renowacja 02.02.04, 22:42 Muszę wyszpachlować ściany. Kto pomoże mi wybrać gładzie.Jedni radzą Cekol,inni Gładz Francuską.Ostatnio ktoś mi polecał Megaron i jestem w kropce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janrenovate Re: początkujący 02.02.04, 22:55 renowacja napisał: > Muszę wyszpachlować ściany. Kto pomoże mi wybrać gładzie.Jedni radzą > Cekol,inni Gładz Francuską.Ostatnio ktoś mi polecał Megaron i jestem w kropce Jako iz jestes poczatkujacy,połóz pierwsza wartwe wyrównująca zwykłym gipsem szpachlowym.jako gładź połóz Cekol. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa_kat Re: początkujący 03.02.04, 07:36 jak nie masz wielkich powierzchni oraz dużych dziur to kup zaprawę szpachlową gotową. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: początkujący 03.02.04, 17:35 Cekol nie jest gładzią!!! Kup (jeśli znajdziesz) gotową masę Coumpan za około 70 zł(28kg).Wystarczy Ci to na dwa , trzy pokoje, przetrzesz to spokojnie kostką ścierną lub papierem ściernym 120', nie będzie Ci puchło lub odchodziło przy farbach o większym wiązaniu, nie musisz tego gruntować, wystarczy odkurzyć. Jest jeszcze masa firmy Semin, lub Regipsa, ale nazw nie pamiętam. Zaznaczam tylko, że są to szpachle typowo finiszowe, które nie pokryją dużych ubytków, dziur lub nierówności. Gipsar odradzam. O jego właściwościach niech świadczy fakt, ze nie musisz kupować do szlifowania papieru, wystarczy goła dłoń :) Odpowiedz Link Zgłoś