Dodaj do ulubionych

kuna domowa

21.03.10, 13:05
Witam!
Jesli ktoś miał problem w domu z kunami i udało mu się ich pozbyć to proszę o poradę jak to zrobić.Kuny niszczą mi ocieplenie poddasza i nie chcą się wyprowadzić.Dom prawie wykończony,jeszcze nie zamieszkały.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: kuna domowa IP: 94.246.163.* 21.03.10, 15:03
      jedyny sposob na kuny to zapchanie dziur
      zamontuj drzwi okna i zrob podbitke
      innej metody nie widze

pzdr.
      • Gość: jahu Re: kuna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 19:34
        nic nie chce mowic ale juz lepiej miec kuny ,niz szczury i myszy. Ja z wlasnego
        doswiadczenia wiem,ze kuny sa duzo lepszym towarzystem w domu niz szczury i do
        tego eliminuja tego typu rodzaju szkodniki.
    • marko1971 Re: kuna domowa 22.03.10, 10:47
      Jak to niezamieszkały,a kuny??:))

Co do ich eksmisji to wg rady cromwella
      • Gość: Lilka Re: kuna domowa IP: *.toya.net.pl 23.03.10, 22:23
        Moja koleżanka wyczesała psa i tę sierść dała swoim znajomym, którzy
        mieli kuny. Tą sierścią zapchali legowisko kun. Podobno pomogło.
        • Gość: Kris kross Re: kuna domowa IP: *.185.145.194.artcom.pl 24.03.10, 09:14
          mi facet zaproponował jakąś siatkę ale to się montuje przed ocipleniem poddasza, a najlepiej w trakcie montaz pokrycia dachowego

Kris
          • Gość: cromwell Re: kuna domowa IP: *.163.246.94.artcom.pl 24.03.10, 19:09
            tak
            siersc psa jak masc na szczury
            zlap psa i wyczesz mu siersc
            zerwij plyty k-g z poddasza w celu zlokalizowania legowiska kuny
            posyp psia sierscia legowisko
            kup nowe plyty i najmij ekipe do montazu

Gość portalu: Kris kross napisał(a):

> mi facet zaproponował jakąś siatkę ale to się montuje przed ocipleniem poddasza
            > , a najlepiej w trakcie montaz pokrycia dachowego

czlowieku drogi
            kuna podniesie dachowke z rynny i wlezie do srodka
            dlatego pierwszy rzad dachowek przykreca sie lub przybija do lat

juz pisalem
            zapchac wszystkie dziury

pzdr.

• krechu Re: kuna domowa 29.03.10, 12:28
              sierść psa faktycznie działa.

Wprawdzie ja swojej kuny nie wyganiam zgodnie z wcześniejszą teorią, że to
              faktycznie pożyteczne zwierzę i całkiem sympatyczne. Ale znajomemu podrzuciłem
              trochę futra z mojego laba i kuna ze strychu się wyniosła

Pzdr
              Krechu
    • pepin21 Re: kuna domowa 21.07.14, 10:18
      Dobry jest "lisi zapach" to odstraszacz zapachowy. Można kupić na Allegro. Pozdro.
    • mariusz_zet Re: kuna domowa 21.07.14, 13:26
      znajomych sąsiadka zamontowała jakiś system dźwiękowy na kuny, podobno kilka tysięcy dała i zaraz musiała wyłączyć, bo w całej okolicy ludzie spać nie mogli od tych pisków, podobno to jakieś ultradźwięki, ludzie chcieli ją zlinczować
    • kawazadwojaka Re: kuna domowa 28.01.15, 01:36
      Jest kilka rozwiązań.
      1. Zabezpieczyć dach z wszelkich drobnych dziur i szpar.
      2. Zamontować odstraszać na kuny
      Ja skorzystałem, że wszystkich rozwiązań ale zleciłem to firmie zewnętrznej - dokładnie trans-hand.pl . Bardzo polecam od 2 lat nie mam problemu z kunami.
      • wwwantykunapl Re: kuna domowa 22.04.15, 00:05
        A ja drodzy Panstwo produkuje i montuje ANTYKUNĘ odstraszacze utradzwiekowe o zminej czestotliwosci Montujemy u klientow je w domach lub doradzamy jak i gdzie je zamontowac. Wiecej informacji na wwwkunypl lub wwwantykunapl

• 6adamo47 Re: kuna domowa 23.11.15, 07:05
        Witam !
        Znalazłem Pana/Pani informację na temat firmy Trans-Hand proszę o potwierdzenie skuteczności metody. Sam jestem zainteresowany rozwiązaniem problemu w moim domu i zastanawiam się nad zleceniem tego firmie zewnętrznej. Szczególnie interesuje mnie zabezpieczenie dachu. Czy firma rzeczywiście szuka potencjalnych możliwych wejść którymi kuna może dostać się do dachu domu ? Czy po wykonaniu uszczelnień kuna nie została zamknięta w środku ?

kawazadwojaka napisał:

> Jest kilka rozwiązań.
        > 1. Zabezpieczyć dach z wszelkich drobnych dziur i szpar.
        > 2. Zamontować odstraszać na kuny
        > Ja skorzystałem, że wszystkich rozwiązań ale zleciłem to firmie zewnętrznej - d
        > okładnie trans-hand.pl . Bardzo polecam od 2 lat nie mam problemu z kunami.
    • szars Re: kuna domowa 17.11.15, 02:33
      Podobno teraz jest najlepszy okres na takie "zabiegi". U nas pomogła firma Green Style (z okolic Warszawy) i jestem im za to bardzo wdzięczna, bo już przez te stworzonka nocy nie mogłam spokojnie przespać! :)
    • ole-k01 Re: kuna domowa 23.11.15, 15:21
      co wcale proste nie jest:)
    • paulap87 Re: kuna domowa 14.12.15, 14:41
      Spróbuj z pułapką żywochwytną, tylko ważne żeby miała dwa wyjścia. Nie kupuj krótkich, pułapka musi mieć przynajmniej z metr długości:
      www.hodowlany.pl/i638_Zywolapka_na_kuny_lasice_tchorze_przelotowa_duza_100_cm.html
      Moja siostra taką u siebie w domu kupiła i po 2 dniach kuna im się złapała. Najlepiej zwab ją surowym jajkiem i zbij trochę skorupkę by kuna wyczuła zapach.
      • arlnie Re: kuna domowa 19.04.16, 11:33
        Też miałam problem z kuną. Jej...ile ona nam nerwów zepsuła i dachu! Pułapka rozwiązała problem. Jedyne czego żałuję, to to, że tak długo zwlekaliśmy z kupnem pułapki. Na jajo się nie pokusiła, ale już na wędzoną rybkę tak! Kuna w lesie i życie stało się piękniejsze :D Jakby to było komuś potrzebne - zamówiliśmy o taką pułapkę www.rmax.istore.pl/pl/pulapka-k2.html
    • lecharme Re: kuna domowa 31.12.15, 10:20
      Też miałam problem z kunami prawie rok. U mnie poskutkowało wyłapanie ich do żywo łapki i wywiezienie, co prawda nie udało się to w jeden dzień ale teraz mogę spać spokojnie bez obawy o docieplenie dachu i kable w aucie :). Najpierw ją dokarmialiśmy a potem umieściłam zanętę w klatce i zadziałało :)
      Łapkę kupiłam w lokalnej firmie : solidnie wykonana z dobrych materiałów : www.bramy-szafarz.pl/galerie/93_zywo_lapki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka