06.01.11, 00:41
czy zauważyliście ze większość zapytań o cenę , jakości wykonania lub co jak zrobić zadają kobiety przynajmniej z pisowni tak wychodzi
czyżby one były zawsze odpowiedzialne za remont ,budowę i odbiór prac budowlanych
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: zapytanie 06.01.11, 13:13
      przy wykonaniu remontu czy innych pracach prawie zawsze kobiety decydują chyba, że sprawy dotyczą rzeczy ważnych, np. konstrukcji lub garażu, tu decyduje zawsze mężczyzna choć dla mnie jako wykonawcy jest to bez znaczenia i tu jest jedna pułapka, kobieta rzadko zdaje sobie sprawę, że wszelkie podjęte przez nią decyzje w trakcie, mają efekt czasowy i finansowy, nie dociera to nawet jak o tym powiesz kilka razy, dopiero jak dostają rachunek zaczyna się lament, częściej awantura....
      • Gość: ihanelma Re: zapytanie IP: 212.106.18.* 06.01.11, 13:46
        Tiaaa...
        Kobiety są od firanek, mężczyźni od rzeczy ważnych. Owszem, zauważyłam, że wśród budowlańców jest nadreprezentacja szowinistów wszelkiej maści, ale z większością można się dogadać.
        A do autora pytania - dlaczego w ogóle je zadałeś? Co cię mianowicie dziwi w kobietach prowadzących inwestycje budowlane?
        • jarecki_2 Re: zapytanie 06.01.11, 20:40
          Tiaaa...
          > Kobiety są od firanek, mężczyźni od rzeczy ważnych. Owszem, zauważyłam, że wśró
          > d budowlańców jest nadreprezentacja szowinistów wszelkiej maści, ale z większoś
          > cią można się dogadać.

no właśnie, czytać tak, zrozumieć nie koniecznie....
          • Gość: ihanelma Re: zapytanie IP: 212.106.18.* 06.01.11, 20:46
            A czego nie rozumiesz?
            • jarecki_2 Re: zapytanie 07.01.11, 10:49
              Nie sil się na dowcip, dobrze wiesz że to Ty nie zrozumiałaś i wylałaś się bez sensu...
              • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 10:58
                A może jednak merytorycznie? Ja się odniosłam do tego co napisał autor, a ty piszesz, że nie rozumiesz o czym piszę. Więc zdradź mi czego nie zrozumiałeś.
                • jarecki_2 Re: zapytanie 07.01.11, 13:16
                  Nie chce mi się cytować i udowadniać na co odpowiadałaś i komu, daleko nie ma, sama przeczytaj ponownie, nie masz racji, źle oceniłaś wypowiedź w tym wypadku moją, brniesz dalej próbując zasłaniać się merytoryką wypowiedzi, chyba nie swojej jednak. Zanim się coś napisze warto się zastanowić a rozumienie tego co Ty piszesz nie nastręcza zbyt wiele kłopotów. Merytorycznie natomiast rzecz biorąc, napisałem, że to Ty nie rozumiesz a nie ja nie rozumiem, i merytoryka poszła w trawnik....

szkoda czasu.
                  • Gość: ihanelma Re: zapytanie IP: 212.106.18.* 07.01.11, 13:18
                    Wykręcasz kota ogonem i zero rozmowy na temat. Czyli - brak argumentów.
      • Gość: gość Re: zapytanie IP: 212.59.225.* 06.01.11, 16:27
        Swiat sie zmienia. Po tym komunizmie kobiety przejmują inicjatywe, a my zwłaszcza starsi słabniemy. Kiedys liczyłem i na 10 przejezdzajacych samochodów srednio 7 prowadzily kobiety i to jakie bryki. Jak tak dalej pojdzie to za 10 lat bedą chłopy uciekac na widok bizneswomen.Wstyd to przyznac, ale na to sie zanosi. Piotr.
    • Gość: ew Re: zapytanie IP: 94.75.121.* 06.01.11, 15:48
      pewnie... z chlopem idzie 'sie dogadac', on wie ze wszystko kosztuje i trwa, kobieta tego nie wie, tylko awatury o pieniadze umie robic....
      Oszukiwanie i dzialanie 'na wyrwe' jest w fachu budowlanym wiecej niz powszechne. Wiec nic dziwnego ze kobiety ktore czesto odpowiadaja za budzet domowy sie 'awanturuja' o pieniedze. Tym bardziej ze powszechna jest wsrod 'fachowcow' opinia ze oszukanie kobiety jest banalnie proste w koncu czy ona bedzie wiedziala jak np sprawdzic ceny plyty KG i policzyc pola prostokata, to przeciez wymaga zdolnosci intelektualnych mezczyzny!

• jar.os Re: zapytanie 06.01.11, 16:31
        Gość portalu: ew napisał(a):

> pewnie... z chlopem idzie 'sie dogadac', on wie ze wszystko kosztuje i trwa, ko
        > bieta tego nie wie, tylko awatury o pieniadze umie robic....
        > Oszukiwanie i dzialanie 'na wyrwe' jest w fachu budowlanym wiecej niz powszechn
        > e. Wiec nic dziwnego ze kobiety ktore czesto odpowiadaja za budzet domowy sie '
        > awanturuja' o pieniedze. Tym bardziej ze powszechna jest wsrod 'fachowcow' opin
        > ia ze oszukanie kobiety jest banalnie proste w koncu czy ona bedzie wiedziala
        > jak np sprawdzic ceny plyty KG i policzyc pola prostokata, to przeciez wymaga
        > zdolnosci intelektualnych mezczyzny!
        >
        bzdura , jeśli chodzi o prace remontowe w mieszkaniach w blokach to na bank w 75% przypadków remontem żądzą baby , mało tego to z babą jeżeli ma jaja , a takich jest 60 % o wiele łatwiej jeswt się dogadać
        • marbun1 Re: zapytanie 06.01.11, 19:48
          pytanie zadałem ponieważ w 80 procentach jak jadę na spotkanie to zawsze są faceci i z nimi rozmawiam o zleceniu , także w trakcie prac przeważnie uzgadnia się z facetami, owszem zony są obecne ale tylko oglądają postęp prac i mało kiedy maja pytania

a tutaj wydaje mi się ze większość pytań zadanych jako kobiety to zadają właśnie faceci którzy nie potrafią wycenić swojej fuchy czy tez maja problem z wykonaniem jakiejś pracy nie maja wiedzy o tych sprawach a zajmują się remontami i wstydzą się zapytać czasem o bardzo proste i oczywiste rzeczy
          • Gość: ihanelma Re: zapytanie IP: 212.106.18.* 06.01.11, 20:05
            "wydaje mi się ze większość pytań zadanych jako kobiety to zadają właśnie faceci którzy nie potrafią wycenić swojej fuchy czy tez maja problem z wykonaniem jakiejś pracy nie maja wiedzy o tych sprawach a zajmują się remontami i wstydzą się zapytać czasem o bardzo proste i oczywiste rzeczy"

Przyznam, że większego idiotyzmu dawno nie czytałam :-D. Sugeruję jakiegoś specjalistę - ale nie z dziedziny budowlanej. Może być kobieta - nie będziesz się krępował pokazać co ci w tej głowie siedzi.
            • marbun1 Re: zapytanie 06.01.11, 21:46
              ihanelma
              dlaczego piszesz ze to idiotyzm , nie krepuje się pisać co mi w głowie siedzi chyba ten temat jest tego przykładem
              • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 10:25
                Nie wydaje mi się, żeby normalny i stabilny emocjonalnie człowiek myślał w ten sposób
                Tzn krępował się zadać pytanie, bo ta czynność może obnażyć jego niekompetencję, więc aby się czegoś dowiedzieć robi to jako istota niższa cywilizacyjnie i umysłowo ( z twoich wypowiedzi wynika, że tak postrzegasz kobiety).

Dowodzi to solidnych kłopotów z samooceną i potencjalnie jest niebezpieczne (właśnie tacy ludzie popełniają największe błędy, bo wstydzą się zapytać o coś czego nie wiedzą) i zapiekłego mizoginizmu. To drugie jest groźne raczej dla twojego życia erotycznego i towarzyskiego ;-). Ale nad pierwszą z twoich pokrętności bym się solidnie zastanowiła na twoim miejscu.
          • Gość: j Re: zapytanie IP: *.aster.pl 06.01.11, 22:25
            marbun1 napisał:

> pytanie zadałem ponieważ w 80 procentach jak jadę na spotkanie to zawsze są fac
            > eci i z nimi rozmawiam o zleceniu , także w trakcie prac przeważnie uzgadnia si
            > ę z facetami, owszem zony są obecne ale tylko oglądają postęp prac i mało kiedy
            > maja pytania
            >
            > a tutaj wydaje mi się ze większość pytań zadanych jako kobiety to zadają właśni
            > e faceci którzy nie potrafią wycenić swojej fuchy czy tez maja problem z wykon
            > aniem jakiejś pracy nie maja wiedzy o tych sprawach a zajmują się remontami i w
            > stydzą się zapytać czasem o bardzo proste i oczywiste rzeczy

Wirtualne byty są trudne do zweryfikowania, więc może ten i ów zmienia sobie na forum płeć ;), ale nie wydaje mi się. Raczej jest tak, że mężczyznom trudniej przyznać się, że czegoś nie wiedzą. Jak prowadzą samochód i nie mogą gdzieś trafić, to będą kręcić się w kółko do upadłego. Kobieta w takiej sytuacji pyta po prostu o drogę przechodniów. Bez krępacji. Utarło się, że sprawy techniczne, mechaniczne itp. są domeną mężczyzn, więc kobiety nie wstydzą się, że czegoś z tej branży nie wiedzą. Oczywiście generalizuję ;).
            Druga przyczyna może być taka, że faceci na ogół lepiej orientują się w kwestiach remontowych, więc może nie muszą tak często pytać. Tu też oczywiście generalizuję.
      • cyklina-klimkiewicz Re: zapytanie 07.01.11, 13:50
        Ja bym nie zakładał,że wszyscy chcą oszukać wszystkich, bo to nie jest prawda. Faktem jest,że kobiety są bardziej konkretne rzeczowe i wiedzą czego chcą . Mają trzeźwy osąd, chyba jeszcze nigdy się nie zdarzyło, aby klientka się upiła w czasie roboty, co klientom się zdarzało. Są wykształcone , mają świadomość, dużą wiedzę , często faceci odstają od nich. Świat się zmienia, kobiety są w czołówce zmian. B.Klimkiewicz.
    • marko1971 Re: zapytanie 07.01.11, 16:50
      dokładnie tak jest w dużej części zleceń,przynajmniej u mnie
      jeżeli kobieta nawet nie decyduje o wszystkim w domu to w kwestii remontu jak najbardziej
      tak długo będzie męczyła swojego faceta o nową kuchnię czy łazienkę aż zmięknie i rzuci kasę
      a w kwestii pytań,cen i porównań ,słowem szczegółów to chyba naturalne zjawisko
      kobiety są bardziej wnikliwe,szczegółowe i chcą wiedzieć jak ma ten ich remont w praktyce
      ma wyglądać
      oczywiście pomijam klasyczne wampy,które w zasadzie to nie interesuje
      • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 16:57
        Aha - to kobiety kasy nie miewają? Musi ją rzucać facet?
        • marko1971 Re: zapytanie 07.01.11, 17:08
          miewają
          ale chodziło mi o sytuację kiedy mają jednak dużo mniej

p.s. co ty taka niedopieszczona jesteś "iha"?
          świeżo po rozwodzie czy co
          • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 17:13
            Nie, tylko zafascynowała mnie wyjątkowa koncentracja facetów z babowstrętem w jednym miejscu :-P
            Wiem, że budowlanka to jeden z ostatnich bastionów faceta-jaskiniowaca, ale tu u was aż wieje z tej jaskini.
            Dziwne - bo jak sami piszecie, coraz więcej macie zleceń od klientek samodzielnie prowadzących inwestycje. Działanie antymarketingowe samo w sobie, a akurat kobiety bardzo silnie wyczuwają pogardę i poczucie wyższości w stosunku do swojej płci, nawet jak jest prezentowane między wierszami.
            • marbun1 Re: zapytanie 07.01.11, 17:31
              czy tylko ja mam wrażenie ze ihanelma jest mocno uprzedzona i to o wiele mocniej niż my jak to ona pisze

czyta miedzy wierszami to co ona chce przeczytać o jakiejś pogardzie czy poczuciu wyższości

napisałem ten post po to by ośmieszyć tych facetów którzy się podszywają pod kobiety żeby o coś zapytać bo nie maja ani wiedzy w temacie ani odwagi żeby otwarcie się zapytać , a ona tu wyjeżdża z pogarda itd.
              • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 17:34
                A nie widzisz pogardy w podejrzeniu, że faceci się podszywają pod kobiety, jeśli mają najmniejsze podejrzenie, że się wygłupią?
              • marko1971 Re: zapytanie 07.01.11, 17:34
                :)jak napisałem wyżej niedopieszczona
                • marbun1 Re: zapytanie 07.01.11, 17:39
                  prędzej mam pogardę do tych facetów co się pod kobiety podszywają
                  i uwierz mi ze szanuje wszystkie kobiety bez względu na to czy się pytają czy nie
                  • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 17:46
                    Ale naprawdę takiego widziałeś? To już się do psychiatry kwalifikuje ;-)
                • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 17:57
                  Jedno z drugim nie ma zupełnie nic wspólnego. Nie czepiam się WSZYSTKICH facetów, tylko tych o określonym światopoglądzie i nie umiejących nawet ukryć swojego poczucia wyższości. Czy słusznego - często rzecz bardzo dyskusyjna.
                  Każdy jest specjalistą w swojej dziedzinie, wiedza jego klientów jest na pewno mniejsza, ale to nie jest powód, żeby mieszać ich z tego powodu z błotem. Gdyby każdy okazywał swoją wyższość wobec klienta nie będącego ekspertem w temacie, mielibyśmy bardzo milutko...
                  Marko też pewnie jest przeszczęśliwy, jak lekarz czy księgowy wypunktuje mu rozmiar jego dyletanctwa w temacie i skarci, że w ogóle śmiał zabrać głos przed obliczem specjalisty ;-)
            • marko1971 Re: zapytanie 07.01.11, 17:44
              budowlanka dawno już przestała być tym bastionem męskości
              w większości firm handlowych czy producenckich pracują kobiety,nie tylko w admin.czy handlu
              np.firma Beretta w toruniu zatrudnia do montażu kotłów c.o. tylko kobiety w wieku 18-30
              wiesz dlaczego?
              stwierdzono że są najbardziej dokładne w montażu na produkcji
              to jest info sprzed ładnych kilku lat

ale czasem jednak trzeba niektórym babom pokazać ich niekompetencję
              kiedy np. mając kasę i nierealne wymagania nie przyjmują do wiadomości oczywistych
              faktów i lekceważą coś co nazywa się doświadczeniem i praktyką na budowie
              • marbun1 Re: zapytanie 07.01.11, 17:47
                marko jak wszędzie są ludzie i ludziska
                • marko1971 Re: zapytanie 07.01.11, 17:55
                  albo : panie i paniusie:))

i zaraz dostanie mi się za szowinizm
                  • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 17:58
                    Jesteś z niego dumny i na pewno tu otrzymasz wsparcie ;-))
              • ihanelma Re: zapytanie 07.01.11, 17:52
                Baby bardzo szanują fachowców przez duże F - tu cię mogę zapewnić we własnym imieniu. Ale traktowanie z góry, przekonanie o totalnym braku inteligencji technicznej i pogarda wobec kobiet w wykonaniu fachowców przez maleńkie f jest zauważalna. Znajomej np montowali instalację alarmową. Facet zrobił co miał zrobić i ... stwierdził że niech ona zadzwoni jak mąż przyjedzie z pracy, to mu wytłumaczy co i jak.
                Sytuacja sprzed paru dni, skończyło się przyjazdem właściciela z przeprosinami. Ale burak pozostanie burakiem i nawet nie wie, co zrobił nie do końca zgrabnie...
            • cyklina-klimkiewicz Re: zapytanie 09.01.11, 23:57
              Daj spokój, jak kilka minut temu włączyłem radio, a tam facet zapowiada,ze najbliższą godzinę poświęci lesbijkom, to go wyłączyłem, bo nie interesuje mnie ten temat,ale tak jestem starym jaskiniowcem,. Mieszkam w jaskini na 8 piętrze na Targówku. wcale to nie oznacza,że mam jakikolwiek pogląd na temat lesbijek. Mnie to zwyczajnie nie interesuje.B.Klimkiewicz.
              • Gość: ihanelma Re: zapytanie IP: 212.106.18.* 10.01.11, 09:09
                Ale co mają lesbijki do wiatraka?
                Rozumiem, że audycja o panach homozorientowanych by cię żywotnie zainteresowała?
    • Gość: cromwell Re: zapytanie IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 07.01.11, 19:50
      >czy zauważyliście ze większość zapytań o cenę , jakości wykonania lub co jak zrobić zadają >kobiety przynajmniej z pisowni tak wychodzi
      >czyżby one były zawsze odpowiedzialne za remont ,budowę i odbiór prac budowlanych

to wina nowoczesnych srodkow antykoncepcyjnych
      zwyczajnie maja duzo testosteronu
      baba bedzie krecic sie w kolko komu w morde dac
      bronic swoich glupich pogladow
      chlopy sie normalnie wycofuja
      bo mozna dostac paragraf za wychowanie kobiety

juz mnie jedna lat 25 namawiala zebym zaczal wymiane dachu po 3 krolach
      usadzilem dziewcze
      to wyzyla sie na chlopinie
      i bardzo dobrze
      jak chlop dupa niech cierpi

w kazdym razie testosteronu i zdrowego rozsadku mi nie brakuje
      baby moga se swiergolic nawet bez majtek
      mnie nie rusza
      musze wyjsc na swoje;)

pzdr.
      • Gość: ihanelma Re: zapytanie IP: 212.106.18.* 08.01.11, 11:57
        Na pigułki antykoncepcyjne w twoim wypadku już za późno
        Nawet te nowoczesne
        I kto inny powinien je wziąć
        Do tego raczej dawno temu
        Ale skoro już o lekarstwach mowa
        Dobrze dobrane pewnie by ci pomogły
        Psychoterapia internetowa to chyba dla ciebie za mało
        Za wysoki poziom frustracji żeby tylko na forum go wylać
        Ale niedługo będzie wiosna
        Będzie lepiej
        • marko1971 skutecznie zgasiłaś i wypłoszyłaś cromwella 08.01.11, 13:34
          tylko nie wiem czy to dobrze:))
          • Gość: ihanelma Re: skutecznie zgasiłaś i wypłoszyłaś cromwella IP: 212.106.18.* 08.01.11, 13:57
            Eee tam, bez obaw ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka