bedzie łatwiej na nia pluc (co zreszta sam czesto robie). Mam nadzieje ze moment jego zgonu bedzie ciekawie opisany : urwany łeb , wnetrznosci na scianach hektolitry krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jun Re: W VII czesci zginie a VIII reinkarnacja ? IP: *.acn.waw.pl 27.06.06, 13:14 widac że nawet nie kwapiłeś się przeczyta ksiązki, a na nią plujesz. co najwyzej obejżałeś film lub spot reklamy, z których sama mam niezła polewke. Zeby coś krytykowa, trzeba to najpierw poznac. czy kiedykolwiek słyszałeś o krytyku, który napisał recenzje danej rzeczy nie pozanjąc się z nią dokładnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: W VII czesci zginie a VIII reinkarnacja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:17 nie ma to jak "Historia żółtej ciżemki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: W VII czesci zginie a VIII reinkarnacja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:21 Większość księży nie czytała "Kodu Leonardo da Vinci", a krytykują jak Marek Jurek. Nawet ten najwyższy - myślisz że przeczytał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr.mary1 Re: W VII czesci zginie a VIII reinkarnacja ? IP: *.rev.stofanet.dk 27.06.06, 14:40 nie dosc,ze przeczytal,to jeszcze teraz sie dobrze bawi ogladajac tych wszystkich debili,co to krytykuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Harry Potter zginie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:13 A niechby wreszcie.... nie oglądałam, nie czytałam i nie zamierzam. Nie trawie takiego komercyjnego szajsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangoor Re: Harry Potter zginie? IP: 213.25.179.* 27.06.06, 13:18 Ja to bym uśmiercił Joanne K. Rowling @@@@@ Wiesz co??? Ja mam poczucie humoru, ale ten Twój tekst jest ponizej krytyki. Jak mozna życzyć komuś śmierci?? Znasz tą osobę?? Prześladuje cie?? Dzwoni do Ciebie i każe czytać swoje książki?? Jeżeli nie to przestań pisać takie rzezcy. Jak dla mnie jesteś niesmaczny, a może nie mam Twojego poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKR Dla osiagniecia najwiekszego efektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:23 niestety zgninie Ginny Weasley, pozwalajac w ten sposob Harremu zabic Voldemorta. Bedzie to stanowilo dla niego taka sama ochrone jak na poczatku ksiazki. Juz sie boje co to bedzie jak to przeczytam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: Dla osiagniecia najwiekszego efektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:26 A ja myślę, że Ministerstwo Edukacji Narodowej po prostu zlikwiduje tą szkołę i wystąpi do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dla osiagniecia najwiekszego efektu IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 14:43 ...albo powoła komisję śledczą ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezideowiec Nareszcie nastapi koniec kultu Belzebuba. Powydaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:20 wszystkie pieniadze na te biblie szatana, na szynki na swieta, a pozniej nie ma nawet na bilet na Jasna Gore nie mowiac juz o rozach dla Maryji. Odpowiedz Link Zgłoś
neimi Re: Nareszcie nastapi koniec kultu Belzebuba. Pow 27.06.06, 13:25 ...chyba nie łąpię twojego dowcipu... jakiś dziwny mi się wydaje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keyser soze Chuck Noris go zabije z półobrotu IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 27.06.06, 13:27 Finał godny Hollywood Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin399 Re: Chuck Noris go zabije z półobrotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:30 raczej JK z bratem LK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Małolaty się posr.... jeśli okaże się to prawdą IP: *.zeo / *.zeo.pl 27.06.06, 13:31 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikage-chan Re: Małolaty się posr.... jeśli okaże się to pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:55 Moim zdaniem powienien zginąć Sami-Wiecie-Kto, jako 'główny sprawca wszelkiego zła'. Wtedy zakończenie serii będzie definitywne. Niejasna jest też śmierć Dumbledore'a w 6. części, pewnie okaże się, że ktoś inny zginął przybrawszy jego postać, by go chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Małolaty się posr.... jeśli okaże się to pra IP: *.aig.pl 27.06.06, 13:55 Te książki straciłyby sens gdyby dobro zginęło w konfrontacji ze złem !!! Zamiast śmierci Harrego ja już wolałbym zakończenie postmodernistyczne - gdyby Voldemort okazał się ojcem Hrrego, a Snape matką. I wszyscy żyliby długo i szczęśliwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooz Re: Małolaty się posr.... jeśli okaże się to pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:38 Jak sie czyta te posty to sie pociac mozna...A moze ktos inny przybral postac kogostam? A moze harry okaze sie zmutowanym chomikiem, ktorego przybranym rodzenstwem sa zolwie ninja, ktore to z kolei razem z harrym sa przesladowane przez dziadka mela gibsona (nadspodziewanie groznego czarnoksieznika)? Wszystko jest mozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. sondaz gazety IP: *.chello.pl 27.06.06, 13:58 A dlaczego w sondażu nie można zaznaczyć "zaden"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badguy [...] IP: 83.17.110.* 27.06.06, 14:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Hurra! Voldemort jest fajniejszy! IP: *.pz.unibas.ch 27.06.06, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr.mary1 Harry Potter IP: *.rev.stofanet.dk 27.06.06, 14:38 jest durny od samego poczatku,nie pojmuje jak ludzie moga stac cale noce,zeby kupic te kretynskie ksiazki.Juz czas najwyzszy skonczyc z tym pseudo- czarodziejem!Nie rozumiecie,ze kobita dzieki takim szalencom zostala milionerem.Filmy z tym pozal sie Boze hokusem-pokusem powinny byc zakazane dla dzieci bo maja nocami zle sny.Lap Aska za pioro i poderznij Harremu gardlo..... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 [...] 27.06.06, 16:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Harry Potter zginie? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.06.06, 14:42 ale co to ma byc sama mowila ze ni chce rozstawac sie z Harrym a tym czasem chce go zabic!!! czy ona sie dobrze czuje??? <wnerw> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr.mary1 Re: Harry Potter zginie? IP: *.rev.stofanet.dk 27.06.06, 14:43 nazbierala baba kasy i juz jej sie nie oplaca pracowac...dzieki bogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec_Dyrektor Prawdopodobna treść ostatniej części Harrego IP: 212.160.172.* 27.06.06, 14:47 W ostatniej części po śmierci Dumbledore'a, mentorem Harrego zostanie Regulus Black (który nauczy go wiele na temat śmierciożerców i umożliwi zniszczenie wszystkich horkruksów Voldemorta), a Dumbledor będzie doradzał Harremu jako duch na obrazie. Na początku książki sytuacja bardzo się pogorszy. Zdradzi Dolores Umbridge, dzięki której śmierciożercy zastawią pułapkę na aurorów w której zginie Minister Magii, Shackelton i Tonks zabita przez wilkołaka. Lupin będzie zrozpaczony. W tym samym czasie Harry będzie z Regulusem Blackiem, Hermioną i Ronem szukał i niszczył horkruksy Voldemorta. Ale ostatecznym sprzymierzeńcem Harrego okaże się Snape, który zdradzi mu słabą stronę (piętę Achillesową) Voldemorta, co umożliwi Harremu zabicie Voldemorta. Ukaże się jednak że Snape nie jest wcale dobry. To będzie taki odpowiednik Sarumana z Władcy Pirścieni - podwójny zdrajca. Jego planem będzie zabicie wszystkich najpotężniejszych czaridziejów aby samemu dojść do władzy. Po osobistym zabiciu Dumbledora i Ministra Magii, wiedział że sam jest za słaby aby zabić Voldemorta, więc posłużył się Harrym. Po śmierci Voldemorta Snape staje na czele śmierciożerców i próbuje zabić Harrego, jednak Harremu niespodziewanie przychodzi z pomocą Draco Malfoy, który zabija Snape'a i staje się przyjacielem Harrego. potem odbywa się wielka bitwa między Zakonem Feniksa a śmierciożercami wygrana przez Zakon dzięki chytremu pomysłowi Hermiony. Na koniec książki mamy mnóstwo spektakularnych pojedynków. Lupin zabija króla wilkołaków Greybacka'a - pojedynek wilkołaków w którym Lupin mści się za śmierć Tonks. Młody Neville zabija Bellatriks i mści się za śmierć rodziców (Bellatriks sama jest sobie winna bo zamiast zabić Nevilla lekceważy przeciwnika, torturuje go i bawi się nim, chwila nieuwagi powoduje że Neville zabija Bellatriks). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr.mary1 Re: Prawdopodobna treść ostatniej części Harrego IP: *.rev.stofanet.dk 27.06.06, 14:49 nie masz synu innych zmartwien?Jak takis madry,to jedz do Holywoodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nsc23 Re: Prawdopodobna treść ostatniej części Harrego IP: *.cable.ubr03.edin.blueyonder.co.uk 27.06.06, 14:58 JK Rowling w tym wywiadzie powiedziala wprost, ze Harry umrze. Jest to zabieg majacy zapobiec nieautoryzowanym kontynuacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec_Dyrektor Re: Prawdopodobna treść ostatniej części Harrego IP: 212.160.172.* 27.06.06, 15:13 Ale jak ma zapobiec ?????????????? Oglądaliście Obcy 4. Sigourney Weaver po 3 cz. nie chciała już grać w tym filmie więc się zabiła. Więc w 4 cz. mieli problem. Ale namówili ją na rolę i obeszli śmierć. Po prostu sklonowali bohaterkę. Harrego też mozna sklonować, albo okaże się że jednak żyje. Właśnie śmierć Harrego wywola w fanach chęć czytania nieautoryzowanych kontynuacji, a taką kontynuację będzie nietrudno wymyślić. Myślę że lepiej Rowling zrobi jak pójdzie w ślady np. Tolkiena tzn. zakończy historię z Voldemortem, a potem napisze epilog o życiu Harrego pisząc że dożył sędziwego wieku, został Ministrem Magii (albo Dyrektorem w miejsce Dumbledore'a) i umarł w wieku 153 lat, a jego duch ciągle jest w szkole na obrazie obok Dumbledore'a. Tylko takie zakończenie ograniczy maksymalnie nieautoryzowane kontynuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Re: Prawdopodobna treść ostatniej części 27.06.06, 17:22 Ja slyszalam co innego.Harry Ron i Hermiona poznajduja wszystkie horkruksy, ale nie beda umieli zniszczyc ostatniego. Ukradnie go Snape i zaniesie Voldemortowi. Okaze sie, ze Fred i George byli zamaskowanymi smierciozercami. Dojdzie do wielu efektownych walk, ale na deser zostanie oczywiascie pojedynek miedzy Harrym a Voldemortem... Voldemort rozetnie Harremu glowe,a wewnatrz znajdzie snurek. Gdy go przetnie, Harremu odpadna uszy. Natomiast Harry odkryje,ze Voldemort ma reke w nosie... ;)) A tak na serio: czy ktos oprocz mnie zauwazyl, ze Fred i George maja moce parapsychiczne?! Albo szklana kule?? Dali Harremu podpowiedz do zadania z jajem w 4 czesci i obstawili dobrzewynik meczu... Sadze ze wyjasni sie to w 7 czesci. Mozliwe ze tak jak napisalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDzia Re: Prawdopodobna treść ostatniej części Harrego IP: *.futuro.kielce.msk.pl 27.06.06, 14:57 Jeszcze po śmierci Voldemorta, powinien powrócić ukochany ojciec chrzestny i największy przyjaciel Harrego - Syriusz Black... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec_Dyrektor Re: Prawdopodobna treść ostatniej części Harrego IP: 212.160.172.* 27.06.06, 15:13 Kto wie. być może ... Odpowiedz Link Zgłoś