Dodaj do ulubionych

Lene Lovich

31.05.05, 22:12
Czy ktoś podzieliłby się przemyśleniami na temat tej pani? Jak dla mnie jest
boska a prawie nic o niej nie wiem, posłuchałem Stateless i po prostu pragnę,
żeby była moją babcią.

(nosiłem się z tym tematem spory czas więc nie wiem, czy go nie założyłem już
przypadkiem, mam nadzieję, że nie ;ppp)
Obserwuj wątek
    • tiresias Re: Lene Lovich 01.06.05, 09:41

Kiedy gdzies w latach 80 zapytano Franka Zappę o jego zdaniem ciekawych
      muzyków, jedną z wymienionych osób była własnie tytułowa bohaterka niniejszego
      wątku. Zaraz więc zorganizowałem sobie płytke (a były to czasy, gdy nie było
      jeszcze mp3 czy cuś, drogie dzieci), co nie było łatwe. No i cóż, rzeczywiście
      wokal bardzo wyjatkowy, zakres chyba ze trzy 'steczkowskie" (1 steczkowska = 12
      oktaw) ale muzyczka ot taka sobie. Troche jakby cos lekko w strone NINY HAGEN,
      która uważam za kwiat damskiego wokalu tamtych pieknych, bezpowrotnie minionych
      lat.
      pzdr.
      ---
      Born of a Yugoslavian father and British mother, she spent much of her
      childhood in Detroit, MI. At age 13, she moved to Hull, England, with her
      mother. She ran away to London shortly thereafter, where she worked several odd
      jobs ranging from bingo caller to go-go dancer to street busker.
      • tiresias Re: Lene Lovich 01.06.05, 09:43
        aha, jeszcze to wkleję, bo mi się podoba. super. kiedys tego nie było.
        www.mp3.com/musicvine/index.php?artist=Lene%20Lovich
    • mgr.michal Re: Lene Lovich 15.07.05, 15:25
      kiedys Beksinski, na dzien kobiet puszcza rozne kawalki. Najpierw Nina Hagen a
      zaraz po niej 'Bird Song' Lene Lovich. No i sie zakochalem. Potem seria milych
      niespodzianek, bo dowiedzialem sie ze droga Niny, ktora uwielbialem juz od paru
      lat, z droga Lene kiedys tam sie zeszly i zrobily razem pare fajnych rzeczy.
      Polecam Flex - jak tylko gdzies znajdziesz (allegro!!!). ja mam tylko 3 kasetki
      wygrzebane gdzies ze stanow (stateless, flex i march) i fajnego besta. Ale
      ogolnie babka jest zajebista. nie wiem tylko co teraz robi, a moglaby cos
      zadzialac. jak ktos ma rozne kawalki Lovich (ja szukam no mans land) to plissss!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka