velvetbelly 11.04.10, 11:14 Witam, jak w temacie. Jak zdjac ten przycisk zeby dostac sie do systemu splukujacego, zeby podregulowac splukiwanie muszli? Mam zamontowany przycisk Grohe Skate Air. Bede wdzieczna za porade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 11.04.10, 14:29 podwaz nozykiem albo srubokretem klawisze sa wciskane na drugi raz radze zastanowic sie nad kupnem osprzetu firmy gwarantujacej niezawodnosc dozywotnio z serwisem na telefon a sa takie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 20:06 sorry Cromwell ale nie trafiłes. Broń boże niczym nie podważaj. Dociśnij do sciany i przesuń do góry. Przesunie sie jakoś -3-4 mm i wtedy odpuść docisk i zdejmij. Wszystko. Jesli masz skate aira to co chcesz tam regulować? ilość wody? po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan IP: *.elpos.net 11.04.10, 20:57 Nożem to se cromwell kapsel w browarze podważ. Heheh, już widzę jak chromowany przycisk traktujesz metalem :D. Odpowiedz Link Zgłoś
velvetbelly Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 21:00 dzieki :) zadzialalo z tym ze u mnie przesunac trzeba bylo w lewo bo przycisk jest zainstalowany poziomo chcialam go zdjac zeby podregulowac plywak w spluczce bo woda sie lała Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 21:10 Fakt. Jak poziomo to przesuwasz w poziomie. Ale napisz co regulowałaś? Jak sie woda leje to albo monter nie usunął blokady transportowej (takie ucho do złapania i wyjęcia) albo po paru latach ilość zanieczyszczeń uniemozliwia dokładne przyleganie uszczelki do łoża. Odpowiedz Link Zgłoś
bunclik Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 11.04.10, 21:41 ano nie trafił jak czegoś nie wiesz to nie podawaj błędnych rad Cromwell lepiej nic nie mówić niż mówić byle co ciekawy jestem co masz na swoja obronę jak z tego wybrniesz Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 18:37 nie trafil choc montowal wciskane klawisze grohe widze ze czyhasz na moje potkniecia no to ci powiem w sekrecie udaj sie do najblizszej hurtowni elektrycznej i zapytaj o podzialki kratek pod wylaczniki okazuje sie ze jest jedna podzialka nie chcialem ci podnoscic cisnienia masz takich numerow wiecej na koncie wiec sie pilnuj pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bunclik Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 19:46 tylko ze ja nie udaje wszystko wiedzącego i nie poprawiam wszystkich w koło pisząc ze są idiotami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 20:30 kto napisal ten tekst?: "Jeśli ktoś jeszcze uważa ze coś mi dzwoni i nie wiem gdzie to proszę o wpisy tych osób które tak myślą." to grzech pychy i slusznie bozia cie skarala chcesz wiecej? moge zaserwowac pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bunclik Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 12.04.10, 22:50 Wyrwane z kontekstu (polityk jakiś czy co ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan IP: *.elpos.net 12.04.10, 23:43 To ile tych przycisków nożem zdemontowałeś geniuszu? Potrafisz się przyznać do błędu czy ci honor nie pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 13.04.10, 11:05 cromwell1 napisał: > nie trafil choc montowal wciskane klawisze grohe > widze ze czyhasz na moje potkniecia Ja nie czycham. Nawet lubie Cie czytać. I wyjasniam że jak historia historią. Zanim grohe kupiło firmę DAL, produkującą te systemy. Nigdy nie było i nie ma wciskanych podczas montazu przycisków. System montażu jest od 20 lat ten sam.Zarówno w przypadku dużych nieznanych w Polsce przycisków (skrzynka na listy) jak i nowych. Zawsze trzeba przesunąć żeby zdjąć bez żadnego narzędzia Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 13.04.10, 19:34 to bunclik czyha co wynika z drzewka tez lubie cie czytac glowe bym dal ze montowalem grohe na wciskane nie bede sie upieral mam kolomyje na maksa sprawdze jak tylko sie odrobie pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszsun Re: Demontaz przycisku splukujacego Grohe - pytan 06.01.21, 12:47 Trypel - bardzo dziękuję za poradę ( demontażu przycisku GROHE) uratowałeś mi sprzęt. Tradycyjnie choc delikatnie próbowałem śrubokrętem podważyć... ale zajrzałem tutaj. Docisnąłem i przesunąłem cały szyld i super zszedł bez dewastacji. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś