Gość: GAJOS Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 10:06 Ludzie , tylko i wyłącznie Włocławek Reszta to g..no z betoniarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptryk Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: 62.233.172.* 30.04.02, 10:51 Uuu, ja ja Hellmans-das ist gut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foo Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: 5.1R2D* / *.pg.com 30.04.02, 11:39 Nie nie nie!!! :> Najlepszym ketchupem, jaki udalo mi sie znalesc w Polsce ( i nie tylko : >) (a od wielu lat kupuje) to (wbrew pozorom) ketchup z firmy Fanex z stolecznego Zerania, nazywa sie VII (tak, siodemka), sprzedawny jest tylko we szkle i nawet moj kolega, amerykanofill pelna geba porzucil Hellmansy itp. dla tego ketuchupu... Naprawde polecam foo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrode VII - najlepszy IP: 212.87.2.* 30.04.02, 13:18 Zgadzam sie z Toba, foo w 100% Używam go do parówek z eserem, a nawet do jajecznicy. Jest tylko jeden problem; widziałem go tylko w jednym sklepie, w Ursynowskim Geancie. Jest na pewno lepszy od Heinza, czy Hellmansa, i na pewno tańszy. Polecam VII - Fanex z Żerania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzychK Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: 157.25.125.* 30.04.02, 13:21 Gość portalu: foo napisał(a): > ketchup z firmy Fanex z stolecznego Zerania, > nazywa sie VII (tak, siodemka), sprzedawny jest tylko we szkle ... > Naprawde polecam > foo Taaak - kiedys smaczny byl Fanex (jakos uciekl mi ze sklepow) a obecnie Tortex... ale gdzie Fanex kupic? jakies namiary (najlepiej w Wa-wie)?? Pozdrowka KrzychK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foo VII - namiary IP: 5.1R2D* / *.pg.com 30.04.02, 14:46 Gość portalu: KrzychK napisał(a): > Gość portalu: foo napisał(a): > > > ketchup z firmy Fanex z stolecznego Zerania, > > nazywa sie VII (tak, siodemka), sprzedawny jest tylko we szkle > ... > > Naprawde polecam > > foo > > Taaak - kiedys smaczny byl Fanex (jakos uciekl mi ze sklepow) a obecnie Tortex. > .. > ale gdzie Fanex kupic? jakies namiary (najlepiej w Wa-wie)?? > > Pozdrowka > KrzychK well, zazwyczaj bywa w Carrefour'ze Reduta...czasami Bomi i prawie zawsze byl w calodobowym sklepie przy skrzyzowaniu Al.Solidarnosci i Al.Jana Pawla II (po przekatnej do Feminy) p.s. a faktycznie majonez tylko kielecki rzadzi... zwlaszcza swiezy chleb a na nim kombinacja VII i kieleckiego (i nic wiecej) :> foo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: VII - namiary IP: 213.158.197.* 07.05.02, 14:10 zupełnie zapomniałeś dodać kapkę musztardy, albo sam majonez z chrzanem! > well, zazwyczaj bywa w Carrefour'ze Reduta...czasami Bomi > i prawie zawsze byl w calodobowym sklepie przy skrzyzowaniu Al.Solidarnosci i > Al.Jana Pawla II (po przekatnej do Feminy) > p.s. a faktycznie majonez tylko kielecki rzadzi... zwlaszcza swiezy chleb a na > nim kombinacja VII i kieleckiego (i nic wiecej) :> > > foo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm nr VII !!!!!!!!! IP: 213.158.197.* 07.05.02, 14:07 keczup nr VII z Żerania jest najlepszy ale nie wszędzie można go kupić! najgorsze są keczupy mocno octowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re:najlepszy ketchup! - WŁOCŁAWEK IP: *.chello.pl 30.04.02, 12:16 Tylko WŁOCŁAWEK! Najlepszy... i polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Włocławek IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 14:16 Włocławek słynie z paru rzeczymin. z keczupu KZPOW paluszków delecty i tamy z krzyżem tylko jej kupić niemozna..:-)keczup jest naj...po prostu debesciarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re:najlepszy ketchup! - WŁOCŁAWEK IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 16:46 Oczywiste jest, ze kazdemu moze smakowac inny ketchup. Sa tak rozne gusta i gusciki ze kazdy rodzaj ketchupu znajdzie swojego nabywce. Mnie najbardziej smakuje HEINTZ ( ostry)i zaden inny nie jest dla mnie - podkreslam tylko dla mnie - tak dobry. Kiedys dobry byl ketchup ostry PUDLISZKI , ale ostatnio smierdzi!!! jakas chemia. Przeciez robiony jest w Pudliszkach a wiec tam gdzie robiony jest tez HEINTZ. Przypuszczam, ze wytlumaczenie tego smrodu jest tylko jedno. Lobby Heintza specjalnie psuje smak keczupu PUDLISZKI, zeby w sklepach szedl HEINTZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re:najlepszy ketchup! - WŁOCŁAWEK IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.05.02, 13:37 KATCHUP WLOCLAWEK JEST NIE DO POBICIA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: 172.16.1.* 30.04.02, 12:19 Z masowo dostepnych preferuje Kotlin. Majonez? Majonez Kielecki is the best! Chetnie bym sprobowal ketchup Wloclawek i Zb. Rybak - slyszalem o nich legendy (nie tylko na forum)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.04.02, 19:32 A wlasnie ze najlepszy jest heintz oryginalny, kiedys pyszny byl globus, ale nie ma go juz na polkach od dawna ;-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajotka Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: 212.160.101.* 01.05.02, 07:14 Zdecydowanie najlepszy jest "Kotlin"-łagodny lub pikantny, w zależności od preferencji. Z niemieckich najbardziej odpowiada mi bezmarkowy, z Aldiego, ketchup z curry - pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.toya.net.pl 01.05.02, 12:47 najlepszy jest taki cerwony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makary Re: a teraz - precz z ketchupami !!! IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 01.05.02, 13:38 Precz z ketchupami!!. W nich jest ocet - pewnie sowiecki rozcieńczony kwas octowy, jakieś konserwanty-benzoesanty, ogłupiacze smaku czyli wszystko na zepsuie żołądka i smaku. Najmniej w tym pomidora. Polecam najczystszy w swojej postaci przecier pomidorowy samemu przyprawiony ziołami wedle własnego smaku i potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksinżok Łowicki pikantny lub łagodny!!!!!! IP: *.lodz-zubardz.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 17:59 Łowicki pikantny lub łagodny jest najlepszy na całym świecie! A Niemcy niech się cieszą, że mają dobre chociaż keczupy, bo np wędliny są u nich beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYHOO keczup IP: *.pai.net.pl 01.05.02, 18:18 NAJLEPSZY JEST POMIDOROWY SOS DO PIZZY W MAŁEJ ŁÓDZKIEJ PIZZERII "CAPRI". ZAWSZE ZAMAWIAM PIZZE Z 2 SOSAMI I TEN DRUGI ZOSTAWIAM SOBIE NA PÓŹNIEJ! KIEDYS MOJA MAMA ZROBIŁA ZAJEBISTY KECZUP DOMOWEJ ROBOTY I TO TEZ BYŁO COŚ NIEPOWTARZLNEGO. WSZYSTKIE FABRYCZNE KECZUPY SĄ BEZNADZIEJNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield Keczup? - KETCHUP!!! IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 07.05.02, 16:43 Następny z Krajęczyna! Dla czego się uwzięliście? Czas skończyć z tą językową nowomodą dla wtórnych analfabetów. Prawidłowo jest ketchup, czyli po polsku keczap. Natomiast nikt przy zdrowych zmysłach nie dodaje ketchupu do pizzy! To profanacja. Pojedź sobie do Włoch, czyli ojczyzny pizzy i zamów z ketchupem, to Cię zlinczują. To tak, jak pić whisky zmieszaną z Coca-Colą, ale tym razem zlinczują Cię Szkoci. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
jack13 Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! 01.05.02, 18:30 Na Boga ! Czy już nikt nie umie poprawnie powiedzieć keczap a nie keczup ?!!.Jak nie wiecie to słowo tak się wymawia w języku wam obcym, skąd właśnie pochodzi GŁĄBY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.015-83-73746f28.cust.bredbandsbolaget.se 01.05.02, 20:36 jack13 napisał(a): > Na Boga ! Czy już nikt nie umie poprawnie powiedzieć keczap a nie > keczup ?!!.Jak nie wiecie to słowo tak się wymawia w języku wam obcym, skąd > właśnie pochodzi GŁĄBY!!! Pisze sie ketchup,a wymawia w roznych krajach roznie.To slowo w ogole wyglada dziwnie napisane keczup czy keczap... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.015-83-73746f28.cust.bredbandsbolaget.se 01.05.02, 20:38 A najlepszy jest FELIX,innego nie kupuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxen ketchup włocławek IP: *.torun.dialup.inetia.pl 01.05.02, 21:43 poważnie jest the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek OTMA (czeski) IP: *.atol.com.pl 01.05.02, 21:50 nr 1, reszta to syf z gilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad nektavit IP: 212.160.118.* 01.05.02, 22:48 A ja polecam Nektavit pikantny - mozna go kupic w Championach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clipper Re: ketchup włocławek IP: *.szpital-bielany.torun.pl 02.05.02, 12:35 jestem z Torunia, a tam o Włocławku mówi się "płaskie głowy" ( z uwagi na rzekomo niski poziom inteligencji) ale ketchup z Włocławka jest lepszy niż Hellman i Heinz razem wzięci.Naprawdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBSN Re: ketchup włocławek IP: 149.142.83.* 14.08.13, 20:54 Ty pokazales jaki inteligenty jestes ...Torun nie powinien przyznac sie do Ciebie ...i od dzis nilomu nie mow ze jestes z Torunia ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuk KOTLIN najlepszy ketchup!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 00:24 Tylko Kotlin pikantny i łagodny !!! Pychota !!! A jak majonez to tylko Kielecki Społem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: KOTLIN najlepszy ketchup!!!!! IP: *.cn.net.pl / 213.25.182.* 02.05.02, 00:53 Najlepszy jest Heinz-Mexykański. a z majonezów: Kielecki - rządzi!!!! Pamiętam jeszcze w latach 80-tych, gdy nie zawsze był keczup w sklepach, jadałem czasem kanapki z żółtym serem i .....koncentratem pomidorowym. Ciekawe, czy wrzody mam właśnie od tego? Do jacka13. Jeśli nie podoba Ci się spolszczona nazwa - keczup, to... GO NIE JEDZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 02.05.02, 10:24 proponuję wypróbować 'Numer VII' produkcji Fanexu. w charakterystycznych szklanych butelkach z beżową naklejką. Jest drogi, ale b. pomidorowy i mało octowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Miwex górą IP: *.man.bialystok.pl 02.05.02, 10:37 Nie czytałam wsztstkich wypowiedzi, ale jeśli nikt nie napisał o keczupie z Miwexu, to znaczy, że nie znacie się na tym,co dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Miwexu Re: Miwex górą IP: *.adsl.szeptel.net.pl 01.01.14, 15:27 Byłam zagorzałą fanką ketchupa Miwexu przez ponad 15 lat aż do wczoraj...Była chwila, kiedy nie było go w sklepach, sprzedawczynie mowiły, że to koniec tej marki...Nagle się pojawił ponownie...Lecz to nie ten sam ketchup...Opakowanie się zgadza, naklejka tez ta sama...Niestety w środku coś wodnistego i zasolonego...nawet kolor taki bardziej pomarańczowy sie zrobił...Gdzie jest ketchup Miwex? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris K. Re: ateraz z innej becki - najdziwniejszy ketchup! IP: 5.1R2D* / *.loxinfo.net.th 02.05.02, 10:47 Coz... mysle ze panstwa troche zadziwie, poniewaz najlepszy ketchup jaki dotychczas probowalem jest produkowany na Filipinach ( Del Monte) i jest robiony z bananow. Tak tak z bananow i smakuje jak pomidory. Oczywiscie jest tam domieszka pomidorow ale fakt pozostaje faktem ze glownym skladnikiem sa banany. Spedzilem w Azji wiele lat (i mieszkam tutaj do dzis) i bylo to dla mnie totalnym zaskoczeniem ze cos pomidorowego mozna zrobic z bananow. Ale to juz tak na marginesie... Pozdrawiam wszystkich smakoszy ketchupu oraz niecodziennej kuchni. P.S. w Europie najczesciej jadam Heinz :-) Chris K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.gemenos.eur.gemplus.com 02.05.02, 13:49 WLOCLAWEK . . (dluuuugo nic) . . KOTLIN . . (baaaaardzo dluuuuugo nic) . . . . . inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.05.02, 14:12 1. co do "słodkiej anii" i "krzepkiego radka" to można go dostać na Ursynowie (Warszawa) w warzywniaku na ul.Barwnej 8. Polecam! 2. Fanex-Żerań to syf do którego dodają czerwony lakier od Matizów, które obok produkują. 3. Ketchup przede wszystkim powinien być bardzo, bardzo gęsty i czerwony jak sztandar PPS-u a niestety większość polskich "wyrobów" ma konsystencję sraczki i kolor od pomarańczowego po żółty. 4. Majonez? Tu wszyscy jesteśmy zgodni: tylko Kielecki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernesto Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: 212.244.106.* 02.05.02, 16:07 Włocławek... owszem ale tak ze dwa lata temu , kiedy to firma zorientowała się że jest popularny i zaczęła rozwadniać czy cóś ... Teraz jakis taki mniej pomidorkowy i mniej czerwony ale nadal używam - ostrzeżenie - Uwaga na włocławek w plastikowych butlach - ZDRADA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
planet Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! 02.05.02, 18:36 jedyny ktory kupujemy i jest najlepszy to "włocławek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.speedway-ids.de 02.05.02, 20:32 Hej. Co do majonezu: TYLKO KIELECKI SPOLEM. Jest pyszny!!! a jeden z gorszych to Hellmans Babuni, chyba ze mam zly gust:))) Co do keczupow: KOtlin, ale the best of the best jest Pudliszki. Ja lubie pikantne, a kiedys byl sprzedawany wlasnie z pudliszek PIEPRZOWY, w szklanej buteleczce..co sie z nim stalo?:(( moze ktos wie gdzie go mozna dostac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: zrobcie swoj - moze bedzie lepszy? IP: *.netzsch.com 03.05.02, 12:45 Keczup kupowany jest szkodzacym zdrowiu oszustwem! Moze sprobujecie zrobic wlasny sos pomidorowy? kupcie puszke przecieru pomidorowego (ale dobrego: Pudliszki, Lowicz - uzywaja chyba wloskiej pulpy), rozcienczcie go 2xwoda dodajcie przypraw soli, pieprzu, szczpte cukru, octu winnego/balsamico (nigdy spirytusowego) i dalej wg fantazji: bazylii, (czosnku(?)) przesmazonych pieczarek, startego zoltego niebieskiego sera, przemazonych winnych (kwasnych, najlepiej Antonowka) jablek zagotujcie, zmiksujcie (lepiej przetrzec, bo nie wbija sie powietrza, albo po zmiksowaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lugo Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.chello.pl 04.05.02, 00:01 lowicki pikantny i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carek Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: SETUAGRINT* / *.delaval.com 04.05.02, 09:02 oooouuuuuaaaaaa... widze ze Panowie i Panie sie na keczapie nie znaja, wszystkim bowiem powinno byc wiadomo iz najlepszy to nasz, Polski, o idealnej konsystencji, wspanialej barwie, super smaku keczap z Pudliszek, najlepszy jest pikantny, osobiscie nie polecam "zielonego" - jakos nie jak mi nie przypominam tego oryginalnego, o lewicowych kolorach, mimo wszystko "ludowcy" zawsze beda niedocenieni i w przytlaczajacej mniejszosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.pai.net.pl 04.05.02, 11:58 LOWICKI JEST THE BEST! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samar Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.kulczyktradex.com.pl 04.05.02, 15:09 keczupy z napisem wyprodukowano dla dyskontu spożywczego biedronka to jest dopiero ewenement. toz to nigdy nawet nie lezalo obok keczupow. najlepszy jest heinz i keczup wujka bena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.05.02, 17:50 Kotlin, taa zdecydowanie Pikantny KOTLIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.unizeto.pl 06.05.02, 10:58 Popieram! KOTLIN- pikanty! Najlepszy! Zawsze kupuję w dużym litrowym słoiku - wychodzi taniej, ale i tak bardzo szybko schodzi. Mniam, mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocu Re: ateraz z innej becki - najlepszy ketchup! IP: *.intra.dmpbk.pl / 173.128.18.* 06.05.02, 12:03 no no muszę przyznać ze zaskoczonym jest tak dobra opinią na temat hellmansa!! cenie najwyżej heinza..ale i tak nie jest taki jak na zachodzie, to pewnie te nasze pomidory!! acha zjadliwe tez są pudliszki - ostre,ale nieco za kwasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield Ketchup lub keczap, a nie "keczup" IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 06.05.02, 13:11 Po pierwsze "z beczki", a po drugie to po angielsku jest "ketchup", a po polsku "keczap", więc musisz się zdecydować, chyba że jesteś z Krajęczyna. A tak w temacie, to tylko Heinz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonist Re: Ketchup lub keczap, a nie IP: *.stacje.agora.pl 06.05.02, 15:19 Gość portalu: Garfield napisał(a): > Po pierwsze "z beczki", a po drugie to po angielsku jest "ketchup", a po > polsku "keczap", więc musisz się zdecydować, chyba że jesteś z Krajęczyna. A > tak w temacie, to tylko Heinz. jeśli chcesz wiedzieć, to właśnie po polsku poprawnie mówi się 'keczup', wymowa 'keczap' jest błędna w granicach naszego kraju. nie popisałeś (-aś) się zbytnio... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Ketchup lub keczap, a nie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 06.05.02, 17:36 Gość portalu: polonist napisał(a): > Gość portalu: Garfield napisał(a): > > > Po pierwsze "z beczki", a po drugie to po angielsku jest "ketchup", a po > > polsku "keczap", więc musisz się zdecydować, chyba że jesteś z Krajęczyna. > A > > tak w temacie, to tylko Heinz. > > jeśli chcesz wiedzieć, to właśnie po polsku poprawnie mówi się 'keczup', > wymowa 'keczap' jest błędna w granicach naszego kraju. > nie popisałeś (-aś) się zbytnio... > pozdrawiam > moja rodzinka mówi "kapuć" młodsza córa tak uwielbia, że zjada pomidora z powyższym, starsza przekonała się dopiero do...zielonego, którego nienawidzi młodsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield Re: Ketchup lub keczap, a nie IP: BIOMETMERCK* / *.biometmerck.pl 07.05.02, 14:20 Gość portalu: polonist napisał(a): > jeśli chcesz wiedzieć, to właśnie po polsku poprawnie mówi się 'keczup', > wymowa 'keczap' jest błędna w granicach naszego kraju. > nie popisałeś (-aś) się zbytnio... > pozdrawiam A więc to Ty jesteś z Krajęczyna! Ciekawe, który mądry to wymyślił, że "keczap" z angielska ma być jakoby formą błędną? Jeżeli forma "keczap" jest błędna, to niestety ta druga (już drugi raz nie napiszę...) tym bardziej - po za tym za bardzo trąci baniochą, więc Krajęczyn wyjaśnia wszystko. A po za tym nie mówi się "poprawnie" (cha cha), tylko "prawidłowo", bo jak wiadomo, z definicji "poprawny to wykazujący poprawę", a trudno powiedzieć, że mówiąc "keczup" (a jednak!) poprawę się wykazuje - błąd logiczny i nie tylko! Skoro "keczup" Cię nie razi, to pewnie mówisz też "Bitlesi", "interwief", "babington", "merjot" i inne takie. Proponuję nie czerpać wzorców z wszechobecnych mediów, które lansują tą nowomowę dla wtórnych analfabetów. Więc kto się nie popisał? Proponuję też przestać używać ksywki "polonist", bo aż wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Heinz, Pudliszki. Koniecznie ze słoika, nie z .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.05.02, 20:27 plastikowych opakowań. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś