Dodaj do ulubionych

CHOBOT - KUCHENNE MEBLE

09.03.04, 20:55
Właśnie jestem po wędrówce po sklapach z meblami kuchennymi. Bardzo
zainteresowały mnie meble Chobot. MDF. Może ktoś moze mi coś o nich
powiedzieć. Za 3,30 metra kuchni, z szyfladami i zawiasami bloom, cena wynosi
około 5 500,00. Co Wy na to? Dodam, że w tą cenę wliczone są wszelkie
uchwyty, halogeny, blaty ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Phooryz Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: 80.51.113.* 10.03.04, 04:23
      Duzo chca. W Black Red White 5 metrów mebli kuchennych wycenili mi na 5200...
      Pewnie da sie tez znalezc cos rownie dobrego i jeszcze tanszego.
      Pozdr
      • edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 10.03.04, 08:26
        Byłam początkowo zdecydowana na kuchnie z MDF Forte, ale po dokładnym jej
        obejrzeniu stwierdziłam, że wykonanie jest takie sobie. Zwłaszcza te szuflady,
        ze sklejką z boku, takie jakiej rozchybotane....
        Chobot ma boki szuflad z metalu i zawiaski blooma...

A jeśli chodzi o BRW to mam ich sypialnię. Jeżeli kuchnie mają podobne
        wykonanie to ja dziękuję. Szuflady nie wytrzymałyby pewnie 3 lat!

Poproszę jeszcze o jakieś opinie
        • zielona15 Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 10.03.04, 13:27
          A gdzie jest salon mebli CHOBOT w W-wie ??

• edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 10.03.04, 14:10
            na stronie www.chobot.pl są informacje na temat tej fabryki. W Chobocie
            (niedaleko Warszawy) jest podobno ekspozycja kuchni, robią aranżację i wycenę.
            Na Bartckiej jest punkt konsultacki a ja te meble wypatrzyłam w sklepie na KEN
            na Ursynowie.

Cały czas nie mam pewności czy to dużo, czy nie na meble w mdf. Poradźcie mi
            proszę!!!!
            • mcmacpl Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 10.03.04, 14:43
              > Cały czas nie mam pewności czy to dużo, czy nie na meble w mdf. Poradźcie mi
              > proszę!!!!

Podawanie ceny mebli kuchennych dla metra biezacego jest tak samo sensowne jak
              podawanie ceny samochodu dla kg masy.

Podaj jakies blizsze informacje: jakie szafki, ile, jakie szuflady, ile, jakie
              systemy szuflad (one maja duzy udzial w cenie, np: zwykle prowadnice bluma:
              15zl/szt, system metabox bluma: 50zl/szt, system tandembox bluma: 160zl/szt).
              Jakie fronty, czy przeszklone, czy ramki aluminiowe (drogie!), jaki blat (blat
              28mm jest znacznie tanszy od 38mm), czy zabudowa lodowki.

Bez takich szczegolow kompletnie nie daje sie porownywac roznych zestawow mebli
              do kuchni.
              • edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 10.03.04, 15:53
                Już podaję szczegóły
                zabudowa w linii prostej 3,30 metra
                lodówka, kuchenka i zlew w zabudowie, na dole 2 szafki 90 cm, i szuflady
                (4szuflady) 40 cm. Góra - szafka z ociekaczem 90 cm, okap kominowy i reszta
                szafki (proste, bez szybek). Całość zwieńczona okapem (chyba tak to się nazywa)
                ze światełkami halogenowymi, nad umywalką lampka. Do tego blat, uchwyty, listy
                wykończeniowe, zawiasy bluma, prowadznice też (najprostsza=najtańsza wersja).
                MDF w okleinie imitującej drewno, frezowane fronty, boki frontów pcv. Co
                jeszcze?

Cena około 5500,00 z pomiarem, aranżacją i wykonanien
                • Gość: p. Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 16:42
                  Myśle, że to atrakcyjna cena. Mi się podobają szafki w Atlasie. Za dwie 60(3
                  szuflady)+15 na butelki + zabudowa kuchenki +narożna szafka pod zlew + 130
                  wolno stojąca + dwie górne 90( góra z mdf a dół ze szklanym frontem)+ blat =
                  10.000
                  • Gość: Panan Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: 217.153.60.* 10.03.04, 17:02
                    Podejrzewam ze ten zestaw z Atlasu to jest fornir albo drewno, a nie MDF
                    a fronty w znacznej czesci decyduja o cenie

Ale i tak meble z MDF o 3,3 mb za 5,5 tys to troche sporo, chociaz i tak mniej
                    pewnie niz salonach
                    • edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 10.03.04, 19:21
                      Może wybiorę się w sobotę do Chobotu i zobaczę jak tam mi wycenią kuchnię.
                  • Gość: miłka Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.03.04, 14:29
                    Zamówiłam w atlasie, właśnie się robią, dół: 90-tka z trzema szufladami,
                    metabox, zabudowana zmywarka 60cm, kuchenka 60cm, 2x40 pod zlew + zwykła z
                    półkami, góra dwie 6-tki zwykłe, dwie 90-ątki wąskie, przeszklone + 40 zwykła,
                    do tego blat, zlew, bateria, robocizna. Wszytko za 7- tysięcy. Model Julia
                    fronty fornirowane dębem, korpusy z płyty. Więc ten Chobot chyba jednak niewart
                    takiej ceny za MDF.
                  • beatad19 Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 25.03.04, 10:02
                    zerknij jeszcze na meble kuchenne na Reymonta 12 na Bielanach tel 663-91-32/pn-
                    pt 11-19, sob 10-14/, mogą zrobić takie same, a jak porównałam cenowo, to są
                    konkurencyjni.
                    Pozdrawiam Beata
                • mcmacpl Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 11.03.04, 16:54
                  > Już podaję szczegóły
                  > zabudowa w linii prostej 3,30 metra
                  > lodówka, kuchenka i zlew w zabudowie, na dole 2 szafki 90 cm, i szuflady
                  > (4szuflady) 40 cm. Góra - szafka z ociekaczem 90 cm, okap kominowy i reszta
                  > szafki (proste, bez szybek). Całość zwieńczona okapem (chyba tak to się nazywa)
                  > ze światełkami halogenowymi, nad umywalką lampka. Do tego blat, uchwyty, listy
                  > wykończeniowe, zawiasy bluma, prowadznice też (najprostsza=najtańsza wersja).
                  > MDF w okleinie imitującej drewno, frezowane fronty, boki frontów pcv. Co
                  > jeszcze?
                  > Cena około 5500,00 z pomiarem, aranżacją i wykonanien

Pi razy drzwi, to wydaje mi sie srednio atrakcyjna cena. Ale tutaj duzo zalezy
                  od samego wykonania. A to mozna ocenic tylko organoleptycznie.
                  Nie podoba mi sie tu sformulowanie "fronty MDF, frezowane, boki frontow pcv".
                  Nie spotkalem sie z frontami MDF w okleinie, z bokami w pcv - obrzeza pcv daje
                  sie wylacznie do frontow ze zwyklej plyty wiorowej, ale wtedy nie ma mowy o
                  frezowaniu.
                  • edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 12.03.04, 08:42
                    ojej, bo ja jestem strasznym laikiem w tym względzie...już prostuję mój opis;
                    fronty w okleinie, tak napisałam, bo chciałam odróżnić je od frontów
                    lakierowanych. Frezowane - chodziło mi o to , że nie jest to wzór mydełka,
                    tylko w środku jest taka jakby-ramka. A boki z pcv - chodziło mi o wykończenie
                    korpusów i szuflad....
                    • Gość: kasia09 Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.03.04, 16:20
                      Czy w Krakowie też są meble Chobot ,jeżeli tak to proszę o adres ,bo jestem na
                      etapie poszukiwań.
                  • Gość: Beata Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.nestle.pl 24.03.04, 11:45
                    Proponuje zadzwonic na nr 600 354836. To telefon do firmy spod Wegrowa (ok.
                    80km od Warszawy), ktora wykonywala mi meble kuchenne + 2 szafy wnekowe. Sa
                    tansi od chobotu (bylam w ich salonie i porownywalam). Jakosci nie moge
                    porownac, ale z mebli jestem zadowolona. Wazne mysle tez byly ich porady
                    praktyczne i terminowosc!
    • Gość: dort Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 18.03.04, 16:38
      ja zamówiłam meble do kuchni w Węgrowie, wycenili mi o 40% taniej niż na
      Pożarowej, niestety nie mają stałej wystawy mebli gotowych, fronty, boki i
      blaty wybierałam z próbek, czekam na montaż więc nie wiem jeszcze jak to będzie
      wyglądać.
      • Gość: kk Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.crowley.pl 19.03.04, 07:59
        A gdzie konkretnie w Węgrowie ? Daj jakiś namiar.
        • Gość: dort Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 19.03.04, 15:17
          ja znalazłam dwa zakłady
          1.Krol-Drew tel. 025-792-39-72
          2.podam w poniedziałek bo nie mam przy sobie

Duzym plusem jest to ze są to faktycznie meble pod wymiar, na Pożarowej mogłam
          zamówic szafkę z szufladami tylko 45cm a tu zrobią mi nawet 30cm.
          • edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 19.03.04, 16:01
            A gdzie Krol-Drew ma swój salon? Jakie mebelki wykonują?
            • Gość: remo Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.teatrwielki.pl 19.03.04, 22:29
              Ja próbuję ze stolarzem. Dam znac.
    • Gość: buli666 Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 12:09
      też widziełem te meble w tesco na połczyńskiej i moja opinia jest taka:cena w
      miarę do przyjęcia ale jakość ... daje wiele do życzenia,widziałem lepsze tez w
      tesco tylko przy drugim wejściu.
    • lilaw Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 22.03.04, 22:23
      ja jeszcze na temat mebli chobot.
      Jestem posiadaczką właśnie kuchni od nich z MDF-u.
      Moim zdanie wyglądają i sparawują się solidnie, dobre okucia, szuflady itp.
      Nie są zbyt tani np w porównaniu z BRW, ale mam meble również z tej firmy i za
      szuflady dziękuje.
      Kuchnię mam dopiero od 1,5 roku więc nie wiem jak na dłuższą metę się sprawuje,
      ale na razie jest bardzo O.K.
    • atyde Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 23.03.04, 09:28
      Mam je, nie wiem o jakim punkcie "ogladania" wspominales, ja zamawialam meble w
      Radzyminie, w ZDZ. Jestem zadowolona, ale mam ta kuchnie dopiero od 2,5 m-ca.
      Cala kuchnia razem ze sprzetem kosztowala mnie u nich niecale 15 000, same
      meble 7000. POwierzchnia kuchni 8 m, zabudowa na dwoch scianach, plus blat
      mocowany na scianie. NA pewno jakosc lepsza niz BRW. Bez urazy. SZafy wnekowe
      tez sobie u nich wzielam. Przede wszystkim solidni, szybki montaz i stawiaja
      sie na umowione godziny.
    • Gość: Ankas Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.kinnarps.pl / 62.233.139.* 23.03.04, 17:26
      podaj mi maila to przesle cennik firmy spod Warszawy; na pewno maja taniej!!!!
      • edak Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE 23.03.04, 18:01
        edak@poczta.onet.pl
        • Gość: Beata Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.nestle.pl 24.03.04, 11:47
          praktyczne i terminowosc!!!
      • Gość: Beata Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.nestle.pl 24.03.04, 11:47
        praktyczne i terminowosc!!
        • Gość: Kate Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 12:06
          Beata, a masz jakiś inny nr telefonu do firmy z Węgrowa?? dzwoniłam
          dziś: "abonent czasowo niedostępny"... w środę umawiałam się z jakimś panem na
          dziś na wizytę na 5 po południu ale miałam zadzwonic i potwierdzić, i nie mogę
          się dodzwonić...
      • Gość: Aletka1 Re: CHOBOT - KUCHENNE MEBLE IP: 212.160.211.* 24.03.04, 12:27
        ja tez popoprosze namiary i inne cenne informacje

mój adres
        m_kaleta@o2.pl

z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka