xkropka 21.07.03, 08:39 w lesie nam sie chyba zaczal... tylko od kiedy w lesie rosna ogorki??? x. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glupek_lesny Re: sezon ogorkowy 22.07.03, 07:11 Przywiezli nam cala cysterne... kiszonych. Czy ktos wie jak pielegnowac kiszone ogorki zeby ladnie rosly? Odpowiedz Link
xkropka Re: sezon ogorkowy 22.07.03, 08:30 Nie wiem, co zrobic ogorkom, zeby ladnie rosly, ale za to przy tej ilosci, to skonczyl sie problem z glodnymi kawalkami - mozna je nakarmic ogorkami Odpowiedz Link
glupek_lesny Re: sezon ogorkowy 22.07.03, 08:46 Kiedy juz pisalem ze po paczce od Procesor sie tluste zrobily i nie chca sie wciskac. Odpowiedz Link
xkropka Re: sezon ogorkowy 22.07.03, 09:41 No to nie zostaje Ci nic innego, jak zaprosic gosci na ogorek-party Odpowiedz Link
procesor Re: sezon ogorkowy 23.07.03, 23:27 No to teraz karm kawałki ogórkami - schudna, tylko pilnuj żeby znowu nie za bardzo. Szkorbut kawałkom nie zagrozi bo witaminki C w ogórCach kwaszonych sporo. :)) Odpowiedz Link
ta Re: sezon ogorkowy 29.07.03, 21:44 No to ja ci może dam radę żebyś mógł z czegoś skorzystać. Jak te ogórki szczęśliwie dla ciebie są dużosolne, to ty interes możesz zrobić i jeszcze mieć przyjemność. Ty wyduś z tych ogórków sól przez przepłukiwanie i puść na targu za 1.05 zł za kg, a ogórki już jako małosolne też pchnij za jakieś 2.30 za 3 sztuki średnie. Widziałam , tam gdzie byłam, jak się interes ogórkowy kręcił, aż miło. Kazek, jak wiecie, do roboty wyrywny nie jest, ale żeby beczkę na rozkręcenie interesu ogórkowego nabyć, to już się od 2 tygodni przymierza. No to tak sie dzielę pomysłem, bo żebym była zawistna jakaś albo nie daj Boże zazdrosna, to nie. I mówię wam wszystkim dzień dobry, żeby się przypomnieć po niebyciu. I żeby wam powiedzieć, że dobry człowiek, co go wcale nie znam, odstąpił mi poprzez grzeczność konto "ta" bezogonkowe i już się obcinania ogonków nie boję. No to na dzisiaj tyle tego będzie Ta_ Odpowiedz Link
glupek_lesny Re: sezon ogorkowy 01.08.03, 07:24 To ja nie wiem czy malo czy duzosolne sa. Niektore sa duze niektore male a niektore posrodku. Sol zaczalem plukac ale zesz uciekla do zlewu i sie nabija :( Odpowiedz Link
ta_ Re: sezon ogorkowy 02.08.03, 21:57 Sól nie może się nabijać na byle co, bo zarobek utracisz. Musisz tam gazę wepchnąć albo coś, żeby ona nabijała się na przeszkodę i zebyś ja mógł pózniej dla zarobku uczciwego pozyskać z tego zlewu. Szmatka przeschnie i sól skruszysz sobie do woreczka. Ogórka łatwo poznasz. Natnij go kozikiem równo, dla niepoznaki, i w szparkę wepchnij język. Potrzymaj tak minutkę, to poczujesz, który ogórek więcej grosza przyniesie. I tak sobie przesortuj, tylko szparki nie zapomnij przyklepać. No to ruszaj, bo mówię ci Ta_ Odpowiedz Link
glupek_lesny Przytrzasnal...! 04.08.03, 07:07 Mi jezyk. Nacialem ogorka, sprawdzalem jezykiem, i mi sie, ten, tego, ogorek przytrzasnal. buuu... Odpowiedz Link
ta Re: Przytrzasnal...! 06.08.03, 23:44 glupek_lesny napisał: > Mi jezyk. Nacialem ogorka, sprawdzalem jezykiem, i mi sie, ten, > tego, ogorek przytrzasnal. buuu... No zaraz, zaraz, bo coś jakby nie rozumiem chyba. Ogórek czy język się przytrzasnął, a może obydwa w klinczu zwarte ? Kazek też tak kiedyś miał, na kapslu mu się zrobiło,kombinerki były w robocie. No to nie wiem, czy pomoooooocy nie wzywać. Napisz co i jak póki ręce w porzo Ta_ Odpowiedz Link
glupek_lesny Re: Przytrzasnal...! 07.08.03, 07:29 Jezyk w ogorku sie przytrzasnal. Rece jeszcze wolne, acz przyspieszaja... Odpowiedz Link
procesor Re: Przytrzasnal...! 08.08.03, 00:31 Wezwij głupkę, niech nóz ostry weźmie. Tylko delikatnie! Żebys potem nicka na Jurand nie musiał zmieniac.. O mamo, kawał mi sie przypomniał.. Odpowiedz Link
glupek_lesny Re: Przytrzasnal...! 10.08.03, 22:52 Glupka w rumunii, ciezko bedzie. Wzialem kombinerki... Odpowiedz Link
procesor Re: Przytrzasnal...! 10.08.03, 23:34 glupek_lesny napisał: > Glupka w rumunii, ciezko bedzie. > Wzialem kombinerki... No popatrz jaka twoja głupka szybka! A dopiero com ja w metrze zdybała! Język ci ocalał? Bo wiesz kombinerki + lusterko.. strona prawa z lewa sie pomyli i co?? Odpowiedz Link
glupka_lesna Re: sezon ogorkowy 22.07.03, 22:50 xkropka napisała: > w lesie nam sie chyba zaczal... > tylko od kiedy w lesie rosna ogorki??? > x. a. a ja myslalam, ze sezon ogorkowy to taki, ze idziesz i ciagle mowisz: "o, gorka". no ale takiego sezonu to mi akurat brakuje, chlip. Odpowiedz Link
glupek_lesny Re: sezon ogorkowy 28.07.03, 07:54 O, a takie mrowisko to nie gorka? Hmmm... Odpowiedz Link
xkropka Re: sezon ogorkowy 28.07.03, 10:20 Rozmawialam wczoraj z kolezanka - archeolozka i ona mowila o kurchanach w lesie. A taki kurchan to przeciez gorka jak sie patrzy. Tyle ze z takim czyms to same problemy - nie dosc, ze panorame na las zaslania, to jeszcze trzeba roznym takim udostepnic do rozkopania... A jak sie stamtad rozne upioiry wydobeda i ano_malie meczyc beda??? Brrrr, trzeba bedzie egzorcyzmy nad lasem odprawic... Odpowiedz Link