brezly 27.03.09, 13:23 lapsus-lazuli.blogspot.com/2009/03/woda-krolewska.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
razzmatazzy Re: Imm! (reszta tez :-)) 27.03.09, 13:39 Można sobie nią wyczyścić koronę. Na zębach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Imm! (reszta tez :-)) 27.03.09, 13:42 Uomatko!!! Przypomnial mi sie stary film o zrabowaniu w Anglii monstrualnej ilosci zlota, a nastepnie przerzuceniu calosci na kontynent w postaci przetopionej i uformowanej na ksztalt pamiatkowych miniatur wiez Eiffla. Jakims cudem jedna paczka z transportu poszla na stragan, a jedna z owych miniatur trafila jako pamiatka z Paryza w rece inspektora prowadzacego sledztwo, ktoremu waga odlewu cos nie zapasowala, wlozyl w wode krolewska i tu sie sprawa przerzutu wysypala. Dzieckiem pod stolem biegajacym ten film ogladalam, a woda krolewska utkwila mi w pamieci na wieki wiekow. I jak tu mowic, ze lektura/ogladanie kryminalow nie przynosi korzysci edukacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Imm! (reszta tez :-)) 27.03.09, 18:15 To " Szajka z Lawendowego Wzgórza" , hahdlarza poinformowana, ze paczka oznaczona litera R zawiera wadliwy towar i ktos sie po nia zglosi, w wyniku agielsko-francuskich roznic w wymowie przemytnikom przekazano paczke z litera A. Taki lapsus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Imm! (reszta tez :-)) 27.03.09, 18:21 Ue...ale przynajmniej sie wyjasnilo ! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Imm! (reszta tez :-)) 30.03.09, 08:37 Pani Anchanska, dzieki wielkie za dokarmienie magdalenką pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Imm! (reszta tez :-)) 30.03.09, 12:23 ja tam lubię czasami sobie coś rozpuścić... Odpowiedz Link Zgłoś