Gość: adam IP: *.resetnet.pl 23.01.04, 16:35 Będę robił remont łazienkii wymieniał rury wodne,doradzcie ktore sa lepsze miedziane czy ocynkowane.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: Remont łazienki 23.01.04, 18:19 Plastikowe zgrzewane. Starczą ci na wieki. Miedziane są dobre, ale nie do wody w naszych wodociągach. Na hydraulice może nie za bardzo się znam, ale widzę, że wszystkim, którzy zamontowali rury miedziane, maja kłopoty po kilku latach. Nie wiem czemu, ale stosowane przekroje rur miedzianych są bardzo małe. Szybko to ulega jakiemus zamuleniu. Mój znajomy kładł rury miedziane przed 5 laty i w zeszłym roku zaczęły mu się problemy z ciśnieniem. O co chodzi? - w jego bloku często zakręcano wodę do jakichś prac w mieszkaniach. Po ponownym puszczeniu wody, wiadomo - leci szlam i rdza przez jakiś czas. W cienkich rurach miedzianych to mu się osadzało (np. na kolankach) i z czasem prawie całkiem zatkało przepływ. Słyszałem tez coś o tworzeniu się czegos złego na połaczeniach miedziano- stalowych. Może jacyś spece od hydrauliki tu sie znajdą i lepiej wyjaśnia o co chodzi. Lepiej zrób plastiki zgrzewane. Trwalsze to i o wiele tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Remont łazienki IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 23.01.04, 22:34 Zmień na rury z tworzywa. Masz duży wybór: do zgrzewania, klejenia, na złączki. Ja mam klejone i jest OK. Robota prosta, bo tylko tniesz rurkę na wymiar, bez żadnego gwintowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Remont łazienki IP: *.resetnet.pl 24.01.04, 09:10 Dziekuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasza Re: Remont łazienki IP: *.szeptel.net.pl 24.01.04, 10:51 Miedziane sa lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś