Dodaj do ulubionych

Osprzęt el. - Berker vs. Legrand

IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 27.01.04, 16:38
Musze nabyć pełny osprzęt do mieszkania, przedział cenowy oklice
Berker/Legrand. Na Bbartyckiej w W-wie pytałem w kilku miejscach i wszyscy
zgodnie twierdzą że Legrand jest do bani więc nim nie handlują ("to marka
marketowa, Obi, proszę pana")
Czy faktycznie jest tak źle? Półka cenowa OK a i wzornictwo (jak dla mnie) w
porządku.
A może polecicie coś innego?
pozdr.YZ
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzych Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 19:49
      Proponuję zapoznać się z ofertami firm:Gira,Jung,Kopp. Z tych trzech najdroższa
      jest Gira ale za markę trzeba zapłacić.
      Osobiście wole osprzęt niemiecki niż francuski ale to rzecz gustu.
      pozdr.Krzych
      • Gość: YZ Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.sap.com / 217.153.27.* 28.01.04, 12:14
        Dzięki za info. Gira widziałem na Bartyckiej ale ceny... potForne... Zobacze
        Jung i Kopp - jakoś się z tym nie spotkałem.pozdr.YZ
    • Gość: dudek Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 20:24
      Berker nie jest złą firmą miałem ich kilka propozycji są dosyć przyzwoite tylko
      niewiem gdzie są w sprzedaży bo te o których mówiłem dostałem jako propozycje w
      hurtowni,ale zależy jeszcze od gustu klienta proponuję udać się do wmiarę
      dobrej hurtowni elektrycznej tam mają napewno coś co da się wybrać a ztego co
      znam bartycką to osprzętu nie widziałem zbyt dużo /może źle szukałem/.
      Pozdrawiam.
      • adalo Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand 31.01.04, 23:07
        Czy mógłbym prosić o namiary na hurtownię z berkerem w Warszawie? Chodzi
        konkretnie o serię B.3.
        pozdrawiam.
    • Gość: michał Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.pkobp.pl 29.01.04, 15:25
      ja zdecydowałem się na Legranda. Nie mam żadnych zastrzeżeń do tego osprzętu.
      Co prawda używam go dopiero od dwóch miesięcy :) Jak na mój gust w legrandzie
      przeważyło lepsze wzornictwo, dobra cena i bardzo bogaty wybór urządzeń (m.in.
      u siebie zastosowałem gniazda głośnikowe, komputerowe i termostat). Ergonomia
      wyłączników nie pozostawia zastrzeżeń.

A co do Berkera to też jest do nabycia w baumarkatach np. Leroy Merlin.
      • Gość: anonim Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.idea.pl 31.01.04, 23:51
        Witam

Polecam Legrand, zajmowałem się elektroinstalatorstwem przez 3 lata, u siebie w
        domu taż mam Legranda. Precyzja wykonania, jakosć materiałów, łatwosc montażu
        zdecydowanie przewyższają wszystko w tych cenach. A ceny hurtowe są 3x niższe
        niż w maketach (np. Leroy Marlen) np gniazdko 2x2P+Z za 6,68zł brutto +
        plakietka 6,89zł czyli całość podwójne gniazdko za 13zł z haczykiem. A sprżet
        na warunki domowe po prostu rewelacyjny
        • adalo Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand 02.02.04, 09:44
          Gość portalu: anonim napisał(a):

> Witam
          >
          > Polecam Legrand, zajmowałem się elektroinstalatorstwem przez 3 lata, u siebie
          w
          >
          > domu taż mam Legranda. Precyzja wykonania, jakosć materiałów, łatwosc montażu
          > zdecydowanie przewyższają wszystko w tych cenach. A ceny hurtowe są 3x niższe
          > niż w maketach (np. Leroy Marlen) np gniazdko 2x2P+Z za 6,68zł brutto +
          > plakietka 6,89zł czyli całość podwójne gniazdko za 13zł z haczykiem. A sprżet
          > na warunki domowe po prostu rewelacyjny

a czy mógłbyś podać jakieś namiary na te hurtownie?
    • Gość: dudek Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 22:07
      Wcześniej elektryk teraz gama 8251611 Al.Niepodległości 213 można zadzwonić i
      zapytać .
      • Gość: Panan Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: 217.153.60.* 06.02.04, 12:37
        A czy warto taki osprzet kupowac na Wolumenie w W-wie, bedzie taniej niz w
        hurtowni?
        Czy lepiej nie ryzykowac zakupow w takim miejscu?
    • Gość: pietrucha Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 01:11
      Mam w domu Berker'a - więc go polecam. Nie mam Legrand'a więc nie polecam :).
      Ale Berker bardziej mi się podoba - wzornictwo jest takie spokojne,
      eleganckie. Dla mnie Legrand jest zbyt kolorowy. Ale to kwestia gustu. (Berker
      też ma np złote ramki - brrrrrr!)

To co mi się podoba w Berkerze to:
      - głęboko wpuszczone gniazda elektyczne - wsadzasz wtyczkę i możesz dosunąć
      szafę prawie do samej ściany!
      - prostota montażu (podobnie jak Legrand) i demontażu - bardzo ważne przy
      malowaniu ścian czy czyszczeniu gniazd i wyłączników
      - możliwość rozbudowy np. o neonówkę przy włączniku (w Legrandzie chyba trzeba
      kupić nowy wyłącznik)
      - dobre jakościowo tworzywo, pięknie wypolerowane
      - 1,2,3 i 4 częściowe ramki

Nie podoba mi się:
      - ceny!!!!!!!!!!!!!!
      Ostatnio zakladałem sobie LAN w domu na 8 podwójnych gniazdek RJ-45 (w jednym
      puściłem telefon w drugim LAN). Jedno takie gniazdo Cat.5e kosztuje w
      Praktikerze 110-120 zł !!! Leroy oferuje je za 99zł. W końcu znajomy przez
      swojego kumpla załatwił mi te 8 sztuk w jakiejś hurtowni w cenie 55zł/szt.
    • it.master Re: Osprzęt el. - Berker vs. Legrand 08.09.14, 15:12
      Ja z czystym sumieniem mogę polecić jeszcze ospela, firma godna polecenia. Legrand też jest oki ale z niższej półki cenowej, jeżeli by Ci na tym zależało to polecam Ci jeszcze schneidera. Pozdrawiam. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka