auto-da-fe 23.05.03, 12:35 Co myślicie o fotkach Ralpha Eugene'a Meatyarda? Proste. Prymitywne. Przejmujące. Obsesyjne. Może w waszych oczach chała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumista Re: Fotografia Meatyarda 23.05.03, 23:37 auto-da-fe napisał: > Co myślicie o fotkach > Ralpha Eugene'a Meatyarda? > Proste. Prymitywne. Przejmujące. Obsesyjne. Może w waszych oczach chała? Przejżałem kilka fot w internecie. Nie skalsyfikowałbym tych fot w żadnej z powyższych kategorii, jak również nie zaliczam tego typu fotografii do zupełnej chały. Facet ma wysublimowany smak, zupełnie inne podejscie do postaci ludzkiej, do pleneru i otoczenia. Wszystko to jest zrobione po coś? Ja nie wiem po co? To jest cos podobnie jak Saudek - obaj są mistrzami w swoich aktach, abaj stworzyli coś swojego. Trudno mi teraz jest oceniać prace, powiem tyle, mnie te zdjęcia nie urzekły, jesli bym je przeglądał w internecie to na pewno nie zwróciłbym na nie uwagi. Sągusta i guściki, dla mnie akurat tego typu fotografia nie podpasowała. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mahatman Re: Fotografia Meatyarda 24.05.03, 14:06 auto-da-fe napisał: > Co myślicie o fotkach > Ralpha Eugene'a Meatyarda? > Proste. Prymitywne. Przejmujące. Obsesyjne. Może w waszych oczach chała? Cóż fotografia <a href="www.earthlightgraphics.com/photoclass/meatyard.html"target="_blank" >Ralpha_Meatyarda</a> może jest dla wielu ciekawa, sam wolę jednak np.<a href="www.earthlightgraphics.com/photoclass/uelsmann.html"target="_blank" >Jerrego_Uelsmanna</a> albo jeszcze bardziej Roberta_Mapplethorpa albo Wynn_Bullocka. To jest, tak naprawdę, sprawa gustu i upodobań, które z czasem mogą zresztą ulegać zmianom. Odpowiedz Link Zgłoś
mahatman Ech, te linki... 24.05.03, 14:26 Hmm, czasem te odnośniki mnie zawodzą, ale wszystkie się łączą na strony tych fotografików. Warto pooglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Ech, te linki... 24.05.03, 14:46 Dzięki za te linki - można sobie pooglądać sporo ciekawych fot!!!!! Prosze je koniecznie zobaczyć - to jest juz dla mnie artyzm, jednak jak pisałem tego typu fotografia mnie nie powala na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
k_jacek Re: Ech, te linki... 26.05.03, 15:17 Wiele b.dobrych zdjec. Ale nastroilo mnie to strasznie smutno. I nie ma gum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
auto-da-fe Re: Ech, te linki... 27.05.03, 11:55 Techniczna sprawność to nie artyzm. Weston - może się nie podobać, ale znać mamy obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Ech, te linki... 27.05.03, 15:15 Ja nie pisałem o technicznej stronie tych fot - tylko o tej z kompozycją i uważam, ze są one zrobione z głową, a jakimś pomysłem. Jednak mnie tego typu fotografia nie jazzi. .....i nie ma gum? Odpowiedz Link Zgłoś