Dodaj do ulubionych

Zeby a ciąża...pilne!!

24.04.03, 17:37
Ukruszyl mi sie ząb jakiś czas temu. Wiem, moja wina, nie poszlam z nim od
razu do dentysty, tylko zwlekalam... Bo to brak czasu itp... Ząb...a raczej
to co z niego zostało w ogole nie boli...mam tam jednak tylko małą "gulkę"
(ropień), która raz znika raz się pojawia. Boję się iść do dentysty, by nie
zaszkodzić czasem dzidziusiowi. Jestem w 24 tyg. Dzisiaj ropień się pojawił i
jest raczej spory... Stwierdziłam więc, że nie ma co czekać tylko natychmiast
iść do dentysty...wolne terminy są jednakże dopiero w przyszłym tygodniusad
Podobno chory ząb może wywołać nawet poronienie...
Strasznie się boję!! Jestem głupia torba, że nie polazłam wcześniej....
Obserwuj wątek
    • plomyk Re: Zeby a ciąża...pilne!! 24.04.03, 20:08
      Nie ma co sie dreczyc tym, ze nei poszlas wczesneij do dentysty. Daj spokoj.
      przeciez wiekszosc osob zareagowalaby podobnie. Najprawdopodobniej masz stan
      zapalny i jesli uda sie uratowac zab to trzeba go bedzie leczyc kanalowo. Czy
      to Cie boli? Jesli nie to poczekaj spokojnie do przyszlego tygodnia i idz do
      dentysty. Naprawde nic sie nei staniesmile Teraz mozna znieczulac kobiety w ciazy
      bez zagrozenia dla dzieckasmile
      powodzenia i sie nei denerwuj, bo to bardziej zaszkodzi maluchowi niz ukruszony
      zabsmile
      Ania
      • nikitka5 Re: Zeby a ciąża...pilne!! 25.04.03, 12:33
        Hejka !! Nic się nie martw, ja miałam to samo, nie wyleczyłam zębów przed
        ciążą, a miałam 8 dziur, w tym też jedna dziura z gulką !! Teraz mam już 3
        ząbki zaleczone i zostało mi jeszcze 5 !!! Leczę ząbki bez prześwietleń i ze
        znieczuleniem, nic mnie to nie boli smile)
        Uprzedź dentystę o ciąży, ja mam 3 ząbki do leczenia kanałowego, ale moja
        dentystka je tylko zaleczyła, a po porodzie dopiero otworzy kanały, aby nie
        zaszkodzić dzidzi !! Nie martw się i biegnij szybko do dentysty, nie zwlekaj,
        bo z takiego ropnia może się co gorszego zrobić, na razie płucz sobie buźkę
        szałwią i popytaj o bliższy termin wizyty u stomatologa !! Ja też panikowalam,
        (poczytaj moje wcześniejsze posty ) a teraz jestem już spokojna !
        pozdrawiam, nikitka i 16 tyg brzucho

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka