Dodaj do ulubionych

Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytanie

11.04.10, 11:14
Witam,
jak w temacie. Jak zdjac ten przycisk zeby dostac sie do systemu splukujacego, zeby podregulowac splukiwanie muszli?
Mam zamontowany przycisk Grohe Skate Air.
Bede wdzieczna za porade.
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 11.04.10, 14:29
      podwaz nozykiem albo srubokretem
      klawisze sa wciskane
      na drugi raz radze zastanowic sie nad kupnem osprzetu firmy gwarantujacej
      niezawodnosc dozywotnio
      z serwisem na telefon
      a sa takie

pzdr.
      • trypel Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 20:06
        sorry Cromwell ale nie trafiłes.
        Broń boże niczym nie podważaj. Dociśnij do sciany i przesuń do góry. Przesunie
        sie jakoś -3-4 mm i wtedy odpuść docisk i zdejmij.
        Wszystko.
        Jesli masz skate aira to co chcesz tam regulować? ilość wody? po co?
        • Gość: fan Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan IP: *.elpos.net 11.04.10, 20:57
          Nożem to se cromwell kapsel w browarze podważ. Heheh, już widzę jak chromowany przycisk traktujesz metalem :D.
        • velvetbelly Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 21:00
          dzieki :) zadzialalo
          z tym ze u mnie przesunac trzeba bylo w lewo bo przycisk jest zainstalowany poziomo
          chcialam go zdjac zeby podregulowac plywak w spluczce bo woda sie lała
          • trypel Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 21:10
            Fakt. Jak poziomo to przesuwasz w poziomie. Ale napisz co regulowałaś? Jak sie
            woda leje to albo monter nie usunął blokady transportowej (takie ucho do
            złapania i wyjęcia) albo po paru latach ilość zanieczyszczeń uniemozliwia
            dokładne przyleganie uszczelki do łoża.
            • bunclik Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 21:41
              ano nie trafił
              jak czegoś nie wiesz to nie podawaj błędnych rad Cromwell lepiej nic nie mówić
              niż mówić byle co
              ciekawy jestem co masz na swoja obronę jak z tego wybrniesz
              • cromwell1 Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 18:37
                nie trafil choc montowal wciskane klawisze grohe
                widze ze czyhasz na moje potkniecia
                no to ci powiem w sekrecie
                udaj sie do najblizszej hurtowni elektrycznej
                i zapytaj o podzialki kratek pod wylaczniki
                okazuje sie ze jest jedna podzialka
                nie chcialem ci podnoscic cisnienia
                masz takich numerow wiecej na koncie
                wiec sie pilnuj

pzdr.
                • bunclik Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 19:46
                  tylko ze ja nie udaje wszystko wiedzącego i nie poprawiam wszystkich w koło
                  pisząc ze są idiotami itd.
                  • cromwell1 Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 20:30

kto napisal ten tekst?:

"Jeśli ktoś jeszcze uważa ze coś mi dzwoni i nie wiem gdzie to proszę o wpisy
                    tych osób które tak myślą."

to grzech pychy
                    i slusznie bozia cie skarala
                    chcesz wiecej?
                    moge zaserwowac

pzdr.
                    • bunclik Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 22:50
                      Wyrwane z kontekstu

(polityk jakiś czy co )
                      • Gość: fan Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan IP: *.elpos.net 12.04.10, 23:43
                        To ile tych przycisków nożem zdemontowałeś geniuszu? Potrafisz się przyznać do błędu czy ci honor nie pozwala?
                • trypel Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 13.04.10, 11:05
                  cromwell1 napisał:

> nie trafil choc montowal wciskane klawisze grohe
                  > widze ze czyhasz na moje potkniecia

Ja nie czycham. Nawet lubie Cie czytać.

I wyjasniam że jak historia historią. Zanim grohe kupiło firmę DAL,
                  produkującą te systemy. Nigdy nie było i nie ma wciskanych podczas
                  montazu przycisków. System montażu jest od 20 lat ten sam.Zarówno w
                  przypadku dużych nieznanych w Polsce przycisków (skrzynka na listy)
                  jak i nowych. Zawsze trzeba przesunąć żeby zdjąć bez żadnego
                  narzędzia
                  • cromwell1 Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 13.04.10, 19:34
                    to bunclik czyha
                    co wynika z drzewka

tez lubie cie czytac
                    glowe bym dal ze montowalem grohe na wciskane
                    nie bede sie upieral
                    mam kolomyje na maksa
                    sprawdze jak tylko sie odrobie

pzdr,
        • mariuszsun Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 06.01.21, 12:47
          Trypel - bardzo dziękuję za poradę ( demontażu przycisku GROHE) uratowałeś mi sprzęt. Tradycyjnie choc delikatnie próbowałem śrubokrętem podważyć... ale zajrzałem tutaj. Docisnąłem i przesunąłem cały szyld i super zszedł bez dewastacji. Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka