Dodaj do ulubionych

Odbudowa domu

21.10.10, 13:35
www.m-ce.info.pl/?a=48&pa=54&paa=1700
Małżeństwo z dwójką dzieci niemal z cudem uszło z życiem, kiedy w ich domu wybuchł pożar. Do zdarzenia doszło w nocy z 11.10.2010r. na 12.10.2010r. w Mysłowicach.

Mieszkańcy uciekając przed ogniem ratowali się skacząc z okna na pierwszym piętrze budynku. Niestety w pożarze śmierć poniósł 79-letni najstarszy domownik, Dziadek rodziny. Ich domu nie udało się jednak uratować...
Stracili niemal wszystko…
Cały dorobek swojego życia. Teraz liczą na ludzką pomoc.
Pomóc może każdy;

Na stronie internetowej (do której link znajduje się powyżej) zamieszczone są wszystkie informacje dotyczące tragedii oraz możliwości pomocy;
Pomoc przy budowie nowego domu(dom spalony przeznaczony jest do rozbiórki) w szczególności potrzebna jest ze strony firm zajmujących się budową domów jednorodzinnych, firm remontowo-budowlanych, składów budowlanych oraz producentów materiałów budowlanych

Każdy może pomóc!
Kontakt: 504-588-544 bądź mai gazetowy
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: Odbudowa domu IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 21.10.10, 15:56
      rozmawialem z gosciem
      poki co nie da sie nic zrobic
      czekacie na decyzje urzedu
      zamiast szukac firm
      radze poinformowac media
      chocby glupi alert na gazecie.pl
      radze sie spieszyc
      po wyborach samorzadowych sprawa zginie

myslowice to sztandar bezradnosci
      obudzcie sie myslowiczanie
      zal dupe sciska jak przjezdzam przez zapyziale miasto

nosz kjm zeby wstrzymac roboty rozbiorkowe bo dom jest w granicy?!
      takich argumentow dawno nie slyszalem

prosze dac znac kiedy um wyrazi zgode na rozbiorke

pzdr
    • Gość: realmen tragedia tragedią a czy chałupa była ubezpieczona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 21:54
      Raczej nie skoro żebrzą na forach o pomoc... Nie ubezpieczając nieruchomości od pożaru właściciel bierze odpowiedzialność za ewentualne straty i jest w stanie te straty z WŁASNYCH ŚRODKÓW pokryć albo po prostu żal mu kilku złotych i "ryzykuje" najważniejszym mieniem jakim jest nieruchomość w której się mieszka...
      W takim razie z jakiej racji inni ludzie którzy ubezpieczają swoje mienie mają teraz im fundować nową chałupę?

Nie mają dachu nad głową to do miasta po przydział na mieszkanie socjalne bo od tego takich zdarzeń losowych są odpowiednie instytucje a nie żebrać o "wsparcie".
      • Gość: xyz Re: tragedia tragedią a czy chałupa była ubezpiec IP: *.cdma.centertel.pl 02.11.10, 17:51
        A co cię to obchodzi?
        Nic nie musisz dawać. Przecież nie proszą o wsparcie od biedoty z mieszkań socjalnych co ledwo im starcza na chleb.
        • Gość: ixi nie są "bez grosza" mają działkę w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 17:35
          wartą kilkaset tysięcy złotych z domem do remontu... kredyt hipoteczny pod zastaw działki załatwi sprawę...i zacząć remontować. Mogą też ją sprzedać lub zamienić na mieszkanie...

Ale po co?! Przecież można popłakać, pożebrać i zawsze jakaś "dobra duszyczka" się ulituje nad "biednymi ludźmi"...
          • jar.os Re: nie są "bez grosza" mają działkę w centrum mi 03.11.10, 17:49
            ja pie.......lę ile życzliwców [ realmen ixi]
          • Gość: cromwell Re: nie są "bez grosza" mają działkę w centrum mi IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 03.11.10, 18:01
            osadzasz ludzi wedlug siebie
            wiedz kolego ze pogorzelcy maja okolo setki mezczyzn gotowych do pracy
            maja firmy budowlane sluzace pomoca
            czekaja tylko na jedno
            pozwolenie na rozbiorke budynku
            tylko pech chce ze budynek jest w granicy
            i urzednicy z myslowic rozkladaja rece
            trzeba czekac mowia
            bo aktualny burmistrz myslowic czy prezydent miasta /pies go drapal/ zaprzata sobie glowe wyborami
            i nie ma czasu na pierdoly
            nie jestem z myslowic
            z jaworznickiej perspektywy myslowice to siermiega
            zal dupe sciska ze jeszcze nie trafili na uczciwego goscia
            i tego trzeba im zyczyc
            zycze ci wiecej wrazliwosci
            mimo tego ze wujek ci do wanny wchodzil w dziecinstwie

pzdr.

• jar.os Re: nie są "bez grosza" mają działkę w centrum mi 03.11.10, 18:31
              chyba mnie nie zrozumiałeś kolego cromwell , chodziło mi o życzliwość jaką okazali realmen i ixi , powinni zamknąć przynajmniej ryje skoro nie chcą pomóc -chociażby radą i dobrym słowem
              • Gość: xyz Re: nie są "bez grosza" mają działkę w centrum mi IP: 178.56.134.* 05.11.10, 08:55
                jar.os napisał:

> chyba mnie nie zrozumiałeś kolego cromwell , chodziło mi o życzliwość jaką okaz
                > ali realmen i ixi , powinni zamknąć przynajmniej ryje skoro nie chcą pomóc -cho
                > ciażby radą i dobrym słowem
                Zgadza się. Doszło do tragedii, zginął człowiek, parę dni temu było Święto Zmarłych, a zawistne prymitywy wypisują na forum chamskie teksty. Czysta zazdrość hołoty z blokowych slumsów co marzy im się dom, tylko kasy nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka