zby001 04.04.03, 09:24 photos.groups.yahoo.com/group/guma-etc/lst mozecie sie pastwic. Jako emulsja byl uzyty alkohol poliwinylowy, negatywy ok. 13x18, papier akwarelowy (z dosc gruba faktura, chyba za gruba), jedna warstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajon1 Re: Anons 04.04.03, 10:00 Czemu pastwić ? Jest bardzo dobrze, naprawdę. Fakturę papieru widać, ale to jedna warstwa i chyba dość energicznie wywoływana. Masz ładny, równy obraz bez defektów. Ja bym położył na tym jeszcze pare warstw o różnej tonalności. Mam wrażenie, że papier nie był przeklejany ? Czy to prawda ? Na podstawie Twoich dwóch zdjęć myślę że masz coś do powiedzenia w gumie więc zachęcam do dalszej pracy. Startujesz dobrze. Jeśli mogę doradzić to spróbuj z kilkoma warstwami na dobrze przeklejonym papierze, może Ci się spodoba. pozdrawiam Darz Chrom ! Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Anons 04.04.03, 10:03 A dlaczego sie pastwić? Nie ma sie co pastwić, cieszyć się trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Anons 04.04.03, 11:33 Mr ajon był tak miły, że przesłał mi Pańską gumę. Jedna i drugą. Rokowanie - niezłe, sugeruję pójść w kierunku tego bruku, bo to w sobie jakąś tajemnicę fajną ma. Proszę spróbować pigmentem o "chłodniejszym" kolorze. Ten bruk będzie wtedy bardziej "brukowy". Poza tym - extra. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Anons 04.04.03, 13:13 Witam z nad naszego Wybrzeża A i równiez mi ajon przesłał te gumy zbycha. Jak na początek mi tez się one podobają. Podobnie jak most uderzyłbym w bruk - temat świetny. Masz jeszcze problemy z wydobyciem swiateł - nie martw się praktyka cyni mistrza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś