Dodaj do ulubionych

To wszytsko jest chore

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.03, 16:15
Matko droga jak my zyjemy ,jak sobie pozwalamy na takie gówno.Czemu nie ma
siły ,zeby uporządkowac zycia.Zradzające kobiety,zdradzający faceci....brak
odpowiedzialności..nic pieknego...nic..sam tkwiew jakims gownianym zwiazku,
raz jest pięknie,a raz ,ze tylko uciekac..Jak my bylismywychowywani? Nawet
jeśli źle to gdzie mamy rozum?Czytam te posty i ryczec mi się chce.Jestem
taka sama.
Obserwuj wątek
    • Gość: Imagine Re: To wszytsko jest chore IP: *.unl.edu 20.05.03, 16:19
      Gość portalu: a napisał(a):

> Matko droga jak my zyjemy ,jak sobie pozwalamy na takie gówno.Czemu nie ma
      > siły ,zeby uporządkowac zycia.Zradzające kobiety,zdradzający faceci....brak
      > odpowiedzialności..nic pieknego...nic..sam tkwiew jakims gownianym zwiazku,
      > raz jest pięknie,a raz ,ze tylko uciekac..Jak my bylismywychowywani? Nawet
      > jeśli źle to gdzie mamy rozum?Czytam te posty i ryczec mi się chce.Jestem
      > taka sama.
      Nie jestes sama. Dobrze ze dojrzalas prawdziwe barwy tego wymiaru. Jest tak
      jak piszesz, tylko wiesz co ? Tak zawsze bylo i bedzie, bo ludzie nie chca
      przestrzegac kilku podstawowych zasad wspolzycia. Bardzo podstawowych.
      Byl kiedys taki jeden, chodzil w sandalach tylko i namawial do milosci.
      To go zabili. Reszte juz wiesz.
      Imagine.
      • Gość: Mikra Re: To wszytsko jest chore IP: *.devs.ac-net.pl 20.05.03, 16:36
        'a' nie pisze, ze jest samotna, tylko ubolewa, ze sama jest podobna do tej
        calej reszty, ktora trudno sie zachwycac
        'a' , nie warto tkwic w gownianym zwiazku. Pozostawanie w takim zwiazku, nie
        dosc, ze niesatysfakcjonujace, to jeszcze blokuje Cie i mozesz np. zajeta
        niewaznymi sprawami nie zauwazyc, przegapic swoja prawdziwa milosc! Lepiej
        zamknac ten rozdzial, wyczyscic sprawy i byc PRZYGOTOWANYM. Wiem, ze to tylko
        tak latwo sie mowi, wiem ze zmiany nie sa latwe. Ale czy nie jeszcze
        trudniejsze jest marnowanie zycia z niewlasciwym czlowiekiem?
        Pozdrawiam

Ja tez czytam i czesto oczom nie wierze
    • Gość: Sylwia Re: To wszytsko jest chore IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 17:11
      Ale przecież nie jest tak, że jesteśmy bez wpływu na to, co się z nami dzieje.
      Faktycznie - jesteśmy często potwornie powykręcani, dziwnie otumanieni, jakby
      ubezwłasnowolnieni tym, co w nas wdrukowała rodzina, środowisko, licho wie co
      jeszcze. I ciekawe, że często mamy świadomość, że tkwimy po uszy w czymś, co
      jest dla nas tak naprawdę niewiele warte. I wszystko w nas krzyczy, że tak nie
      chcemy, że to nie to, a jednak... nie robimy nic żeby po prostu przestać. No
      tak ... "po prostu"... cały szkopuł w tym, że wmawiamy sobie, że nic nie jest
      tak po prostu, że nie możemy dać sobie spokoju z chorym związkiem, bo A, B,
      C... Szukamy usprawiedliwień i brniemy, brniemy, brniemy, aż sami zaczynamy
      wierzyć w to, że tak musi być, że na tym właśnie polega życie, a szczęście to
      tylko chwila - nic więcej. Tak naprawdę jednak wierzę w to, że wystarczy się
      odważyć - przestać sobie wmawiać tych tysiące bzdur, które z taką lubością
      sobie wmawiamy by przetrwać następny dzień. Wielu z nas w końcu na tę odwagę
      się zdobywa - przecina jednym ruchem wszystko to, co było niby takie ważne,
      żeby żyć, a w istocie nie było niczym więcej niż spróchniałymi korzeniami.
      Twierdzę, że mamy rozum, tylko czasem brak nam odwagi. Może się na nią
      zdobędziesz? :-)
      P.S. I taki już jest urok tego forum, że ludzie nie dzielą się tu swoim
      szczęściem, tylko problemami. Można się chyba jednak cieszyć z tego, że wielu z
      nich jest tych problemów świadomych (nawet jeśli sobie z nimi nie radzi)- a to
      czasem jest tym najważniejszym pierwszym krokiem... :-)
    • Gość: urthona Re: To wszytsko domaga sie zmiany IP: *.proxy.aol.com 20.05.03, 17:12

Gdyby bylo pieknie to znaczy ze niczego nie trzeba by zmieniac, a skoro nie jest
      pieknie to znaczy ze jest jeszcze duzo do zrobienia, a wszystko zalezy od nas.

Gość portalu: a napisał(a):

> Matko droga jak my zyjemy ,jak sobie pozwalamy na takie gówno.Czemu nie ma
      > siły ,zeby uporządkowac zycia.Zradzające kobiety,zdradzający faceci....brak
      > odpowiedzialności..nic pieknego...nic..sam tkwiew jakims gownianym zwiazku,
      > raz jest pięknie,a raz ,ze tylko uciekac..Jak my bylismywychowywani? Nawet
      > jeśli źle to gdzie mamy rozum?Czytam te posty i ryczec mi się chce.Jestem
      > taka sama.
    • cossa Re: To wszytsko jest chore 20.05.03, 21:45
      bo w szkole ucza nas jedynie matematyki i innych waznych
      rzeczy. bo rodzice nie zawsze maja czas i wiedza jak nas
      uczyc zycia. gdy dorastamy nie mamy juz czasu na
      nauczenie sie czegos wiecej. niejednokrotnie umiemy
      powiedziec jedynie dziekuje, przepraszam i prosze. a i to
      nie zawsze.
    • komandos57 Re: Przepraszam,mowcie o sobie! 20.05.03, 21:50
      Dlaczego wszystko.Zobacz jak kwiecista mam ekspresje.A czy zdradze?Kiedys?Z
      Alfika!Ona jest w moim typie.To znaczy moge z nia byc na pustyni i chetnie
      podarowal bym ja wielbladowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka