brezly 30.01.09, 19:05 www.funeralia.pl/ Ciekawy pomysl z klikaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 30.01.09, 21:26 Klikanie wywołało wspomnienie z dzieciństwa. Mojej przyjaciółki ojciec miał zakład stolarski.Niekiedy dostępowałyśmy zaszczytu dekoracji trumien.Najpierw na dno sypałyśmy trociny,potem do burt od wewnątrz przybijałyśmy białą podszewkę,udającą atłas.Następnie wokół burt,na zewnątrz,przybijałyśmy też teksami ,białą marszczoną koronkę.Potem zdobiłyśmy zewnętrzne powierzchnie trumny wytłaczanymi ozdobami z czarno-srebrnego kartonu.Tu byłyśmy bardzo hojne i wylewne. I jak tu można było się powstrzymać,by na koniec nie położyć się do tego cacka,pachnącego lasem?No jak? Babcia potem krzyczała,że podszewka wygnieciona i odcisk głowy na poduszce...i że teraz wygląda na używaną.. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Pismiennictwo specjalistyczne 30.01.09, 21:37 modliszka61 napisała: > Babcia potem krzyczała,że (...)teraz wygląda na używaną.. Babcia jest używana per definitione. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Pismiennictwo specjalistyczne 30.01.09, 21:39 Swoją drogą ciekawe czy ktoś z TO pracował w prosektorium... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 31.01.09, 16:19 Parę dni temu kupowałam ulubioną Rosamonte,bom mateistka jedna. Sprzedawczyni w sklepie kolonialnym wręczyła mi czarno-biała odbitkę ksero.Taką dla zachęty.. Teraz to ja już naprawdę nie wiem,czy to wszystko przez tą herbatę,czy ja się po prostu taka urodziłam? www.yerbamarket.com/info_pages.php?pages_id=19 Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pismiennictwo specjalistyczne 31.01.09, 21:05 Modli, czy ja juz ci pisalem ze ja cie ajlowju? To najwyzsza pora to napisac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Pismiennictwo specjalistyczne 31.01.09, 21:55 brezly napisał: > Modli, czy ja juz ci pisalem ze ja cie ajlowju? To najwyzsza pora > to napisac:-) Dzięki Brezu. Może dzięki Tobie Immcia przestanie być o mnie zazdrosna. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 31.01.09, 22:39 Zbyfu,dla Ciebie też delicyje :-D pl.youtube.com/watch?v=16LI4TUucW4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 31.01.09, 22:30 No,nareszcie! Zasada:siedź w kącie,a znajdą cię,po raz kolejny się sprawdziła. To dla Ciebie Brezu: pl.youtube.com/watch?v=nLE_xhFlWP8 Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 01:25 podpisuję się pod listą ajlovjującą Modliszkę. Obiema ręcami. Ale zara zazdrosna o Zbyfa? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 09:53 Pani Immo,Zbyf ma długie chude nóżki i brzuch jak pan Kleks.Pożyczkę na 40 cm ciągnie aż z potylicy i zakręca sprytnie na ciemieniu. Czas dla jego aparycji nie był łaskawy.Popisuje się elokwencją tylko. ;-P Pani nie będzie zazdrosna... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 11:52 właśnie mówię, że nie jestem. Byłabym jakby wyglądał jak Kurt Russell w ucieczce z Nowego Jorku ;-). Oj, to wtedy tak! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 14:56 On jest bardziej podobny do Zbyfa w "Ucieczce przed radiowozem" www.wykop.pl/ramka/24346/najgorsza-proba-ucieczki Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 18:54 o dżizas, że westchnę za Brezem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 19:46 Nie,proszę państwa,to nie dżizas....ten Zbyf. Chociaż....różne cuda umie.... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 19:59 dżizas nie dżiżas, ale rzeczywiście zdarza mu się nieraz coś fajnego. Czy my go, Pani Modliszko, czasem nie obgadujemy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 20:11 On rad,że go bardzo zauważamy. ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 20:24 na pewno szczególnie rad z tego pejsa zaczesywanego na czoło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 20:42 Połowa pejsa w kolorze jajecznicy.Dwa lata temu usłyszał,że blondyni mają lepiej.Przez te dwa lata dorobił się mysio-srebrnego odrostu. Przed lustrem nadal czuje się blondynem. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 20:45 kocham blondynów. Choć niekoniecznie myszowatych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pismiennictwo specjalistyczne 01.02.09, 08:49 Oj dziekuje, dziekuje. Misiaczki slodkie jak na tej laweczce z Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś