Dodaj do ulubionych

I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA

12.03.04, 21:47
Zwiedzam i zwiedzam te punkty z mablami kuchennymi i mam już całkowity mętlik
w głowie. Firmy typu Chobot itp. za kuchnie 3,30 chcą conajmniej 5 000,00.
Jedyne tańsze, które znalazłam to Forte i BRW. Forte odwidziało mi się
całkowicie. A dziś przyapdkowo wstąpiłam do punktu mebli Black Red White. I
spodobała mi sie kuchnia - klasyczna, MDF, Sentima "Dziewiąta Symfonia". Czy
warto tą kuchnię kupić? Gdzieś na forum wyczytałam, że okleina frontów
odłazi. To prawda? A jak z bokami korpusów? Tam jest "przyprasowana" folia,
nie odejdzie mi to w trakcie użytkowania? Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • edak Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA 13.03.04, 15:14
      Dziś przyjrzałam się dokładniej kuchni BRW. Jestem załamana. Na jednej
      ekspozycji jakby podważyć paznokciem folię, którą oklejony jest front, to chyba
      by odeszła...Czy w naszym kraju nie można kupić kuchni, która nie rozwali się
      po pół roku za mniej niż 5 000,00 !!!!
    • Gość: Kacha Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA IP: 217.153.138.* 13.03.04, 16:11
      Witam, ja rowniez jestem załamana szukam kuchni ktora posłuzy mi chociaz na
      pare lat i równiez mam problem gdzie taką znalezc za rozsądne pieniądze.
      Ludzie pomózcie!!Sklepów jest wiele ale nia znamy opini gdzie warto?
      Pozdrawiam
      • edak Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA 13.03.04, 16:37
        Moje dzisiejsze poszukiwania mebli kucheenych zakończyły się na firmie
        ROLDRZEW. Ma swoje sklepy w Warszawie na Ursynowie Raabego i na Bródnie -
        Rembielińska. Nie było faceta od aranżacji kuchni a Pan, który go zastępował
        dał mi cały cennik korpusów i frontów (bardzo duży wybór, min Olsztyńska
        Fabryka Mebli) Zrobiłam sobie mini-kalkulację i na razie wygląda to
        zadawalająco. Firma sprzedaje dwa rodzaje korpusów: z płyty laminowanej+PCV i z
        płyty+fornir. Do tego mozna sobie wybrać przeróżne fronty, lakierowane,
        oklejane, drewniane, fornirowane. Z moich obiczeń kuchnia wyniosła by mnie
        nieco ponad 3 500,00 (za MDF). Czyli tyle co w BRW, jednak fronty z Roldrzew
        wyglądają dużo solidniej :)
        Może jutro wybiorę się na Raabego (urzędują również w niedzielę), będzie już
        fachowiec od kuchni, więc poproszę go o szczegóły zabudowy. Pozdrawiam.
        • edak Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA 18.03.04, 23:17
          Może jednak ktoś wypowie się na temat mebli BRW Sentima , czyli MDF - kuchnie
          klasyczne. To podobno najpopularniejsze meble w Polsce, a nikt ich nie ma?!
          • Gość: bibiribi Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA IP: *.plj.com.pl 19.03.04, 16:29
            to, ze najpopularniejsze to pewnie w RedBW powiedzieli ?...z drugiej strony co
            mieli powiedziec...
            • edak Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA 19.03.04, 16:33
              Kurcze, pomóżcie!!! Chcę kuchnię z MDF do 4 500,00 - więcej nie dam. 3,30metra
              w ciągłej zabudowie + lodówka i kuchenka zabudowane
              • Gość: dk Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA IP: *.crowley.pl 20.03.04, 00:22
                Od trzech miesiecy intensywnie uzywamy kuchni z serii Sentima Tuzin Róz. Narazie niezauwazylismy zadnych niepokojacych rzeczy i mamy nadzieje ze tak zostanie. Wg nas jak na MDF to sa to nie zle meble i cena tez jest ich zaleta. Ogolnie wydaje nam sie ze meble kuchenne BRW w porowaniu do np pokojowych BRW maja duzo lepsza jakosc.
                dk
            • Gość: misia Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA IP: 217.17.46.* 25.03.04, 16:26
              Ja kupilam meble kuchenne BRW w firmie TMC (www.meble-tmc.pl)zajmujacej
              sie ich sprzedazą i jestem bardzo zadowolona zarówno z kuchni jak i ekipy
              montujacej (kuchnie zamontowali w 3 godziny, nie niszczac przy tym nic a nic).
              Ja wybralam wersje Traffic i wszystkim, ktorzy ja widzieli bardzo sie podoba.
              Moge polecic z czystym sumieniem (chociaz na poczatku tez slyszalam negatywne
              opinie na temat tej firmy). Za meble zaplacila 4tys.zł (w tym szafka narozna, a
              po scianie 3,3m2).
              Polecam :)
      • beatad19 Re: I ZNÓW KUCHNIA - BRW SENTIMA 25.03.04, 10:11
        zajrzyj do sklepu patronackiego producenta z okolic Elbląga - w Warszawie na
        Reymonta 12 /pn-pt 11-19, sob 10-14/. Pomysłowe rozwiązania, można dobrać meble
        na każdą kieszeń - drewno, płyta. Można też od razu wybrać AGD, zlew,
        oświetlenie.
        Kupowałam w listopadzie 2002 , potem jeszcze namówiłam koleżani, wszystkie
        jesteśmy zachwycone. Meble sprawują się bardzo dobrze. Porównywałam ceny w
        wielu sklepach, jak jakościowo były niezłe, to cena była zawrotna.
        Daruj sobie Black Red White i Forte - u znajomych mają i są niezadowoleni -
        okleina odłazi, pojawiły się jakiś plamy, płyta paździerzowa namięka. Szkoda
        kasy. Ładne tylko na obrazku, ale jak się dobrzez przyjrzysz, to zobaczysz.
        Jest to moja subiektywna ocena : jaka jakość - taka cena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka