drzejms-buond 19.12.06, 15:12 taki CAŁKIEM ładny wyraz. zastanawiam sie czy pasuje on do dziewiarskiego reglanu obniżanego? żeby tak CAŁKOWICIE styl nowy narzucić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szubad Re: całka 19.12.06, 16:43 np. wycałkować kogoś dubeltowo w ymyniny na jublu u palacza w kotłowni? albo tak cuś ocałkować od zapomnienia? tylkoco Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: całka 19.12.06, 16:46 Ta terminologia matematyczna w rozynch jezykach + uczenicy uczacych sie jezykow obcych. Ze "integral" a "integrity". juz nie mowie o "integralnosci". Ale taka roznica miedzy "funkcjonalem" a "funkcjonariuszem", "operatorem" a "dzialaczem". Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: całka 19.12.06, 17:01 pozostanę przy całce bo jeśli całka w imieniny to co, całkować wypada? z dubeltówki? czy moze zwykły niedźwiedź wystarczy? niedźwiedzieć czemu nie wiem czemu całkowicie nie widzę zwiazku pomiędzy operatorem a działaczem? może różni ich całka? Opus quod operatus es in diebus eorum np... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: całka 20.12.06, 08:34 Aha, bo definicja operatora jest taka ze to jest cos co "dziala na cos". Stad ta zbieznosc. Byly z tego powodu liczne hopsiupy. Gazetke Kola Naukowego Fizykow Uwr. pod tytulem "Regress in Physics" kiedys dziekan ocenzurowal, takie tam rozne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: całka 20.12.06, 13:15 drzejms-buond napisał: > dzie > kan > ? ..całkiem scalona z innym wontkem..;) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: całka 20.12.06, 13:24 drzejms-buond napisał: > dziekan powiadasz... > dzie > kan > ? i ja rozpaczliwie wołam: dzie Kan? Kaj on poloz? Odpowiedz Link Zgłoś