Dodaj do ulubionych

Parapety drewniane - proszę o radę.

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.01.04, 14:24
Zamierzam nabyć wewnętrzne parapety drewniane.
Gdzie kupowaliście swoje w Warszawie a może warto gnać po parapety poza w-wę
np Garwolin, Warka, Ciechanów?
Czy gdybyście jeszcze raz mieli wstawiać parapety to też wybralibyście
drewniane?
Czy są jakieś wyraźne przeciwskazania lub wskazówki co do ich użytkowania?
dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Parapety drewniane - proszę o radę. IP: 195.94.206.* 15.01.04, 16:30
      oczywiscie, ze parapety drewniane!!!! Naszukalam sie tak, ze juz nadzieje
      stracilam az w pewnym momencie uslyszalam o stolarni KAJ w Piasecznie(ul.
      Kilinskiego 20) Parapety mam, debowe, sa cudowne !!!! Malo tego, stolarnia robi
      mi na zamowienie kuchnie i drzwi wewnetrzne- sa boscy !!!! Polecam.
      Absolutnie nie jestem ani zaprzyjazniona, ani zpokrewniona z wlascicielami w/w
      stolarni- to moje odkrycie z konca ubieglego roku!!!
      • Gość: kpiąca Re: nie reklamuj tak nachalnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.04, 22:45
        Acha ja naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!! nie jestem...... uwierzcie.
        • Gość: M Do Pani Kpiacej ... IP: 195.94.206.* 16.01.04, 11:08
          Wiesz dziecko, usmialam sie szczerze ... Foru stworzone zostalo po to aby
          dzieki zamieszczanym tu opiniom uzytkownikow produktow badz uslug wszelakich,
          pomoc innym czy to w przedsiewzieciu dobrej decyzji, czy dobrym wyborze,
          dlatego smiac mi sie chce z takich jak Ty, ktorzy jedynie wesza podstep i kpia.
          Nie zamierzasz skorzystac z mojej porady, nie jatrz, i nie poddawaj pod
          watpliwosc tak szybko czyichs wypowiedzi... Nie mnie jednak Ciebie wychowywac...
          Pozdrawiam
          M
          • Gość: Fly do M IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 16.01.04, 12:55
            jak sprawuja sie Twoje parapety? czym je zabezpieczyc np przed wylaniem sie
            wody z kwiatka? polecasz tez jakies inne z innego drzewa - jestem zielona w tym
            temacie, a chce wlasnie zalozyc takie drewaniane parapety.
            Jaki jest koszt parapetu bez lub z obsadzeniem?
            Co do mebli kuchennych - dlugo bedziesz czekac od zamowienia do zrobienia?
            Jak ich oceniasz tanio, srednio czy drogo biora?
            bede wdzieczna za info.
            • Gość: M Re: do M IP: 195.94.206.* 16.01.04, 14:00
              Parapety mam debowe i w sumie tylko dwa, ktorych calkowita dlugosc wynosila 365
              x 30 (dl x szer, ich grubosc to ok. 3 cm. Zaplacilam za nie 500 PLN ale byly
              juz podwojnie lakierowane natryskowo przez stolarza (wiem, ze samo lakierowanie
              kosztuje bodajze 100PLN od m2. Kuchnia wyjdzie mnie taniej aniezeli W Black Red
              White`cie i czekac na nia bede ok miesiaca. cena kuchni zawiera juz montaz.
              Kiedy bylam u nich pierwszy raz zeby omowic kuchnie, mieli przygotowane dla
              jakiegos innego klienta drzwi wewnetrzne, jak je zobaczylam odrazu
              zrezygnowalam z Porty i moze dzieki temu, ze zamowienie moje jest nie male byli
              sklonni naegocjowac ceny. Wydaja mi sie jednak elastyczni i wcale nie drodzy.
              Poza tym jak dla mnie to wole korzystac z uslug stolarni( dobrej stolarni) niz
              z salonow, takich jak np. BRW- stolarz robi wszystko pod wymiar i tak jak sobie
              zyczysz a w salonach niestety posluguja sie modulami i jak masz za duzo miejsca
              o 15 cm, to wstawiaja Ci jakies beznadziejne cargo. Ja wymyslilam sobie
              kuchnie, ktora jest zabudowana od podlogi do blatu bez wiszacych szafek , tylko
              gdzieniegdzie otwarte polki, natomiast sam dol bedzie zabudowany szufladami a w
              miejscu gdzie nie mozna zrobic szuflady (np. pod zlewem) drzwi mimo ze beda
              otwierac sie whadlowo to ich front bedzie imitowal szuflade. Stolarnia zrobi mi
              to bez najmniejszego problemu.
              Naprawde polecam ich uslugi, to zwykli ludzie , bez zadnego zadecia a przede
              wszystkim znaja sie na stolarce i to jest najwazniejsze ...
              A propos parapetow: po takim podwojnym lakierowaniu wcale nie musisz juz ich
              jakos dodatkowo impregnowac. U mnie one sa bezposrednio nad kaloryferami i sie
              nie rozsychaja. Natomiast montazu tych parapetow dokonywali u mnie ludzie,
              ktorzy wstawiali okna wiec za montaz parapetow de facto nie zaplacilam ...
              Pozdrawiam, mam nadzieje ze rozwialam Twoje watpliwosci co do drewnianych
              parapetow ...Uwazam, ze wygladaja naprawde super a poza tym nadaja mieszkaniu
              cieply charakter. Dzieki temu, ze mam te parapety nie zamierzam ich zaslaniac
              zadnymi firankami, tylko zainstaluje rolety, bo parapety stanowia dekoracje
              same w sobie ....
              Jeszce raz pozdrawiam
              M
              • Gość: Fly Re: do M IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 16.01.04, 15:46
                dzieki za info...
                ja sobie upatrzylam meble kuchenne z BRW i tak kombinuje, zeby miec je taniej -
                podobno rog Grochowskiej i Minskiej jest jakis tanszy sklep, ktory ma fronty
                szafek jak BRW - chyba tam sie udam...
                cena Twoich parapetow nie jest wysoka - uprzedzano mnie, ze moge zaplacic ok
                1000 zl/szt /tez mam 2 okna do 'zaparapetowania'/
                przepraszam za wscibskosc...a za drzwi duzo Ci licza tak plus/minus?
                szukalam w drewpolu, ale ceny mnie wystraszyly! dzrwi 850, oscieznica 490,
                szyba 320, montaz 150 + klamki itp...Tez pomyslalam o drzwiach Porty, bo
                tansze.. narazie szukam, klucze odbieram w przyszlym miesiacu...a kasa jakos
                nie chce leciec z nieba :) no i szukam tanszych rozwiazan...
                pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi...
                Fly
                • Gość: M do FLY IP: 195.94.206.* 19.01.04, 11:13
                  ...wcale nie jestes wscibska ... Moje drzwi beda mnie kosztowac okolo 1000PLN
                  juz oszklone i z oscieznicami ... Nie sa jak widzisz drogie a sa z drewna !!!
                  Byc moze wynegocjowalam taka cene poniewaz zamowilam ich 4 szt. a wczesniej
                  parapety i kuchnia, do tego przyjda jeszcze polki do lazienki i salonu, i moze
                  drzwi wejsciowe do mieszkania. Sama widzisz, ze zamowienie spore wiec pewnie
                  dlatego niski koszt. oni sa naprawde elastyczni ...
              • Gość: Magda Re: do M IP: *.man.polbox.pl 23.01.04, 14:50
                czy masz jakies fotki swoich mebelkow kuchennych? Ja tez bylam wstepnie w BRW i
                mimo iz zrobili mi projekt kuchni z pelnym wykorzystniem miejsca, to nie jestem
                dokonca szczesliwa. Maja te ograniczenia wielkosci frontow i koniec. Nie maja
                alterantywy na narozna szafke po zlewem - wielka dziura i tyle. Podobnie jak Ty
                tez nie chce niczego wieszac n sciany, wole zabudowę na dolną i chcialabym,
                zeby mi to ktoś zrobił z wykorzystaniem każdego milimetra.
                Odezwiesz się jeszcze?
                mag.
    • Gość: Zuza Re: Parapety drewniane - proszę o radę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 20:31
      Czy moge prosic o numer telefonu do tej stolarni? Chcialabym zamowic u nich
      sosnowe naturalne drzwi.Dziekuje z gory :)
      • Gość: M Re: Parapety drewniane - proszę o radę. IP: 195.94.206.* 19.01.04, 11:14
        Oczywiscie, 757 22 04 - Stolarnia KAJ. Powodzenia !!!
        • Gość: Magda do:M/stolarnia KAJ-pilne IP: *.man.polbox.pl 26.01.04, 10:59
          witaj M,
          czy masz może cokolwiek już co oni zrobili? Bylam tam w weekend, bardzo mili
          ludzie, ale niestety nie mieli nic do pokazania, a chętnie bym zobaczyła jakąś
          ich pracę.
          chcę u nich zamówić meble a-la Black R.. W..
          • Gość: M Re: do:M/stolarnia KAJ-pilne IP: 195.94.206.* 28.01.04, 09:14
            Witaj Magdo,
            cieszew sie, ze dotarlas do tej stolarni. Jak na razie mam same parapety juz
            zamontowane ale raczej zdjecia nie moge zrobic bo w tym mieszkaniu trwa
            generalny remont i parapety sa zabezpieczone. Kuchnia zamowiona w Kaju jest w
            trakcie produkcji ale za niecaly tydzien umowiona jestem juz na montaz. Jak
            chcesz i masz czas mozemy sie umowic po jej zamontowaniu abys sobie zobaczyla.
            Mialam to szczescie i przy omawianiu kuchni w stolarni widzialam wykonane przez
            nich drzwi, ktore wlasnie wywozili na montaz , byly super i dlatego tez
            zamowilam. Tak wiec nie mialam zadnych skrupulow i obaw ...
            • mmadzia1 Re: do:M/stolarnia KAJ-pilne 28.01.04, 10:02
              Byłoby super! Baaardzo dziękuję za odzew. Oni mi się spodobali,ale nie mieli
              nic do zaprezentowania akurat. Umówiłam się że się odezwę, do nich nie chcę
              tego zostawic tak bez odzewu.
              Gdybym mogła pooglądać twoje mebelki, naprawdę by mi to ułatwiło. Moge poczekać.
              Magda
              • Gość: dżo Re: do:M/stolarnia KAJ-pilne IP: *.era.pl 28.01.04, 10:12
                ja pisałam o KAJ-u na forum - kupowałam tam parapety i jestem naprawdę
                zadowolona
                NIE POLECAM TYLKO SZKLARZA W PIASECZNIE PRZY UL. KOŚCIUSZKI 31 - jak najdalej
                od tego punktu
            • Gość: GO! Re: do:M/stolarnia KAJ-pilne IP: *.polkomtel.com.pl 30.01.04, 13:13
              Witam,
              mam prośbę czy jak już zamontują Ci kuchnię mogłabyś zrobić i wysłać na priv.
              (go@matrix.pl) kilka zdjęć? Mam mieszkanie w Piasecznie i czeka mnie właśnie
              zakup: "kuchni", drzwi wewn. i parapetów (te nie będą raczej drewniane).
              Przymierzałem się do drzwi Stolbudu, są całkiem ładne ale jak na produkt
              drewnopodobny trochę drogie.

Pozdrawiam'
              GO!
            • Gość: GO! Re: do:M/stolarnia KAJ-pilne IP: *.polkomtel.com.pl 25.02.04, 10:32
              Cześć M. Czy już zmontowali Ci kuchnię? Czy masz już drzwi? Jestem bardzo
              ciekawy czy jesteś zadowolona z pracy stolarni KAJ.

Pozdrawiam
              GO!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka