Dodaj do ulubionych

Jolanta255

01.12.10, 18:20
Witam wszystkich użytkowników :) Jak zapewne wiecie zrobiło sie na dworze bardzo zimno i w związku z tym pojawił sie mały problem związany z zimnem w moim mieszkaniu, a nawet lekkimi ruchami powietrza, mieszkanie usytuowane jest w starym bloku z lat 50-tych 3 pokoje metraż 44 m2 mieszkanie jest po remoncie są nowe okna i drzwi w mieszkaniu znajduje sie kominek zamiast wyburzonego pieca. Gdy nadeszło ochłodzenie zaczęło mi doskwierać zimno nawet gdy pale w kominku. Zauważyłam, że wieje od drzwi więc długo nie myśląc kupiłam uszczelke zerwałam tą co była(a była o wiele gorsza i tylko od strony zamków) i nakleiłam ze wszystkich stron i wydają sie teraz szczelne, a jeśli nie do końca to napewno dużo bardziej niż były ;] Mimo uszczelnienia drzwi w mieszkaniu nadal jest "wiatr" co skłoniło mnie do obejrzenia uszczelek okiennym i zobaczyłam w każdym oknie wycięte na górze przerwy ok. 7-10cm. Zdaje sobie sprawe, że są m.im. po to żeby był cug, ale czy one muszą być takie duże, czy moge np połowe zakleić każdej zakleić? Okna i tak nie są super szczelne...

Dla lepszego zaobrazowania nakreśliłam szkic mojego mieszkania
img574.imageshack.us/img574/4060/mieszkanie.jpg
Z góry dziękuje za pomoc :)
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka